Terug naar boven

Ilja Van Peel

off the record

Psychotherapeut

Kapitein Gilsonplein, 18

3200 Aarschot

Introductie

Word wie je al bent. Een optimistische kijk en warme no-nonsense aanpak.


Welkom in mijn praktijk voor individuele en relatietherapie.

Mijn organisatie off the record legt zich toe op therapie, opleiding en podiumoptredens. De rode draad van die drie pijlers is mensen helpen bij hun uitdrukking van het meest persoonlijke.

Ik werkte twintig jaar in de psychologische hulpverlening en was sinds 2013 aan de slag als stafmedewerker bij Tele-Onthaal Vlaams-Brabant. Daar begeleidde ik de vrijwilligers die aan de noodlijn 106 zitten (tel en chat). Ik ben gespecialiseerd in de aanpak van oproepen over zelfdoding en crisis, vanuit de samenwerking van Tele-Onthaal met de Zelfmoordlijn 1813 en mijn ervaring als hulpverlener bij Crisishulp aan Huis in de Bijzondere Jeugdzorg, waar ik een kleine 10 jaar werkte. Ik geef ook lezingen over luisteren, communicatie, ADHD, zelfdoding, eenzaamheid... Bij Tele-Onthaal was ik ook vormingscoördinator (eindverantwoordelijke voor alle vormingen en trainingen).

Ik ben van opleiding professionele Bachelor Toegepaste Psychologie (Thomas More Antwerpen). Ik volgde de 4-jarige officieel erkende opleiding tot Gestalttherapeut aan het IVC in Kortrijk. Wie met mensen werkt moet ook zichzelf in vraag stellen. Ik ging vele jaren zelf een therapieproces aan. Op dit moment studeer ik ook nog de Master Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen erbij. Zo wordt mijn beeld op menselijke problemen en zingeving nog verruimd.

Onderaan vind je de link naar mijn eigen website.

Wie kan bij mij terecht?


De therapie is voor volwassenen die zelf de stap zetten om aan hun problemen te werken.

  • Wie vragen heeft over zichzelf, zijn relaties of zingeving.
  • Wie zich slecht in z'n vel voelt, ook al is het onduidelijk waarom.
  • Wie werkproblemen heeft, burn-out of andere.
  • Wie zich depressief of angstig voelt, of niet zo'n goed zicht heeft op de problemen.
  • Wie vragen heeft over zichzelf als ouder.
  • Wie zich in een crisissituatie bevindt (echtscheiding, verlies, ontslag, emotionele zorgen,...).
  • Wie zich aangesproken voelt door onderstaande werkwijze en het een kans wil geven.

Hoe ga ik te werk?


Het hart van mijn therapie is zelfaanvaarding.
Door te kijken naar wat je denkt en voelt, zonder enig 'moeten'. Je gedachten en gevoelens ernstig nemen. Niet snel of kunstmatig anders willen worden. Gewoon zijn en kijken, heel nauwkeurig. En dan, na verloop van tijd, met anderen te delen wat je ziet. Dan krijg je een vervullend leven met minder zorgen in je werk en relaties.

Ik luister aandachtig naar je verhaal en vat samen waar ik aandacht aan wil geven de volgende sessies. We stellen dus een paar concrete doelen op. Als je je daar in kunt vinden gaan we van start en na 10 sessies evalueren we je voortgang. Ik vind humor, filosofie, echtheid, warmte, nuchterheid en zelfrespect belangrijk. Niet al je problemen moeten één voor één opgelost worden. Je wordt je in deze begeleiding eerst bewust van wat je tegenhoudt. Daarna begin je, met mijn ondersteuning, eindelijk meer te kiezen voor wie en wat past in je leven.

Alle onderwerpen kunnen aan bod komen, er zijn geen taboes. Ik maak gebruik van methodieken en inzichten uit gestalttherapie, cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, provocatieve therapie, creatieve therapie,.. Ik luister niet alleen, ik ben een actieve gesprekspartner in het gesprek. Ik doe vaak aan psycho-educatie: ik geef je mee wat er mogelijks aan de hand is en hoe je naar je problemen kunt kijken. Ik geef graag eens een grappige of gekke (huiswerk)opdracht of oefening tijdens de sessie die je daadwerkelijk iets laat aanpakken ipv enkel praten.

Mijn aanpak is een combinatie van advies, coaching en therapie omdat ik aan inzicht werk maar ook heel concrete doelen met je nastreef. Het is dus ook concrete coaching en advies: de focus op praten, emoties en verleden is begrensd. We richten ons op tijd op toekomst, het krachtige en waardevolle in jou en je concrete acties. Ik help je jezelf terug graag te zien, dan komt heel veel vanzelf.

De prijs voor een sessie (van ongeveer 50 min) is 50 euro, contant te betalen op het einde van de sessie.

Voor meer info, zie websitelink onderaan.

Mijn praktijk is zeer vlot bereikbaar aan het station van Aarschot. Vanuit Antwerpen, Brussel en Leuven ben je er al op een half uurtje. De praktijk ligt vlak aan de afrit op de snelweg E314 Leuven-Hasselt, afrit 22 Aarschot. Er is parking voor de deur.


Wat kun je als resultaat verwachten?

Op een relatief korte tijd krijg je weer een hoopgevend geloof in je eigen kunnen, wat je problemen ook zijn.

Uitgebreide informatie over de andere activiteiten van mijn organisatie off the record, vind je op de website.

Zet je de stap?

Contacteer me vandaag nog. Je krijgt altijd binnen de 24u een antwoord met data voor je eerste gesprek.


Lees verder

Specialisaties

Psychotherapie Therapie Coaching Counseling Gestalttherapie Directieve therapie Assertiviteitstraining Preventie Opvoedingsondersteuning Bedrijfs- /groepsbegeleiding Meer ...

Ondersteuning bij

Onrust Depressie Niet goed in je vel zitten Gedragsproblemen Carrière Discipline Kind - ouder problemen Schoolmoe Piekeren Opvoedingsproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Vrouwen Mannen Volwassenen Ouderen Koppels Personen met een visuele beperking Jong volwassenen Personen met een fysieke beperking Gezinnen Ouders Samengestelde gezinnen

Bereikbaarheid

Met parking Dicht bij trein station Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Groepsbegeleiding in het bedrijf

Consulttype

Individuele therapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

Ma-Di-Wo-Do-Vr-Za 9-21u

Wachtlijst

geen

Prijs voor een consult

€50

Duur van de sessie

50 min

Opleiding

Toegepaste Psychologie

Psychotherapeut: 4-jarige opleiding Gestalttherapie Instituut voor Communicatie Kortrijk

Studeert momenteel ook de Master Filosofie.

Autodidact op vlak van ADHD

Diverse opleidingen over 20 jaar, waaronder contextgericht werken, familieopstellingen, Videohometraining, training in zelfdodingsgesprekken, workshops evolutiepsychologie, cognitieve gedragstherapie,....

Leeftijd

43 jaar

Neem contact op met Ilja

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Kapitein Gilsonplein, 18

3200 Aarschot

Vlaams-Brabant

http://www.offtherecord.be

Routebeschrijving