Terug naar boven

Reiki I

Cursus

Liesbeth Delmarcel

Kessel-Lo

3010 Kessel-Lo (Leuven)

Vlaams-Brabant

Introductie

Reiki is een Japanse energetische behandelmethode waarbij er gewerkt wordt met universele levensenergie (ook wel Chi, Ki of Prana genoemd). Dit is de energie die stroomt door alles wat leeft. Reiki wordt doorgegeven via de handen van de gever naar degene die behandeld wordt. Reiki gaat daar waar het nodig is, waar er behoefte is aan energie in iemands systeem (zowel fysiek als emotioneel). Een Reikibehandeling wordt door de meeste mensen als zeer rustgevend, ontspannend en vitaliserend ervaren, je batterij wordt er letterlijk door opgeladen. Reiki ondersteunt het natuurlijke helingsvermogen van het lichaam en bevordert o.a. angst-, pijn- en stressreductie. Reiki wordt in verschillende landen in ziekenhuizen als complementaire therapie ingezet om het welzijn en helingsproces van patiënten te ondersteunen.


Het Reiki-systeem waarop deze cursus is gebaseerd, werd vorige eeuw ontwikkeld door de japanner Mikao Usui en bestaat uit 3 graden : Reiki I, II en de mastergraad. Elke graad is compleet (je hoeft niet alle 3 graden te doen) en staat voor een bepaald niveau van kunnen werken met en ervaren van de energie.

Reiki I (eerste graad)

De Reiki I cursus wordt gegeven in 4 dagdelen. Je wordt in 4 keer afgestemd op Reiki, dit wordt ook wel geïnitieerd of ingewijd genoemd. Hierdoor krijg je het vermogen om jezelf en anderen met Reiki te behandelen, je wordt een kanaal voor de energie.

Naast de initiaties krijg je uitleg over wat Reiki wel en niet is, waar het vandaan komt en vooral: wat het voor je kan doen en hoe je het in je dagelijks leven voor jezelf en voor anderen kan gebruiken. Je leert onder andere de basis handposities zodat je een volledige en een verkorte Reikibehandeling kan geven.

Daarnaast is er ruimte om te oefenen, vragen te stellen, te behandelen en behandeld te worden.

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat.


Data: 7, 8 en 9 april 2023

De cursus is verspreid over 4 dagdelen:

  • vrijdag: 19u - 22u
  • zaterdag:10u - 13u en 19-22u
  • zondag: 10u - 13u


Plaats: Kessel-Lo


Prijs: 230 € inclusief lesmateriaal, het boek: 'Reiki' door Tineke Van Laar, water, koffie, thee en wat lekkers!Inschrijvingsvoorwaarden: zie zie websitelink onderaan

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: vrijdag 7 april 2023
vrijdag 7 april 2023Vanaf 19:00tot 22:00

Praktische informatie

Thema's

Reiki Lichaam & welzijn Ontspanning - relaxatie Gezondheid Zelfzorg Energetische therapie - energetisch lichaam Persoonlijke ontwikkeling Aura, Chakra's en Meridianen Energetische coaching - energetisch lichaam Hsp - Hooggevoeligheid hoogsensitief Massage Stress, omgaan met Mindfulness Therapie opleiding

Voor

Volwassenen Jongvolwassenen

Gegeven door

Liesbeth Delmarcel, Reiki behandelaar (sinds 1998) Reiki master volgens het Traditionele Usui-systeem (sinds 2005) Energetisch therapeut en coach

Prijs

230 euro; inclusief lesmateriaal, koffie, thee en iets lekkers.

Neem contact op met Liesbeth

Reiki I
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, eindwerkverzoeken etc. te versturen. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Liesbeth Delmarcel

Kessel-Lo

3010 Kessel-Lo (Leuven)

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.energetischlichaamswerk.com

Routebeschrijving