Terug naar boven

Sara Debroux

Therapieruimte

Systeemtherapeut

Te vragen bij contact

3090 Overijse

Introductie

  1. Je kan het gevoel hebben dat je vastloopt op één of meerdere gebieden in je leven zoals je relatie(s), je job, … . Je voelt je vaak futloos, angstig, geïrriteerd, droevig, ... . Je hebt het gevoel dat je het allemaal even niet meer ziet zitten of je stelt je de vraag “Wie ben ik?” “Wat is de zin van mijn leven?”, enzovoort ... .

Wanneer dit te lang aanhoudt, kan dit zwaar wegen of kan het je tegenhouden bepaalde doelen te bereiken. “Loslaten is niet altijd het moeilijkste. Soms is opnieuw beginnen nog moeilijker”.

Ik studeerde af als Orthopedagoge waarna ik meteen aan de slag ging als gezinsbegeleidster binnen de bijzondere jeugdzorg. Daar begeleidde ik gezinnen die te maken hadden met ernstige opvoedkundige problemen. Al snel ondervond ik dat vele van deze gezinnen te kampen hadden met een veelheid aan diverse problematieken waarbij steeds vaker individuele psychologische problemen op de voorgrond traden. Het laatste anderhalf jaar werk ik bij het Centrum Algemeen Welzijn (CAW) enerzijds als supervisor en anderzijds werk ik rond de modules slachtofferhulp, intrafamiliaal geweld en gezinsproblematieken

Omwille van de interesse in deze diverse problematieken, heb ik voor de opleiding als systeemtherapeut gekozen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen is wie hij/zij is door ervaringen uit het verleden, door de opvoeding dat hij/zij meegekregen heeft, door eigen gemaakte keuzes, door relaties met anderen (vrienden, familie, collega’s, …). Je ‘zijn’ wordt dus beïnvloed door verschillende subsystemen binnen je leven.

Daarnaast volg ik op regelmatige basis studiedagen en korte opleidingen om mensen zo adequaat mogelijk te begeleiden in hun proces.

Je kan bij mij terecht voor persoonlijke of relatieproblemen, opvoedingsvragen of ouder-kind problematieken, psychologische klachten.

Lees verder

Therapievormen

Relatietherapie Psychotherapie Bemiddeling Meer ...

Ondersteuning bij

Moeilijkheden met sociaal contact Rouwverwerking Faalangst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Ouders Volwassenen Leerkrachten Personen met een visuele beperking Gezinnen Jong volwassenen Samengestelde gezinnen Mannen Ouderen Koppels Jongeren

Bereikbaarheid

Dicht bij trein station Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto Met parking Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Groepstherapie Gezinstherapie Gezinsbegeleiding

Talen

Frans Nederlands Engels

Werkmomenten

Ik werk op dinsdag (soms ook op maandag). Je kan me bereiken via telefoon of e-mail om een (eerste) afspraak te maken.

Wachtlijst

Nee

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

Systeempsychotherapie
Orthopedagogie
Oplossingsgericht werken
Duplo
Motiverende gespreksvoering
(In)directe bemiddeling
NVR (Non Violent Resistance)

Neem contact op met Sara

Te vragen bij contact

3090 Overijse

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer Routebeschrijving