Terug naar boven

Psychopathologie en DSM 5 - Deze Bijscholing is offline

Deze Bijscholing kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Bijscholing via onderstaande links.

Omschrijving

In gestalttherapie vormt het (therapeutisch) contact de eerste realiteit. Een gestalttherapeutische diagnose is een proces waarbij we de verstoring in de wisselwerking als uitgangspunt nemen. We kijken naar het zoeken van de cliënt naar de 'best mogelijke manier' om in contact te blijven met zijn huidige situatie en het ruimere veld.

Deze bijscholing gaat in op pathologie en diagnostiek en leert je hoe je beide kan verbinden in functie van het proces van de cliënt.

Wat heeft deze bijscholing jou te bieden?

Je krijgt zicht op de structuur van de therapeutische relatie in contact met pathologische situaties, kijkt naar wat er zich afspeelt op de contactgrens en onderzoekt de mogelijkheden voor de cliënt om tot beweging te komen.
Je leert als gestalttherapeut een weg vinden tussen het medisch-psychiatrisch discours van de nieuwe DSM-5 en het eigen therapeutische aanbod.


De focus ligt op de gestalttheoretische visie op psyhopathologie en daarnaast maken we de link met de praktijk aan de hand van casusmateriaal en concrete voorbeelden.


We zoeken naar antwoorden op de volgende vragen:
Welke rol speelt een gestalttherapeutische diagnose in het therapeutisch proces?
Hoe kijkt de gestalttherapie naar diagnose?
Hoe kan diagnostische taal helpen om te communiceren met collega’s?
Hoe nemen we verantwoordelijkheid als therapeut voor onze eigen achtergrond en ervaringen?
Welke gestalttherapeutische mogelijkheden en beperkingen zijn er in het werken met psychopathologie?
Op het einde van deze bijscholing krijg je een attest van deelname met vermelding van 18 uren psychopathologie & 18 uren DSM-5, NVAGT erkend.

Wie een exemplaar van de DSM-IV of DSM-5 ter beschikking heeft, mag dat meebrengen.

Tussen de 2 modules krijg je een kleine opdracht, om het aantal NVAGT-uren te vervolledigen.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus