Terug naar boven

Veronique De Buck - 3-jarige opleiding Evolutieve Kunsttherapie - Plenitude School

Rooigemlaan 581

9000 Gent

Introductie

De Plenitude School biedt een een 3-jarige gecertificeerde opleiding tot Evolutieve Kunsttherapeut. Door het grote succes van de oorspronkelijke school (ecole plenitude) in Frankrijk is er beslist om deze uit te breiden naar België/Nederland.

Omdat de opleidingen hybride worden, bieden we zowel face-to-face als afstandsonderwijs aan.

In de Evolutieve Kunsttherapie® is de ontmoeting of dialoog tussen het bewuste en het onbewuste van fundamenteel belang. Daarom is de therapeutische begeleiding gebaseerd op de analyse en interpretatie van het kunstwerk. Hierdoor zal de evolutieve kunsttherapeut in staat zijn de persoon te begeleiden in het ontdekken van zijn psyche, in het ontdekken van zijn nog ongekende kwaliteiten, energiebronnen en potentieel. Dankzij het lezen van de symbolen van het artistieke werk ontvangt de persoon de verborgen boodschappen van zijn onbewuste. Het is een dialoog die gecreëerd wordt om de persoon te begeleiden naar de evolutie van zijn bewustzijn.

Evolutieve Kunsttherapie beschouwt het kunstwerk als een geprivilegieerd middel om toegang te krijgen tot de psyché. Daarom bieden wij een methode van symbolische analyse. Deze analyse, zowel intuïtief als rigoureus, die rekening houdt met de gegevens van de symboliek van de symbolen en de psychologie, laat toe om de uitgedrukte emoties of innerlijke conflicten te begrijpen. Dankzij deze aanpak verschijnt de tekening als een onthullend document die de ontwikkeling van de persoon belemmert of zijn levensdynamiek vertraagt. Begrepen en geanalyseerd, zal de tekening voor de persoon een onvervangbaar hulpmiddel zijn voor vooruitgang en bevrijding.
Door de transformatie van het kunstwerk of de tekening (knippen, plakken, modeleren, uitvergroten, scheuren en/of verbranden) worden de innerlijke energieën getransmuteerd en zendt de persoon een boodschap van veerkracht en vervulling naar zijn psyché, het welke een prachtig helend effect ontvangt.

Wens je kennis te maken met deze prachtige filosofie en de praktijk van het innoverend, evolutieve en transformerend tekenen met zijn symbolische analyse en dit op een creatieve manier neem dan deel aan een van onze initiatie-workshops :

  • Mei: Zaterdag 29/05 tot en met zondag 30/05 (10-13u en 14-18u). Face to face in Sint- Niklaas of Gent
  • September: vrijdag 24/09 tot en met zondag 26/09. Face to face in Brussel. Tijdens deze workshop zal Marie-Odile Brêthes, de ontwerpster van de Evolutieve Kunsttherapie aanwezig zijn.
  • Augustus: Zomerworkshop 2021 in Spanje (Andalucia, nabij Malaga) van maandag 16/08 tot en met vrijdag 20/08/21. Face to face in Spanje, begeleid door Véronique De Buck en Marie-Odile Brêthes.

Opleiding

Een 3-jarige kwalificatiecursus met certificaat voor elkeen die:

  • Evolutieve kunsttherapeut wenst te worden.
  • De Evolutieve Kunsttherapie met haar innoverende en evolutieve benadering wenst te integreren in zijn eigen beroepspraktijk (animators, pedagogen, leerkrachten, psychologen, therapeuten en gezondheidsprofessionelen….).
  • Wenst aan zijn of haar innerlijke ontwikkeling te werken: een realisatieproces van kwaliteiten en potentieel.
  • Durft te creëren om de schepper van eigen bestaan te worden.
  • Intuitie, empathie en imaginatie wenst te ontwikkelen.

Deze opleiding biedt theoretische en praktische lessen verspreid over drie jaar. De lessen zijn gericht op het verwerven van kennis van de Humanistische Transpersoonlijke Psychologie, de symboliek, de spiritualiteit, het esoterisme en het aanleren van de praktijk.

Pedagogie

De Pedagogie van de ‘Plenitude School’ combineert evolutieve psychologie, symboliek en de artistieke, therapeutische praktijk. Dit programma kan indien nodig door de docent gewijzigd worden.


Diploma

DE CRITERIA VOOR HET VERKRIJGEN VAN HET CERTIFICAAT
Het volgen van de volledige opleiding : 450 uren cursus
Goedkeuring van het eindwerk


We nodigen je uit om eens vrijblijvend te gaan surfen op onze websites


zie websitelink onderaan


Lees verder

Neem contact op met

Rooigemlaan 581

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.plenitudeschool.org

http://www.ecoleplenitude.org

Routebeschrijving