Terug naar boven

Kim Breugelmans

Bliss Therapie

Relaxatietherapeut

Frans Oomsplein 13

2940 Hoevenen

Introductie

Je bent bij mij welkom voor relaxatietherapie, yoga en psychologische ondersteuning. Het is mijn doel om meer rust en balans te creëren in het leven van anderen. Een rustvolle zijnstoestand zorgt namelijk voor meer levensvreugde, meer connectie met jezelf en vrijheid.

Relaxatietherapie

We leven in een prestatiegerichte maatschappij. Zowel op professioneel gebied als in ons privéleven moeten we vaak aan bepaalde verwachtingen voldoen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen stress ervaren, met verschillende mentale en lichamelijke klachten als gevolg. Hier kan relaxatietherapie hulp bieden.

Een relaxte toestand kan op verschillende manieren worden bekomen. Denk aan ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen, visualisaties of actieve spierontspanningsoefeningen. Ze hebben steeds als doel om rust te brengen in je lichaam en geest. Via deze concrete technieken ontwikkel je handvaten, zodat je stress de baas weet te blijven.

Als yogadocente integreer ik graag één of meerdere yin yoga houdingen in de sessie. Yin yoga is namelijk een rustige, meditatieve yogavorm. Ideaal om blokkades los te laten en de energie terug te doen stromen.

Bovengenoemde technieken helpen om je parasympathicus (= rustsysteem) te activeren. Dit is heel waardevol aangezien bij mensen die veel stress ervaren de orthosympathicus (= het fight/flight systeem) vaak te actief is. Relaxatietherapie streeft ernaar om dit terug in balans te brengen.

Ook is het mogelijk om yoga/relaxatie in kleine groep te volgen. Dit is ideaal als follow-up na individuele relaxatietherapie of gewoon als zelfzorg. Stuur me gerust een mailtje voor meer info.

Psychologische ondersteuning

Er zijn soms momenten in het leven waarbij je worstelt met vragen of moeilijkheden. Wanneer je hier niet alleen uit geraakt kan het zinvol zijn om iemand te raadplegen die je nieuwe inzichten aanreikt. Hier kan laagdrempelige, psychologische ondersteuning hulp bieden.

Tijdens het eerste gesprek brengen we jouw situatie, wensen en verwachtingen in kaart. Hierna kan een kortdurend behandeltraject volgen waarbij we oplossingsgericht werken. Dit met als doel je handvaten aan te reiken zodat je opnieuw grip krijgt op je gevoelens, gedachten en gedrag, kortom jouw leven.

Concreet

Psychologische ondersteuning kan doorgaan in de praktijk in Hoevenen of Kapellen.

Relaxatietherapie wordt steeds ingepland in de praktijk in Kapellen.

Lees verder

Specialisaties

Therapie via video call of telefoon Relaxatietherapie / relaxatietraining Shiatsu Meer ...

Ondersteuning bij

Ademhalingsproblemen ADHD Angst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Mannen Vrouwen Personen met een fysieke beperking Ouderen

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Groepspraktijk Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT Therapie in de buitenlucht

Consulttype

Individuele therapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Overdag en 's avonds

Wachtlijst

nee

Prijs voor een consult

45 euro

Duur van de sessie

50 minuten

Opleiding

- Brainspotting fase 1 aan Antepassio
- Hartcoherentiecoach aan Louvanie
- Relaxatietherapie bij kinderen en volwassenen aan KULeuven
- Yoga Teacher Training aan De Yogastudio + Pure Energy Yoga
- 8-weekse cursus Acceptance and Commitment Therapy aan ACT Academie Sara Bosman
- Master in de gezondheidsvoorlichting en –bevordering aan Universiteit Gent
- Bachelor toegepaste psychologie aan Thomas More Hogeschool

Neem contact op met Kim

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Frans Oomsplein 13

2940 Hoevenen

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://www.bliss-therapie.com

https://praktijkdriesprong.be/

https://feniks.one/

Routebeschrijving