Terug naar boven

Gerda Van de moortel

Beweging in Bewustzijn

Psychotherapeut

Langestraat 141

3111 Wezemaal

Introductie

Meer inzicht in jezelf en je relaties leidt naar meer zelfvertrouwen en levensvreugde.
Voor mensen die emotioneel en spiritueel willen groeien.

We leiden ons leven vaak met vallen en opstaan, dat is normaal. Het hoort bij ons mens-zijn dat we niet altijd weten hoe we met bepaalde situaties moeten omgaan, en dat we gaandeweg nieuwe inzichten verwerven. Soms ben je zo geraakt onder wat zich voordoet op je levenspad dat je het niet meer kan zien als een uitdaging om te groeien. Zo kan je last krijgen van stress, depressies, hyperventilatie, psychosomatische klachten, faalangst of gebrek aan zelfvertrouwen, moeilijke opvoedingssituaties. Je gevoelens vinden geen gezonde uitweg (meer). Je komt in situaties terecht, waarin je niet vindt wat je eigenlijk nodig hebt. Zulke situaties zijn meestal belangrijke signalen dat er iets moet veranderen. Maar wat schort er en wat kan er veranderen? Dat is niet altijd duidelijk.

Ook ik ging in mijn persoonlijk proces op zoek vanuit dergelijke situaties. Na mijn eerder theoretische studies als orthopedagoge, vond ik een goede aanvulling in allerlei vormen van emotioneel lichaamswerk, waarin het werken aan mezelf veel centraler stond. Na enkele intense ervaringen, die mijn leven ingrijpend veranderden, volgde ik de vierjarige opleiding Neo-Hypno- en Ademtherapie, waarin het innerlijke kind centraal stond. Dankzij deze opleiding groeide in mij nog meer inzicht, liefde en tolerantie voor mijn eigen groeiproces. Dit wil ik graag doorgeven aan anderen, misschien aan jou?

Wat bied ik jou?

Neo-hypno- en ademtherapie

In de eerste plaats wil ik er zijn voor jou, je een plaats geven om te komen met jouw verhaal. Ik wil je een luisterend oor bieden, zonder oordeel, een plek waar je terecht kan met je, misschien verwarde gevoelens. Misschien is het nodig om je terug te brengen naar ervaringen uit je kindertijd, waarin je werd gekwetst. Ervaringen van het gekwetste kind in jezelf kunnen aan de basis liggen van beperkende overtuigingen, "hypnoses", waarvan je je misschien niet bewust bent, maar die wel een grote invloed kunnen hebben op je huidige denken, voelen en handelen.

Ik help je je ervaringen te structureren, stukjes van je levenspuzzel te zoeken om jezelf beter te begrijpen. Ik bied je een kader aan waarin je je huidige en vroegere ervaringen kan plaatsen, zodat je weer in je eigen levensstroom terecht komt. Ik spoor je aan om vanuit het volwassen deel in jezelf, zorg te dragen voor je eigen behoeftes en groeipijnen. Zo leer je als het ware een bedding creëren waarin je je wonden kan helen. Ik nodig je uit om te ontdekken dat achter je "zwakte" ook je kracht zit. Ik stimuleer je om te zoeken naar de betekenis van situaties die zich in je leven voordoen als lessen waardoor je telkens weer de kans krijgt om te leren en te groeien!

Afhankelijk van de vraag van de cliënt, gebruik ik verschillende technieken zoals gesprek, ademhalingsoefeningen, relaxatie, geleide fantasie (naar onbewuste overtuigingen), hypnose, rollenspel, intuïtieve dialoog (ouder-kind-dialoog), Voice Dialogue, meditatieve oefeningen, aanraking, knuffels (indien gewenst en aangewezen).

Ademtherapie is nauw verweven met de noden van het innerlijke kind. Hyperventilatie wordt veroorzaakt door een oppervlakkige ademhaling. Deze ontstaat doordat er onvoldoende ruimte is voor de eigen behoeften en gevoelens, die eigen zijn aan het innerlijke kind. Het onderdrukken van de ademhaling is als het ware een overlevingsmechanisme om ongewenste behoeftes en gevoelens te negeren. In de ademtherapie word je uitgenodigd om via verbonden ademhaling voorzichtig weer je eigen ademstroom terug te vinden. Bij dit proces kunnen vastgezette emoties bovenkomen. In een veilig kader kan je door de hyperventilatie heen ademen en ruimte geven aan jezelf en aan deze emoties. Zo krijg je weer vertrouwen in je eigen ademhaling en je eigen gevoelens. Je krijgt begeleiding om hier beter mee om te gaan. Uiteindelijk voel je je sterker aanwezig en je wordt weerbaarder. Met een traject van 3 ademsessies kan je al heel wat vooruitgang boeken.

Ouders, leer opnieuw voelen wat je kind nodig heeft.

Deze benadering is bedoeld voor ieder die, via de weg naar zichzelf, meer voeling wil krijgen met zijn/haar eigen kinderen en /of met het kind in zichzelf. Onze kinderen kunnen onze beste leermeesteres zijn. Ze spiegelen vaak onze houding en de gedachten die we overbrengen. Bewustwording van je eigen gedrag kan leiden tot verandering en verbetering van de opvoedingsrelatie. De nadruk ligt niet op het geven van concrete tips, wel op het beter afstemmen op je eigen aanvoelen en op je kind.

Speelse en verbindende dansworkshops en andere groepsactiviteiten: op aanvraag

Praktisch: De sessies gaan door bij mij thuis, vlakbij het station van Wezemaal (2 minuten) en dus gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer: Bus 335 Leuven-Aarschot, halte Wezemaal station. Stoptrein Leuven-Antwerpen, halte Wezemaal. Met de auto: parking aan de overkant van het spoor.

Lees verder

Specialisaties

Ademtherapie Holistische therapie Innerlijk kind-therapie Regressietherapie / reïncarnatietherapie Lichaamsgerichte therapie Psychotherapie Verbindende communicatie Hypnotherapie Systeemtherapie Visualisaties Meer ...

Ondersteuning bij

Ademhalingsproblemen Hyperventilatie Verwerking kinder- en jeugdtijd Psychosomatische klachten Depressie Kind - ouder problemen Opvoedingsproblemen Communicatieproblemen Moeilijkheden met sociaal contact Emotionele problemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Ouders Ouderen Mannen Vrouwen Gezinnen Zwangerschap

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Met parking Vlot bereikbaar met de auto Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels Frans

Werkmomenten

weekdagen tussen 10 en 22u za tussen 10u en 14u

Wachtlijst

1 à 2 weken

Prijs voor een consult

50 euro per u (sociaal tarief mogelijk), Bedrijven: 85 euro excl. BTW per 1,5u

Duur van de sessie

1u of 1,5u

Opleiding

Master in de Pedagogische Wetenschappen
Neo-Hypno- en Ademtherapie

Workshops, cursussen en trainingen, ... georganiseerd door Gerda Van de moortel - Beweging in Bewustzijn

TypeNaamStart datum

Neem contact op met Gerda

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Langestraat 141

3111 Wezemaal

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.BewegingInBewustzijn.be

Routebeschrijving