Terug naar boven

Reiki I - Deze Cursus is offline

Deze Cursus kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Cursus via onderstaande links.

Omschrijving

Reiki is een Japanse energetische behandelmethode waarbij er gewerkt wordt met universele levensenergie (ook wel Chi, Ki of Prana genoemd). Dit is de energie die stroomt door alles wat leeft. Reiki wordt doorgegeven via de handen van de gever naar degene die behandeld wordt. Reiki gaat daar waar het nodig is, waar er behoefte is aan energie in iemands systeem (zowel fysiek als emotioneel). Een Reikibehandeling wordt door de meeste mensen als zeer rustgevend, ontspannend en vitaliserend ervaren, je batterij wordt er letterlijk door opgeladen. Reiki ondersteunt het natuurlijke helingsvermogen van het lichaam en bevordert o.a. angst-, pijn- en stressreductie. Reiki wordt in verschillende landen in ziekenhuizen als complementaire therapie ingezet om het welzijn en helingsproces van patiënten te ondersteunen.

Het Reiki-systeem waarop deze cursus is gebaseerd, werd vorige eeuw ontwikkeld door de japanner Mikao Usui en bestaat uit 3 graden : Reiki I, II en de mastergraad. Elke graad is compleet (je hoeft niet alle 3 graden te doen) en staat voor een bepaald niveau van kunnen werken met en ervaren van de energie.

Reiki I (eerste graad)
De Reiki I cursus wordt gegeven in 4 dagdelen. Je wordt in 4 keer afgestemd op Reiki, dit wordt ook wel geïnitieerd of ingewijd genoemd. Hierdoor krijg je het vermogen om jezelf en anderen met Reiki te behandelen, je wordt een kanaal voor de energie.
Naast de initiaties krijg je uitleg over wat Reiki wel en niet is, waar het vandaan komt en vooral: wat het voor je kan doen en hoe je het in je dagelijks leven voor jezelf en voor anderen kan gebruiken. Je leert onder andere de basis handposities zodat je een volledige en een verkorte Reikibehandeling kan geven.
Daarnaast is er ruimte om te oefenen, vragen te stellen, te behandelen en behandeld te worden.
Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

Tijdens het weekend spreken we ook een datum af voor een terugkomdag (ongeveer 3 maanden na de cursus) waarop je je ervaringen met Reiki kan delen, vragen kan stellen en elkaar kan behandelen.

Data: 29, 30 november en 1 december 2019
De cursus is verspreid over 4 dagdelen:

  • Vrijdag: 19u - 22u15
  • Zaterdag:10u-13u en 19u - 22u15
  • Zondag:10u - 13u

Plaats: Kessel-Lo

Prijs: 195 € inclusief lesmateriaal, het boek: 'Het Reiki vuur' van Frank Arjava Petter, water, koffie, thee en wat lekkers!

Inschrijvingsvoorwaarden: zie www.energetischlichaamswerk.com

Je bent van harte welkom!

Liesbeth

Zoek een andere cursus

Locatie cursus