Terug naar boven

Danni Hoedemakers

Beeldend therapeut

Deze therapeut kan momenteel niet gecontacteerd worden via VindeenTherapeut.be.

Vind een andere therapeut via onderstaande linken:

Vind een therapeutVind een therapeut in WellenVind een Beeldend therapeut

Introductie

Hoi , jij daar! Ik ben Danni, gediplomeerd beeldend therapeut. Wist je dat kunst muren kan afbreken en obstakels kan overwinnen? Kunst doet leven.

Ervaar je veel stress?
Met beeldende materialen zoals verf, krijt en klei kunnen we aan spanningsregulatie doen. In beeldende therapie zetten we materialen zoals klei, krijt of verf in om dat spanningsniveau te verlagen. Je creëert vanuit het lichaam, waardoor je jezelf de kans geeft om wat van die spanning los te maken. Je creëert dan voornamelijk abstracte beelden. Soms met de ogen open, als het veilig voelt, met de ogen toe. Lichaamsgericht werken kan helend zijn.


Ik vergelijk het graag met een emmer. Onze spannings emmer kan goed vollopen. Het leven zorgt voor onverwachte wendingen, wat spanning kan geven. Op een gegeven moment dreigt die emmer vol spanning over te lopen. Tussendoor die spanning ontladen, dus die emmer wat leegmaken, geeft je de kans om veerkrachtiger om te gaan met minder aangename verassingen.
Zonder veel woorden kunnen we dit samen onderzoeken en zoeken naar welke (teken/klei)bewegingen en materialen voor jou werken.


Je kan bij mij zowel live, in het beeldend atelier, als online terecht. Het beeldend atelier is deel van een groepspraktijk in Wellen.

Wanneer het je proces dient en afhankelijk van je hulpvraag, zullen we ook een sessie in een bos of museum doen. ( Regio Hasselt, Limburg).

Zaken en gevoelens die in het leven niet lopen zoals je zou willen, gaan we onderzoeken met potlood, klei, visualisatie en andere technieken.

Tijdens dat onderzoek kom je spreekwoordelijk onkruid tegen. Dat onkruid wordt zichtbaar op het blad. Het wilt gezien worden. Het geeft inzicht. Hoe we omgaan met dat "onkruid van het leven" in ons beeldend werk, loopt vaak gelijk met hoe we dingen in het echte leven doen.
Dit fenomeen geeft ons de kans om via verf, papier, klei , beelden ... nieuwe wegen en paden te zoeken.

Beeldende therapie is een non-verbale therapievorm (‘zonder woorden’) waarbij vooral met beeldende of expressieve technieken therapeutisch gewerkt wordt.

Hierbij hoort vaak ook het voorkomen of behandelen van:
-Negatief lichaamsbeeld (ontevreden over uiterlijk)
-Negatief zelfbeeld (gebrek aan zelfvertrouwen)
-Perfectionisme (veeleisendheid, prestatiegerichtheid)
-Negatieve levenservaring (misbruik, verwaarlozing…)
-Persoonlijkheidsproblemen (obsessioneel, dwangmatig, afhankelijk, onzeker, angstig, wisselvallig, impulsief…)

Hoe werkt het? Je contacteert me via het formulier beneden. We maken een afspraak voor een intake gesprek. In een intake gesprek bespreken we je hulpvraag. Beeldende therapie kan helpen bij een dip, het verwerken van trauma of andere kopzorgen. Voel je je niet goed in je vel, loop je tegen een depressie aan of ben je richting burn-out aan het gaan? Dan ben je uiteraard ook welkom.

Is er een klik tussen ons? Dan gaan we aan de slag.Lees verder

Therapievormen

Beeldende therapie Lichaamsgerichte therapie Therapie via video call of telefoon Meer ...

Ondersteuning bij

Angst - Paniekaanvallen Overspannen Eetstoornis Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie over het internet Therapie in de buitenlucht

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

MA: 12:00-16:00

Prijs voor een consult

75 euro

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

Bachelor na bachelor Beeldende therapie PXL Hasselt, onderscheiding 2019-2022
Klimaatcoach, klimaatgesprekken Nederland 2019
Creatieve therapie 2019, centrum voor avondonderwijs
Bachelor Architectuur st.lucas Brussel 2002-2006

Leeftijd

39 jaar