Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Gespecialiseerde jaaropleiding Kindertherapie - Deze Therapie opleiding is offline

Deze Therapie opleiding kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Therapie opleiding via onderstaande links.

Omschrijving

Ieder kind, iedere jongere is uniek. In hun uniek zijn lopen ze soms ook vast in overweldigende emoties, angsten of trekken zich terug in zichzelf,… Veel methodieken in de begeleiding van volwassenen zijn minder of niet bruikbaar in het werken met kinderen. Zij vragen vaak een andere taal, een doe-taal, een voel-taal, een speeltaal, een woordenloze taal,…
Tijdens deze jaartraining willen we therapeuten kennis laten maken met die verschillende talen en hen concrete handvatten aanreiken om kinderen en jongeren dat steuntje in de rug te geven of de bodem of grens die ze nodig hebben.

WERKVORMEN
Naast het aanreiken van de theoretische achtergrond bieden we onder andere de volgende werkvormen aan: tekenen, schilderen , bewegingsexpressie, ademhaling – en ontspanningsoefeningen, visualisaties, meditatief boetseren, teksten en muziek , oplossingsgerichte oefeningen,  zandspel, verhalen, drama, symboolcommunicatie….

De opleiding bestaat uit twee grotere blokken die telkens een geheel vormen, een aantal themadagen (omgaan met boosheid, faalangst, psychosomatische klachten, angsten, echtscheiding,…), een dag met een gastdocente die specifiek rond rouw werkt en een dag met een kinderpsychiatrische rond de specifieke kinderpsychiatrie. Er wordt heel wat aandacht besteed aan het eigen gekwetste en gezonde innerlijke kind van de therapeut en wat kinderen ons spiegelen.

DOELGROEP
Deze jaaropleiding richt zich tot psychologen, (psycho-)therapeuten, psychiaters , orthopedagogen die kinderen en tieners individueel of in groep begeleiden.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus