Terug naar boven

'Hey, ik ben oké' zomerworkshop sociale vaardigheden voor kinderen van de basisschool - Deze Groepstherapie is offline

Deze Groepstherapie kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Groepstherapie via onderstaande links.

Omschrijving

In een leuk en veilig kader organiseert Ankerpunt vzw weer toffe workshops met heel wat activiteiten rond sociale vaardigheden – naar jezelf en naar anderen toe. Je beleeft er mooie, grappige, ontroerende en ontspannende momenten.

Hier ontdek je jezelf en mag je je zelf zijn. ‘Ik ben oké.’ Elk kind is immers uniek. Jij bent uniek. Om het met de woorden van Gers Pardoel te zeggen:
‘Het maakt niet uit wie je bent, of wat je doet,
je kan alles zijn, je kan alles doen,
zolang je maar jezelf was, jezelf blijft, jezelf bent, voor altijd,….’


We leren ook spelenderwijs vriendschappen sluiten en je weerbaarder maken. Hoe je jezelf moet aanpakken en goed voor jezelf kan zorgen. Zo ontdekt elk kind de talenten in zichzelf en bouwt het vertrouwen op om enthousiast en vol zelfvertrouwen naar de toekomst te kijken.

We duiken in onze rijke Ankerpunt “magische”koffer en vinden daar spelletjes en verhalen, toneel, muziek, improvisaties, knutselmaterialen, die we inzetten om het doel van de workshop te bereiken.
Doel: te ervaren hoe het is jezelf graag te zien en je lekker in je vel te voelen, samen met anderen. Hoe je met meer zelfvertrouwen de wereld tegemoet kan gaan.

In onze maatschappij durven we zo moeilijk onze emoties uiten. Hier leren we praten over emoties en hoe ze op gepaste wijze te tonen.

Aan de hand van een boeiend dierenverhaal nemen we de kinderen mee op avontuur. Ze herkennen bepaalde moeilijke situaties en bedenken samen oplossingen om hiermee positief om te gaan.
We knutselen, spelen en leren o.a. ontspanningstechnieken aan in teamverband.
Er is ook tijd voor individuele aandacht en reflectie.

We geven ook elke ochtend een portie Yomiqi Een leuke, inspirerende en gevarieerde mix van yoga, mindfulness, qigong, ontladende bewegingen, gecombineerd met een gezonde dosis humor, spel, creativiteit en praktische tips rond positieve communicatie, zelfzorg en welbevinden!


Doordat de workshops bestaat uit meerdere dagen kunnen de kinderen wat ze geleerd hebben uittesten thuis, in de klas of hobbyclub. Nadien kunnen we dan feedback geven over wat er al goed gaat en hoe we sommige dingen nog anders kunnen aanpakken.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus