Terug naar boven

Mark Luyten

Relatietherapie

Gestalttherapeut

Brusselsesteenweg 95

9300 Aalst

Introductie

Hulpverlening is in de eerste plaats "ontmoeten", een waarachtig en authentiek "contact", waarin we allebei - u als cliënt en ik als hulpverlener - ons zelf kunnen blijven. Ik ga ervan uit dat dit contact helend kan zijn en een passend antwoord kan bieden op de problemen waarmee u langskomt.

Ik werk vanuit een Gestalttherapeutische en een contextuele achtergrond. Gestalttherape is een ervaringsgerichte therapievorm en contextueel werk houdt ondermeer in dat we voortdurend rekening houden met de relationele achtergrond van de cliënt (gezin, familie, geschiedenis...)

Naast de klassieke klachten (angst, depressie, rouw, verwerking...) zie ik de laatste jaren vooral het aandeel van de "energetische" problemen (CVS, burnout) en de relatiemoeilijkheden toenemen.

Een aparte groep cliënten zijn de collega hulpverleners en mensen uit een onderwijscontext. Ze kunnen bij mij terecht voor supervisie, coaching en voor problemen van burnout en secundaire traumatisatie.

Een paar keer per jaar organiseren we een cursus: "Het heft in eigen handen", een assertiviteitstraining. Info en inschrijven via mijn website. Volgende cursus loopt in januari, februari en maart 2019.

Sinds enkele jaren gebruiken we fotografie en fotografisch materiaal in ons therapeutisch werk. Dit noemt PhotoTherapy of Therapeutische Fotografie. Het is een verzameling interventies en technieken die aangewend worden in een therapeutische context. Zie in dit verband ook ons vormingsaanbod (Persoonlijke groei door foto's, 13 en 17 oktober 2018)

Lees verder

Specialisaties

Psychotherapie Gestalttherapie Relatietherapie Assertiviteitstraining Business- en team coaching Droom-analyse Echtscheidingsbemiddeling Bachbloesemtherapie Beeldende therapie

Ondersteuning bij

Angst - Sociale angsten Assertiviteit Assertiviteitstraining Burnout / burn-out Depressie Dissociatieve stoornis Echtscheiding Faalangst Identiteitsproblemen Laag zelfbeeld Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Groepsbegeleiding in het bedrijf

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

Ik werk uitsluitend op afspraak. Meestal overdag, de avond- en weekend-uren zijn schaars en meestal volzet.

Wachtlijst

afspraak binnen maximaal 3 weken - geen wachtlijst

Prijs voor een consult

60€ = 1 uur 75€ = 1.5 uur

Duur van de sessie

meestal 1.5 uur

Opleiding

Basisopleiding: Maatschappelijk Werk

Therapieopleidingen:

- Relatie- en Gezinstherapie (List-Leuven)
- Gestalttherapie (IVC-Kortrijk)

Beroepsvereniging

NVAGT (Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie), VBEGP (Vlaamse Beroepsvereniging voor Experiëntiële Gestalt Psychotherapie, BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeeminterventie), Alter-Psy

Workshops, cursussen en trainingen, ... georganiseerd door Mark Luyten - Relatietherapie

TypeNaamStart datum

Neem contact op met Mark

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Brusselsesteenweg 95

9300 Aalst

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.markluyten.be

https://www.facebook.com/MarkLuyten.Relatie.en.Psy

https://www.facebook.com/therapeutischefotografie/

Routebeschrijving