Terug naar boven

Stijn Van Holm

Terug voluit leven

Transpersoonlijk therapeut

beenhouwersstraat 119

8000 Brugge

Introductie

Ik ben een filosoof met een spirituele oriëntatie, maar ik ben ook lichaamsgericht therapeut en een danser. Verdere opleidingen en ervaring hebben van mij een transpersoonlijk coach gemaakt.

TRANSPERSOONLIJKE COACHING

Transpersoonlijke coaching ziet het holistisch verband tussen fysieke prikkels, emoties, mentale overtuigingen en het energetische (visualisaties, dromen, intuïtie).

Als een rivier stroomt de mens vanuit de bron naar de monding.
Pantha rhei

Energetisch werk

Soms grijpen we in bij blokades bij de bron. Dat is dan energetisch werk via geleide meditatie en visualisaties. Aan de hand van kleuren, beelden, klanken, symbolen en archetypes maken we een reis doorheen de ziel. We verfijnen en verstillen onze innerlijke zintuigen en laten hen spreken. We zoeken krachtplaatsen en ankers om ons te steunen en ons te orienteren op deze reis. Ik gebruik hierbij tools vanuit de psychodynamica en het astrosjamanisme.

Filosofie en spiritualiteit

Als energie meer vorm krijgt, kan het makkelijk gedacht worden. Zo komen we op het niveau van het mentale. Via filosofische ondervraging met de socratische methode onderzoeken we je opvattingen en je geloofssysteem. Vaak beperken we onszelf via vastgeroeste ideëen en opvattingen. Het kan confronterend zijn om een spiegel voor te houden en het vergt moed om te blijven kijken. Wat zit er onder je masker? Wat zit er in je schaduw? Durf je je schaduwkant te tonen? Durf je jouw projecties die je op de wereld plakt, terug te nemen?
Hier komen we op het domein van vergeving en zelfvergeving. Ik laat mij graag inspireren door de advaita spiritualiteit, of non- dualiteit. De cursus in wonderen is voor mij een belangrijke leidraad.

Ademtherapie

Soms is het nodig vaste en oude emoties los te maken en te oefenen om ze te uiten en te verwerken. Emotionele spanningen worden vastgezet in het bindweefsel of fascia van ons lichaam. Deze 'bevroren' emoties zorgen er soms letterlijk voor dat we vast komen te zitten. Het losmaken dient heel zacht en stap voor stap te gebeuren. Dat doe ik via adem therapie. Wilhelm Reich en Alexander Lowen hebben technieken ontwikkeld om via de ademhaling emoties vrij te maken en te helen.
Gedrag en integratie
Het is niet voldoende om te weten en te voelen wat het probleem is. We moeten het ook daadwerkelijk integreren in ons leven. Hoe kunnen we na een verslaving, na een burn out, na een depressie, na een periode van eenzaamheid terug contact maken en voluit leven? Hoe kunnen we met onze bagage onszelf neerzetten en terug functioren in ons gezin en in de maatschappij?

Zo mondt onze rivier uit in een groter geheel, de zee,... de maatschappij.
Zo transformeren we onszelf van bron tot monding. Deze transformatie is er een van zelfontplooiing en transcendentie. We situeren onszelf in een groter geheel.

Daardoor kunnen we een zinvol leven leiden.

Maak kennis tijdens een intake gesprek. Zo leren we elkaar kennen en kan je beslissen of een sessie iets voor jou is.

Een sessie is enkel op afspraak en duurt één uur

Lees verder

Specialisaties

Transpersoonlijke therapie Life coaching Ademtherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Spirituele vragen Innerlijke conflicten Zelfontplooiing Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Jongeren Volwassenen Zwangerschap Ouderen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT In de therapiepraktijk Therapie aan huis

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

Op afspraak: zie contactformulier onderaan 0486/428644

Prijs voor een consult

€ 60

Duur van de sessie

60 min

Opleiding

Ervaringsgerichte psychotherapie en sjamanisme bij AgapeBelgium (4 jaar)
Psychodynamica bij Centrum Gea (2 jaar)
Wijsbegeerte bij KuLeuven (5 jaar)

Leeftijd

41 jaar

Neem contact op met Stijn

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

beenhouwersstraat 119

8000 Brugge

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.stijnvanholm.be

Routebeschrijving