Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Module 5: Lichaam als leidraad - Deze Bijscholing is offline

Deze Bijscholing kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Bijscholing via onderstaande links.

Omschrijving

Nascholingstraject Module 5: Lichaam als leidraad


In gestalttherapie benoemen we wat lichamelijk/emotioneel verschijnt in de therapeutische relatie. Op die manier verhoogt de awareness van hoe de cliënt zijn situatie ervaart en organiseert.

We hebben aandacht voor de lichamelijke voorgestructureerdheid van de cliënt die ons informeert over zijn situatie en ook de energie in zich draagt die nodig is om het proces verder te zetten. Lichamelijk dragen we al onze senso-motorische ervaringen met ons mee; in onze lichamelijke verschijning schuilt dus betekenis en richting en tonen we welke bewegingen (gedragsantwoorden) ooit gemotoriseerd zijn geweest maar zich in de gegeven situatie (relaties) niet konden voltooien.

We oefenen met elkaar om die lichamelijke processen te begrijpen en te faciliteren. We betrachten alles wat lichamelijk gegeven is in de therapeutische relatie werkelijk als leidraad te gebruiken en de cliënt uit te nodigen om zijn proces op een lichamelijk gevoelde manier verder te zetten. De didactische en methodologische oefeningen worden gestalttheoretisch gekaderd waardoor de therapeut besef ontwikkelt van de verschillende fases in het proces. We oefenen om onze interventies in elke fase te baseren op wat zich lichamelijk voordoet in de therapeutische relatie.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus