Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Ontwikkelings- en lichaamsgerichte Gestalttherapie (DSP™) - Deze Bijscholing is offline

Deze Bijscholing kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Bijscholing via onderstaande links.

Omschrijving

Deze tweedaagse training is een introductie in DSP zoals ontwikkeld door Ruella Frank in New York. DSP is een sjabloon voor het begrijpen van en werken met vroege psycho-fysische blokkades zoals ze zich voordoen in therapiesessies met volwassenen.
Het bewegingsrepertoire dat zich ontwikkelt in ons eerste levensjaar is een taal op zich die uitdrukking geeft aan verlangens, bedoelingen en emoties. Dit jonge leven in beweging is de basis van voortdurende non-verbale interactie en latere verbale uitdrukking. De bewegingsexpressie die we ontwikkelen in interactie met belangrijke anderen, vormt de kern van ons dagelijks gedrag als volwassene.
In deze 2 dagen ligt de focus op het ervaren van de contactcyclus in beweging: yielding with-pushing against-reaching for-grasping onto-pulling toward-releasing from. Doorheen oefeningen die inzoomen op deze bewegingen, verhoogt ons gewaarzijn van hoe ze voortdurend in ons lijf aanwezig zijn en hoe we dit kunnen inzetten als diagnostisch instrument in de therapie.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus