Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Psycho-educatie: Omgaan met stress en burn out - Deze Cursus is offline

Deze Cursus kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Cursus via onderstaande links.

Omschrijving

Psycho-educatie: Omgaan met stress, overspanning, burn out
Iedereen van ons krijgt te maken met stress. Stress die kortdurend en voorbijgaand is, hebben we nodig om te leven. Als we echter langdurig onder stress of belasting staan, zal dit meer negatieve gevolgen met zich meebrengen. Onze mentale en fysieke gezondheid lijdt in meer of mindere mate onder de stressklachten.
Enkele vaak voorkomende stresssymptomen zijn piekeren, vermoeidheid, aandachts-en concentratieproblemen, veel vergeten, hoofdpijn, maagklachten, hartkloppingen, gevoel van onrust, stijve nek en schouders, pijngevoeliger zijn, prikkelbaarheid, irritatie, onvermogen om problemen op te lossen, snel huilen, gevoeliger zijn, gevoel van leegte, eenzaamheid, moeilijker kunnen genieten, gebrek aan creativiteit, …
Gelukkig kan u worden aangeleerd om anders met stress om te gaan.
In de training ‘omgaan met stress’ worden u heel wat tools aangereikt om zelf adequaat om te gaan met stress en zo uw levenskwaliteit opnieuw te verhogen.

Voor wie?

Bij klachten van stress, vermoeidheid, overspanning of burn out

Preventie van langdurige stressklachten of burn out

Hervalpreventie


Hoe wordt er gewerkt?
Tijdens de training krijgt u informatie over uiteenlopende stressgerelateerde thema’s en oefeningen. De oefeningen krijgt u na de training mee zodat u deze thuis op uw tempo kan oefenen en actief mee aan de slag kan gaan. Het is dus geen praatgroep, maar wel een cursus waarin u handvaten aangereikt krijgt om zelf iets te doen aan stressklachten.

De training is opgebouwd uit cognitief gedragstherapeutische technieken, een effectieve behandelmethode waar ik de nodige erkende opleiding voor afrondde.
De training vindt plaats in groep, maar er wordt geen persoonlijke informatie van u gevraagd.
Het positieve effect van deze programma’s is wetenschappelijk bewezen.


Welke thema’s komen aan bod?
Omgaan met stress, slaapproblemen, piekeren en negatief denken, zelfzorg, leren doseren van activiteiten, omgaan met perfectionisme, hoe verhogen van je levenskwaliteit, assertiviteit, … Thema’s die gemeenschappelijk zijn voor vele mensen die met stress -in welke vorm of ernst dan ook- te maken hebben.


Praktisch
Wanneer? De training omvat 3 sessies van 2 uur. De data liggen gedeeltelijk vast, al blijft het steeds mogelijk dat bijkomende lessen worden ingepland, afhankelijk van het aantal deelnemers.
Bevraag u gerust via email om op de hoogte te blijven van eventuele nieuwe data of trainingen. De volgende psycho-educatie gaat door op donderdag 27 september, 4 en 11 oktober, van 18.30 tot 20.30 uur.

Afhankelijk van de groepsgrootte is het steeds mogelijk dat eerdere datums worden ingepland. U kan dit bevragen door mij even te contacteren op het nummer 0479/952572.

Indien u tijdens een van de lessen niet aanwezig kan zijn, is het steeds mogelijk om de gemiste les in een volgende reeks in te halen.


Waar? Molenveldweg 26, 2880 Bornem. Parkeren is mogelijk op het Stationsplein of op de Molenveldweg zelf. De oprit aan het gebouw dient vrij te blijven.


Tarief? 140 euro voor de hele cursus, inclusief materiaal.


Hoe inschrijven? Inschrijven of bijkomende info kan u via email naar praktijkintenso@telenet.be bekomen

Inschrijving is om organisatorische redenen definitief na het betalen van het inschrijvingsgeld van 140 euro op rekeningnummer BE62 363 0875543 61.


Meer info? Extra info of eventuele bijkomende data kan u opvragen via email.

Contact
An De Wit, Klinisch en gezondheidspsychologe, Cognitief gedragstherapeute
Erkend bij de psychologencommissie

Zoek een andere cursus

Locatie cursus