Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Carine Mortier

Life Quality Coach

Holistisch therapeut

Sint-Annastraat 7

9810 Eke

Introductie

Individuele begeleiding

Je bent welkom in de praktijkruimte en online via Skype, Whatsapp, ...

Iedereen maakt het wel eens mee: een periode waarin het niet zo goed met je gaat. Je loopt vast op bepaalde thema’s, lichamelijke klachten steken de kop op, je ervaart veel stress, hebt weinig zelfvertrouwen en veel negatieve gedachten, je voelt je niet goed in je vel op het werk en/of thuis, …

Weet dat het anders kan!

Misschien heb je iemand nodig waarmee je je gedachten kan delen, een klankbord waardoor je tot inzichten komt die je nodig hebt om persoonlijk te groeien en opnieuw in balans te komen. Je zal ontdekken dat je vaak meer keuze hebt dan op het eerste zicht lijkt. Je leert jezelf beter kennen zodat je kunt kiezen voor wat écht bij jou past.

Soms zijn woorden alleen niet genoeg om de veranderingen te bereiken die je voor ogen hebt. Dan kan Holistic Pulsing een grote meerwaarde geven aan de sessies.

Voelen wat je Weet en Weten wat je Voelt.

Holistic Pulsing is het zacht en ritmisch wiegen van je lichaam terwijl je op een comfortabele tafel ligt. Door de continuïteit van de pulsen kan je diepe ontspanning ervaren.Tijdens de sessies maak je steeds meer contact met je lichaam. Je wordt op een coachende manier begeleid om je meer en meer bewust te worden van wat je voelt, zowel lichamelijk als emotioneel. Dit gewaar zijn is de eerste stap naar het leren loslaten van blokkades en spanningen. Je zal ook inzichten krijgen in vast geroeste patronen die je vroeger wel van dienst waren, maar vandaag alleen een belemmering vormen om jezelf te kunnen zijn.Op jouw tempo maak je contact met de wijsheid van je lichaam (voelen wat je weet). Je leert luisteren naar de signalen dat het geeft, zodat je er ook kan naar handelen (weten wat je voelt).

Je kan er ook voor kiezen om te werken met het opstellen van je verlangen door middel van de interactieve zelf-resonantie methode.

Hoe werkt het?

Eerst even dit: woorden dienen in eerste instantie om onze innerlijke ideeën, gevoelens en gedachten met anderen te delen. Ze werken echter niet alleen van binnen naar buiten, maar ook in omgekeerde richting. Zo kan een woord een herinnering of bepaalde gevoelens bij je oproepen, je krijgt plots een inzicht of er komt zomaar een goed idee in je naar boven. Dit boeiende kenmerk van de menselijke taal en psyché vormt de essentie van de interactieve zelf-resonantie: een werkwijze waarbij taal toegang geeft tot dat wat verborgen zit op een diepere laag in onszelf.

We starten met een door jou geformuleerd doel of verlangen. Dat kan in principe elk verlangen zijn: veranderingen in je gevoelens, gedrag of gedachten, een wens je verder te ontwikkelen in relaties of in je werk, een verlangen naar meer psychisch of fysiek welzijn. Bijvoorbeeld ‘Ik wil meer zelfvertrouwen’ of ‘Ik wil beter kunnen omgaan met stress’, …

Jouw verlangen staat centraal en daarmee gaan we samen aan de slag met behulp van de interactieve zelf-resonantie. Door contact te maken met de door jou gekozen woorden, kijk je als het ware in een spiegel.Soms tonen de woorden je oude pijn: pijn die je hebt vastgehouden en waardoor je nieuwe mogelijkheden in je huidige leven nog niet kunt benutten. Soms krijg je door de woorden inzicht in patronen die je steeds herhaalt en die je belemmeren en kan je ontdekken en zien welke mogelijkheden je nog verder zou kunnen ontplooien. Daarom gaan deze processen ook vaak over: wie ben ik eigenlijk en hoe ben ik zo geworden? Wil ik zo zijn en zo blijven of zou ik liever andere kanten van mijzelf toelaten en ontwikkelen?

Het doel is steeds dat jij (opnieuw) zeggenschap krijgt over jezelf en je eigen leven.

Doe je liever iets in groep? Regelmatig organiseer ik workshops en cursussen waarin we in groep met bepaalde thema's aan de slag gaan. Raadpleeg mijn website of neem contact met mij op.

Lees verder

Specialisaties

Online-therapie (chat / e-mail) Traumatherapie Holistische therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out Angst coronavirus Emotionele problemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

op afspraak

Prijs voor een consult

afhankelijk van de gekozen manier van werken

Duur van de sessie

1 uur of 1,5 uur

Opleiding

Inleiding in de psychologie
Gespreksvoering
3-jarige Gestalttraining
2-jarige opleiding Coaching en Counseling
2-jarige opleiding lichaamswerk
Traumatherapie
Diverse korte opleidingen en workshops

Neem contact op met Carine

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Sint-Annastraat 7

9810 Eke

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.life-quality-coach.be

Routebeschrijving