Vind innerlijke rust en verlichting voor rugpijn dankzij EUTONIE (ervaringsgerichte lichaamspedagogie)

Organisator: Marnic Clarys

Hertsdeinstraat 13

Hertsdeinstraat 13
2000 Antwerpen
Antwerpen

Laat telefoonnummer zien

Zoek een andere cursus
dinsdag 12 september 2017
dinsdag
12 september 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
19 september 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
26 september 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
3 oktober 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
10 oktober 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
17 oktober 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
24 oktober 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
7 november 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
14 november 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
dinsdag
21 november 2017
vanaf 19:30 tot 21:30
woensdag 13 september 2017
woensdag
13 september 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
20 september 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
27 september 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
4 oktober 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
11 oktober 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
18 oktober 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
25 oktober 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
8 november 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
15 november 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag
22 november 2017
vanaf 09:30 tot 11:30
woensdag 10 januari 2018
woensdag
10 januari 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
17 januari 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
24 januari 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
31 januari 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
7 februari 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
21 februari 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
28 februari 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
7 maart 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
14 maart 2018
vanaf 9u30 tot 1&u30
woensdag
21 maart 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
dinsdag 3 april 2018
dinsdag
3 april 2018
vanaf 9u30 tot 16u00
woensdag
4 april 2018
vanaf 9u30 tot 16u00
donderdag
5 april 2018
vanaf 9u30 tot 16u00
vrijdag
6 april 2018
vanaf 9u30 tot 16u00
woensdag 18 april 2018
woensdag
18 april 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
25 april 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
2 mei 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
9 mei 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
16 mei 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
23 mei 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
30 mei 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
6 juni 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
13 juni 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
20 juni 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
donderdag 19 april 2018
donderdag
19 april 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
26 april 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
3 mei 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
17 mei 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
24 mei 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
31 mei 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
7 juni 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
14 juni 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
21 juni 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
donderdag
28 juni 2018
vanaf 19u30 tot 21u30
dinsdag 10 juli 2018
dinsdag
10 juli 2018
vanaf 9u30 tot 16u00
woensdag
11 juli 2018
vanaf 9u30 tot 16u00
donderdag
12 juli 2018
vanaf 9u30 tot 16u00
vrijdag
13 juli 2018
vanaf 9u30 tot 16u00
woensdag 5 september 2018
woensdag
5 september 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
12 september 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
19 september 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
26 september 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
3 oktober 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
10 oktober 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
17 oktober 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
24 oktober 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
7 november 2018
vanaf 9u30 tot 11u30
woensdag
14 november 2018
vanaf 9u30 tot 11u30

Thema's

Gegeven door

  • Marnic Clarys - Eutoniepedagoog (vierjarige opleiding gevolgd aan de Vlaamse Eutonie School) - Docent Sociaal Werk aan de Karel de Grote hogeschool

Prijs

  • 200 euro/cursus (20 cursusuren = 10 euro per uur) 50 euro KORTING voor leden van het Socialistisch Ziekenfonds (De Voorzorg) en het Onafhankelijk Ziekenfonds

Omschrijving

Eutonie, iets voor jou?
Als je verlichting zoekt voor rugpijn, gewrichtspijn, nekpijn of spanningshoofdpijn.
Als je stress en burn-outklachten hebt en innerlijke rust zoekt.
Dan is eutonie iets voor jou!

VANAF 2017: 50euro korting voor leden van het Socialistisch Ziekenfonds (De Voorzorg) en het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ) - zie: www.eutonie-in-antwerpen.com

Dankzij EUTONIE leer je fijnzinniger luisteren naar je lichaam en daardoor beter zorgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voel je eigen lichaamssignalen, ritme en grenzen beter en sneller aan en win aan fysische en psychische draagkracht en standvastigheid.

Tijdens eutoniesessies oefen je op een rustig tempo eenvoudige bewegings- en houdingsoefeningen. Ik houd daarbij rekening met eventuele lichamelijke beperkingen of blessures. Lening of fit zijn is geen vereiste.
Ik verwacht geen (sport)prestatie, geen 'moeten', integendeel. Ieder kan op z'n eigen manier en tempo deelnemen aan een cursus.

Eutonie is een westerse, ervaringsgerichte lichaamspedagogie. Deze methode is gebaseerd op anatomische kennis en is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Traag voelend bewegen, liggend op een mat, verlaagt de lijfelijke spanningstoestand. Daardoor kan je tijdens én na een sessie eutonie diepe rust ervaren. De aandachtige traagheid waartoe eutonie uitnodigt, heeft verrassend snel effecten op je algemene lichaamsspanning.

Regelmatig thuis eutonie beoefenen beïnvloedt ook je dieperliggende spanning of tonus. Overrompeld worden door prikkels kan dan evolueren naar het meer in eigen beheer nemen van wat op je afkomt. Daarom is eutonie waardevol voor wie een burn-out of een anders soort crisis wil voorkomen of doormaakt.

Dankzij eutonie zal je merken dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn (psychosomatiek). Zoals je mentale gesteldheid invloed uitoefent op je lichaam, is er evengoed een wisselwerking in de andere richting: via het lichaam kan je invloed uitoefenen op je mentale gesteldheid.

Nog vragen? Aarzel dan a.j.b. niet om contact met me op te nemen: 0472/68.13.70
of eutonie.in.antwerpen@gmail.com

Meer info, cursusaanbod en inschrijven: www.eutonie-in-antwerpen.com

Hartelijke groet!
Marnic

Zoek een andere cursus

Locatie cursus