Terug naar boven

Men of Impact: Zingevende Gesprekken Voor Mannen

Groepstherapie

Alex Doumen

Antwerpen

IJzerenpoortkaai 3

2000 Antwerpen

Antwerpen

Introductie

Zingevende Gesprekken Voor Mannen (EDITIE 1: Relaties en Verbinding)

Het leven is uitdagend, vooral als het gaat om grote onderwerpen zoals relaties, mentale gezondheid, zingeving, onzekerheid, carrière, vriendschap, enzovoort. Dit zijn slechts enkele van de vele onderwerpen waarmee we allemaal wel eens te maken krijgen en mee kunnen worstelen.

Het probleem is dan ook niet per se dat deze onderwerpen in ons leven naar boven komen, maar dat het soms lijkt alsof we er helemaal alleen mee om moeten gaan. Zeker als man kunnen we moeite hebben om onze vragen of zorgen te delen uit angst om beoordeeld te worden, te kwetsbaar te zijn, of omdat het moeilijk is de juiste woorden te vinden. Andere mannen om je heen hebben die verschillende perspectieven en steun kunnen bieden, kan dus enorm helpen.

Zou het daarom niet geweldig zijn om een groep medemensen – in het bijzonder ‘medemannen’ – te hebben die geïnteresseerd zijn in elkaar ondersteunen en streven een betere versie van zichzelf te worden, die zo nu en dan bijeen komt om over deze dingen te praten?

Het is zeker iets wat de organisatoren van deze sessie(s), Jellis Vaes, bedenker van The IPS Project en Alex Doumen, stichter van Idea, een filosofische praktijk voor gesprekstherapie heeft geïnspireerd om zo’n ruimte te creëren voor mannen.

Hoe gaat het In zijn werk?

In elke editie zullen we het hebben over een specifiek onderwerp, zoals relaties, onzekerheden, carrière, betekenis of eenzaamheid.

In deze editie zullen we het hebben over relaties en verbinding.

Je kunt al je vragen hierover in de groep gooien zodat we ze samen kunnen bespreken. Het is een eenvoudig format, maar wel een dat heel waardevol is om aan deel te nemen.

Wij staan overigens altijd open voor suggesties voor onderwerpen om samen te verkennen en uit te diepen voor de volgende editie.

Hoeveel plaatsen zijn er?

Om iedereen voldoende tijd te geven om vragen te stellen en hun mening te geven, zullen we de groep beperken tot een maximum van 6 deelnemers.

Totale duur en locatie

De sessie begint om 19.30u en duurt 1,5 tot 2 uur. Het vindt plaats op het volgende adres:

IJzerenpoortkaai 3, 2000 Antwerpen

Wat is het kostenplaatje?

De prijs voor deelname is €25.

In de prijs zit inbegrepen:

  • Koffie, thee, water
  • Een actieve community van gelijkgezinde mannen waar je in contact mee kan blijven
  • Een aangename en centraal gelegen locatie (in Antwerpen)
  • Mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken en waardevolle connecties op te bouwen
  • Praktische tips, advies en bijkomende resources
  • Twee ervaren begeleiders

Hoe schrijf ik mij in?

Wil je meer informatie of wens je je in te schrijven? Neem gerust contact op via het contactformulier of surf naar: zie websitelink onderaan

Over de Begeleiders

Alex Doumen

Met een achtergrond in filosofie en een passie voor geestelijke gezondheidszorg, brengt Alex een unieke mix in zijn werk als therapeut. Hij gelooft sterk in de kracht van reflecteren tijdens zijn therapiesessies.

Na zijn studies filosofie ging Alex aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg. Daar zag hij de positieve impact van filosofisch reflecteren op het persoonlijk welzijn van zijn cliënten. In 2023 richtte hij zijn eigen filosofische praktijk, Idea, op waar hij therapie biedt met focus op existentiële vragen en zingeving.

Als jongere was hij zelf voor een lange tijd verloren en vond hij moeilijk een richting in het leven en motivatie, hij koos ervoor om zijn leven een wending te geven en filosofie te gaan studeren.

Jellis Vaes

Jellis is de stichter van The IPS Project, een educatief platform over het leven met onderwerpen zoals geestelijke gezondheid, relaties en lichaam en geest waarop hij al deze topics bespreekbaar maakt via artikelen, online cursussen, een podcast en evenementen zoals deze.

Naast het maken van content voor The IPS Project, werkt Jellis als mentale gezondheidscoach en biedt hij een-op-een sessies aan. Hij heeft training gevolgd in traumatherapie en heeft ervaring opgedaan in het begeleiden van moeilijke gesprekken als vrijwilliger bij de zelfmoordlijn. Momenteel studeert hij psychologie om een klinisch psycholoog te worden.

Jellis verloor zijn vader op jonge leeftijd, leeft met een chronische hartziekte en worstelde in het verleden zelf met zelfmoordgedachten. Al deze ervaringen dragen bij aan zijn drive om vandaag anderen te helpen.

Tot slot

Hoewel het evenement vooral gericht is op het creëren van een open dialoog over een specifiek onderwerp, streven we ernaar om nog meer waarde toe te voegen door tijdens het evenement tools en bronnen te delen die we relevant vinden gebaseerd op onze persoonlijke en professionele ervaring.

Ten slotte is het onze prioriteit om voor jullie een veilige ruimte te garanderen. We willen ervoor zorgen dat iedereen kan delen wat hij wil, zonder dat iemand oordeelt. Als je zorgen of vragen hebt, kan je ons dit altijd laten weten door hier of tijdens het evenement contact met ons op te nemen.

Hopelijk tot snel!

Jellis en Alex

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: donderdag 18 april 2024
donderdag 18 april 2024Vanaf 19:30tot 21:00

Praktische informatie

Thema's

Mannengroep / mannencirkel Man - zijn Therapiegroep Persoonlijke ontwikkeling Communicatie Keuzes maken Depressie Zelfvertrouwen Stress, omgaan met Liefde & relatie

Voor

Mannen Jongvolwassenen Volwassenen

Gegeven door

Alex Doumen en Jellis Vaes

Prijs

€ 25 / sessie

Neem contact op met Alex

Men of Impact: Zingevende Gesprekken Voor Mannen
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, schoolopdrachtverzoeken etc. te versturen.

Alex Doumen

Antwerpen

IJzerenpoortkaai 3

2000 Antwerpen

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://www.praktijkidea.be/boekingen/

https://www.eventbrite.be/e/zingevende-groepsgesprekken-editie-betekenis-en-zingeving-nlen-tickets-879588130777?aff=ebdssbdestsearch

Routebeschrijving