Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Burn-out preventie: naar een gedragen aanpak - Deze Bijscholing is offline

Deze Bijscholing kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Bijscholing via onderstaande links.

Omschrijving

Burn-out lijkt wel de ziekte van onze tijd. Steeds meer mensen vallen langdurig uit. Oorzaken lijken soms vaag. Zowel de werksituatie, de persoonlijkheid van de werknemer als maatschappelijke tendensen hebben hier immers een invloed op. Hoewel er een hoop informatie circuleert, is het niet altijd makkelijk om te weten hoe je hier als bedrijf/organisatie mee kan omgaan.

Hoe kan je een burn-out voorkomen of een terugkeer na een burn-out begeleiden? Wat doe je als iemand is uitgevallen? Hoe zorg je voor een motiverende werkomgeving waar mensen met plezier komen werken?
In deze opleiding geven we je informatie over de kenmerken, de fasering en het ontstaan van een burn-out. Zo leer je als verantwoordelijke adequater in te spelen op factoren die een burn-out in de hand werken. We oefenen in het herkennen van symptomen, onderliggende behoeften en waarden en hoe je deze bespreekbaar maakt met je medewerker.
We maken deze oefening aan de hand van eigen cases als aanzet naar een coherent preventiebeleid. Je gaat naar huis met krijtlijnen en concrete actiepunten, om zowel remediërend, preventief als proactief met burn-out om te gaan.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus