Terug naar boven

Karen Poisson

CAMPHORA vof

Massagetherapeut

Deze therapeut kan momenteel niet gecontacteerd worden via VindeenTherapeut.be.

Vind een andere therapeut via onderstaande linken:

Vind een therapeutVind een therapeut in Berchem (Antwerpen)Vind een Massagetherapeut

Introductie

Massage ... geraakt worden door aanraking ...

Zorg geven aan mensen ... het hoorde van jongs af bij wie ik ben. Persoonlijkheidsvorming, de Gestaltopleiding en lichaamswerk waren mijn hulpmiddelen om te groeien in het gepast geven van zorg. Na jarenlang basiswerk in de sociale sector ging ik aan de slag als psychotherapeute in een Centrum Geestelijke Gezondheid en startte ik thuis (te 2600 - Berchem) een privépraktijk.

Omdat in mijn eigen groeiproces de zorg voor mijn lichaam in de vorm van gezonde voeding, dans, massage, meditatie, ... belangrijk was begon ik naast psychotherapie ook zelf massage te geven. Ondertussen ben ik massagetherapeut en erkend masseur en laat ik in een rustig ingerichte ruimte in mijn huis, in een sfeer van respect, sereniteit, veiligheid en warme zorg de deugddoende werking van massage ervaren aan mensen. Wie rust en ontspanning zoekt kan voor een relaxerende aromatische massage bij me terecht. Maar ook: mensen die zich in een moeilijke periode willen laten ondersteunen, mensen met een beperking of ziekte*, mensen die het contact met hun lichaam willen herstellen of zorgverleners uit zelfzorg.

Ik werk met natuurlijke olie rechtstreeks op de huid en geef meestal een volledige lichaamsmassage die anderhalf uur duurt. Masseren doe ik vanuit de holistische visie. Deze benadert de mens in zijn totaliteit: lichaam en geest zijn één. Wat goed is voor je lijf werkt deugddoend op je geest. Ik gebruik weldoende aroma's van zuivere etherische oliën. Een geurige aanraking brengt je dieper bij jezelf. De geuren worden opgenomen door inademing of via de huid. Naast de gewone lichaamsmassage geef ik, naargelang de behoefte, ook subtielere en meer meditatieve vormen van massage.

Wie wil leren masseren is welkom op een massageworkshop. Kom met je partner of met een andere persoon en in een 5-tal sessies leer ik je stap voor stap de massagehandelingen aan. Ik leer je de technische handelingen juist uit te voeren maar geef evenveel aandacht aan de betrokken ingesteldheid om massage te geven.

* Bij aandoeningen die een arts of kinesist vereisen, bij chronische ziekte of psychiatrische problematiek is het aangewezen om het advies van de behandelende geneesheer, psychiater of kinesitherapeut in te winnen omtrent het verkrijgen van massage. Mogelijks wordt een medisch attest gevraagd alvorens de massagesessies te starten of verder te zetten.

Ik geef geen medische, noch erotische massage.

Lees verder

Specialisaties

Massage Massagetherapie Gestalttherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Autisme (spectrumstoornis) Burnout / burn-out CVS - chronisch vermoeidheidssyndroom Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij trein station Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Frans Engels Duits

Werkmomenten

dagelijks op afspraak

Wachtlijst

geen

Prijs voor een consult

65 €

Duur van de sessie

90 minuten (gesprek inbegrepen)

Opleiding

- Basisopleiding: Maatschappelijk Werk
- Erkend Masseur
- Opleiding Gestalttherapie.
- Massageopleidingen: Massagetherapie, Aromatische massage, Lymfedrainage, Chakramassage, Metamorfosemassage, Craniosacrale Relaxatie, Integratieve Massage, Zwangerschapsmassage, Ademhalingsmassage, Integratieve Massage ...
- Aromacoaching.

Beroepsvereniging

BMF - Belgische Massage Federatie Netwerk Integratieve Massage