Terug naar boven

communcatie in de palliatieve zorg - Deze Vorming is offline

Deze Vorming kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Vorming via onderstaande links.

Omschrijving

Wanneer een dierbare naaste in een “palliatieve situatie” terechtkomt, kan dit zowel voor de patiënt als de familie en naasten een ingrijpend effect hebben op de verschillende gelaagdheden van ieders “mens-zijn”, ieders “mens -zijn binnen zijn familiale context”. Bovendien kunnen de “balansen van geven en ontvangen” in deze (conflictueuze) familierelaties onder druk komen te staan.Hierdoor komen ze op de voorgrond in het “contact” met patiënt en/of familie

Als hulpverlener zijn we veelal “getuige” van deze “balansbewegingen” binnen een familie.Naast onze rol als getuige krijgen we vaak de rol van “medestander” waardoor we uitgedaagd worden een passend respons aan te bieden voor alle betrokkenen.Ondersteuning aan de patiënt is vanzelfsprekend verbonden met ondersteuning aan diens familie.Als hulpverlener kunnen we hierbij een waardevolle én noodzakelijke meerwaarde zijn voor de familie.
Inhoud
Wat is palliatieve zorg? Vertrekkende vanuit een definitie naar wat betekent dit dan effectief in de praktijk? En hoe kunnen we palliatieve zorg op maat gaan toepassen in onze eigen werkomgeving en huidige zorgcultuur?
Wat betekent palliatieve zorg voor u als hulpverlener, maar ook als mens.
Hoe sta ik oprecht als mens naast een andere mens?
Slechtnieuwsgesprek
Communicatie in palliatieve zorg, zowel tussen hulpverleners als tussen familie, naasten en iedereen die betrokken is in de zorg voor de patiënt.
DATA: 29/06/2018
UUR: 9.30u- 12.30u
LOCATIE: Praktijk De Roze Bloesem, Gemzenstraat 28 2610 Wilrijk
PRIJS: 75 euro
INBEGREPEN: koffie, thee, water, fruitsap, taart, vers fruit, syllabus, gratis parkeren in de straat en fietsstalling.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus