Terug naar boven

Ilja Van Peel

off the record

Psychotherapeut

Kapitein Gilsonplein, 18

3200 Aarschot

Introductie

Word wie je al bent. Een optimistische kijk en warme no-nonsense aanpak.Welkom in mijn praktijk voor individuele en relatietherapie.

Mijn organisatie off the record legt zich toe op therapie, opleiding en podiumoptredens. De rode draad van die drie pijlers is mensen helpen bij hun uitdrukking van het meest persoonlijke.

Ik werkte twintig jaar in de psychologische hulpverlening en was sinds 2013 aan de slag als stafmedewerker bij Tele-Onthaal Vlaams-Brabant. Daar begeleidde ik de vrijwilligers die aan de noodlijn 106 zitten (tel en chat). Ik ben gespecialiseerd in de aanpak van oproepen over zelfdoding en crisis, vanuit de samenwerking van Tele-Onthaal met de Zelfmoordlijn 1813 en mijn ervaring als hulpverlener bij Crisishulp aan Huis in de Bijzondere Jeugdzorg, waar ik een kleine 10 jaar werkte. Ik geef ook lezingen over luisteren, communicatie, ADHD, zelfdoding, eenzaamheid... Bij Tele-Onthaal was ik ook vormingscoördinator (eindverantwoordelijke voor alle vormingen en trainingen).

Ik ben van opleiding prof. Bachelor Toegepaste Psychologie (Thomas More Antwerpen). Ik volgde de 4-jarige officieel erkende opleiding tot Gestalttherapeut aan het IVC in Kortrijk. Wie met mensen werkt moet ook zichzelf in vraag stellen. Ik ging vele jaren zelf een therapieproces aan. Op dit moment studeer ik ook nog de Master Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen erbij. Zo wordt mijn beeld op menselijke problemen en zingeving nog verruimd.

Ik ben erkend in Brainspotting Fase 1. Brainspotting is geen zweverig placebogedoe maar een zeer krachtige, directe manier van werken met de neurofysiologie om zware gevoelens te verwerken. We doen brainspotsessies als jij daar zin in hebt.

Onderaan vind je de link naar mijn eigen website. Nieuw: op de website zie je meteen de beschikbare data en reserveer je direct je afspraak!

Wie kan bij mij terecht?De therapie is voor volwassenen die zelf de stap zetten om aan hun problemen te werken.  • Wie vragen heeft over zichzelf, zijn relaties of zingeving.
  • Wie zich slecht in z'n vel voelt, ook al is het onduidelijk waarom.
  • Wie werkproblemen heeft, burn-out of andere.

  • Wie zich depressief of angstig voelt, of niet zo'n goed zicht heeft op de problemen.
  • Wie vragen heeft over zichzelf als ouder.

  • Wie zich in een crisissituatie bevindt (echtscheiding, verlies, ontslag, emotionele zorgen,...).
  • Wie zich aangesproken voelt door onderstaande werkwijze en het een kans wil geven.

Hoe ga ik te werk?


Het hart van mijn therapie is zelfaanvaarding.
Door te kijken naar wat je denkt en voelt, zonder enig 'moeten'. Je gedachten en gevoelens ernstig nemen. Niet snel of kunstmatig anders willen worden. Gewoon zijn en kijken, heel nauwkeurig. En dan, na verloop van tijd, met anderen te delen wat je ziet. Dan krijg je een vervullend leven met minder zorgen in je werk en relaties.

Ik luister aandachtig naar je verhaal en vat samen waar ik aandacht aan wil geven de volgende sessies. We stellen dus een paar concrete doelen op. Als je je daar in kunt vinden gaan we van start en na 10 sessies evalueren we je voortgang. Ik vind humor, filosofie, echtheid, warmte, nuchterheid en zelfrespect belangrijk. Niet al je problemen moeten één voor één opgelost worden. Je wordt je in deze begeleiding eerst bewust van wat je tegenhoudt. Daarna begin je, met mijn ondersteuning, eindelijk meer te kiezen voor wie en wat past in je leven.

Alle onderwerpen kunnen aan bod komen, er zijn geen taboes. Ik maak gebruik van methodieken en inzichten uit gestalttherapie, cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, provocatieve therapie, creatieve therapie,.. Ik luister niet alleen, ik ben een actieve gesprekspartner in het gesprek. Ik doe vaak aan psycho-educatie: ik geef je mee wat er mogelijks aan de hand is en hoe je naar je problemen kunt kijken. Ik geef graag eens een grappige of gekke (huiswerk)opdracht of oefening tijdens de sessie die je daadwerkelijk iets laat aanpakken ipv enkel praten.

Mijn aanpak is een combinatie van advies, coaching en therapie omdat ik aan inzicht werk maar ook heel concrete doelen met je nastreef. Het is dus ook concrete coaching en advies: de focus op praten, emoties en verleden is begrensd. We richten ons op tijd op toekomst, het krachtige en waardevolle in jou en je concrete acties. Ik help je jezelf terug graag te zien, dan komt heel veel vanzelf.

Wil je graag een brainspotsessie in je begeleiding, of meteen? Ook dat kan. Google maar eens wat brainspotting is en kan doen.

De prijs voor een sessie (van 50 min) is 60 euro, contant te betalen op het einde van de sessie.


Relatietherapie

De vertrouwde dialoog blijkt niet voldoende en daarom kies je de hulp van een professionele derde partij. Wat de één wil zeggen en vragen aan de ander, wordt zorgvuldig vertaald door de therapeut en voorgelegd aan de ander. Hierdoor vermijden we vicieuze cirkels, nieuwe extra beschadiging, meer onbegrip. Je begint allebei helemaal te begrijpen wat er gaande is. En zo wordt het allemaal helderder wat elk bedoelt, voelt, denkt en verlangt. Soms zijn dat dingen die je zelf nog niet wist of nog nooit zo juist verwoord hebt. De duidelijkheid die ontstaat in de therapie geeft de richting aan: óf je samen verder gaat, hóe je samen verder gaat, waarom je niét verder gaat, wat er moet veranderen om samen te blijven...

Koppeltherapie kan confronterend zijn maar leidt door het ontwarren van de knopen, tot een veel snellere bevrijding richting toekomst voor allebei, al dan niet samen.Ook met louter vragen over je opvoeding ipv je relatie, kun je bij mij terecht als als koppel.Het tarief voor een koppelgesprek is voor elk 40 euro, dus samen 80 euro, en duurt ongeveer 75 min.


Nieuw: op de website zie je meteen de beschikbare data en reserveer je direct je afspraak!

Voor meer info, zie websitelink onderaan.

Mijn praktijk is zeer vlot bereikbaar aan het station van Aarschot. Vanuit Antwerpen, Brussel en Leuven ben je er al op een half uurtje. De praktijk ligt vlak aan de afrit op de snelweg E314 Leuven-Hasselt, afrit 22 Aarschot. Er is parking voor de deur.


Wat kun je als resultaat verwachten?

Op een relatief korte tijd krijg je weer een hoopgevend geloof in je eigen kunnen, wat je problemen ook zijn.

Uitgebreide informatie over de andere activiteiten van mijn organisatie off the record, vind je op de website.


Coronaproof? JA.

*Kom bij voorkeur binnen met een mondmasker. Tijdens het gesprek is dit niet handig en niet nodig; de afstand is méér dan 1,5 meter. Ontsmettende handgel is voorzien.
*Je wordt vriendelijk verzocht om bij het binnenkomen geen klinken e.d. aan te raken. Gebruik aub de handgel.
*De therapieruimte wordt na elke sessie verlucht.
*Heb je last van hoesten, koorts, kortademigheid, hoofdpijn, geur-en smaakverlies..? Mail dan aub je afspraak (kostenloos) af, ook al is dat enkele uren voor je sessie. Veiligheid is prioritair.
*Ikzelf ben volledig gevaccineerd intussen (als zorgverlener prioriteit, dus momenteel al 3 vaccinaties).Zet je de stap?

Reserveer direct op mijn website! Nog een vraag? Je krijgt altijd binnen de 24u een antwoord. Geen wachtlijst.


Lees verder

Specialisaties

Brainspotting Therapie via video call of telefoon Psychotherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Onrust Corona angst Depressie Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Vrouwen Mannen Volwassenen Ouderen Koppels Personen met een visuele beperking Personen met een fysieke beperking Leerkrachten Gezinnen Ouders Samengestelde gezinnen

Bereikbaarheid

Met parking Dicht bij trein station Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie over het internet Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Groepsbegeleiding in het bedrijf

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Gezinstherapie Gezinsbegeleiding Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

Ma-Di-Wo-Do-Vr-Za 9-21u

Wachtlijst

Geen wachtlijst

Prijs voor een consult

€60

Duur van de sessie

50 min

Opleiding

Toegepaste Psychologie
Studeert momenteel ook de Master Filosofie.
Psychotherapeut: 4-jarige opleiding Gestalttherapie Instituut voor Communicatie Kortrijk
Familieopstellingen
Tal van kortdurende cursussen

Autodidact op vlak van ADHD

Diverse opleidingen over 20 jaar, waaronder contextgericht werken, familieopstellingen, Videohometraining, training in zelfdodingsgesprekken, workshops evolutiepsychologie, cognitieve gedragstherapie,....

Leeftijd

44 jaar

Neem contact op met Ilja

Kapitein Gilsonplein, 18

3200 Aarschot

Vlaams-Brabant

http://www.offtherecord.be

Routebeschrijving