Terug naar boven

Stefanie Braekevelt

De Zijnsplek

Creatief therapeut

Voetbalstraat 30

9050 Gentbrugge

Introductie

Van (jong)volwassen tot oud ben je welkom bij me. Ik werk met gesprekstherapie en dramatherapie. Dit betekent dat ik ook creatieve methoden en werkvormen inzet. Daarnaast ben ik mantelzorg- en ouderentherapeut. Zowel individuele begeleiding als groepstherapie zijn mogelijk.

Je kan bij me terecht met piekergedachten, stress, een burn-out of bore-out, gevoelens van eenzaamheid, spanningen in de relatie met je partner(s), familie, vrienden en/of collega’s, angsten, depressieve gedachten, identiteitsvragen, studiemoeilijkheden, bij het verwerken van verlies, bij het verwerken van trauma, voor het werken rond assertiviteit, met ouderenzorg-gerelateerde vragen, mantelzorg-gerelateerde vragen, bij middelenafhankelijkheid, …

Gesprekstherapie

Een veilige plek waar je vrij kan spreken over wat je bezig houdt, daar gaat het om. Je vragen en gevoelens mogen delen, en je gedachten vrijuit kunnen laten stromen en onder woorden brengen. Ik luister aandachtig en onbevooroordeeld naar jouw bezorgdheden, twijfels, angsten, verdriet, …. Samen met jou tracht ik een duidelijk overzicht te krijgen op wat jou blokkeert en wat jou kan verder helpen. We gaan op zoek naar hoe je kan evolueren naar wie je graag wil zijn en op welke manier je meer innerlijke rust en balans kan ervaren.

Wat ons soms overkomt, kan ons doen twijfelen, piekeren, en zelfs aan het wankelen brengen. Toch hoeven onze kwetsuren ons niet te belemmeren in wat we willen doen en wie we willen zijn.

Tijdens jouw proces gaan we na hoe jouw kwetsuren kunnen verzacht worden en hoe jij terug in jouw kracht kan staan.

Dramatherapie

Misschien vind je dat je al genoeg gepraat hebt. Of misschien ben je niet zo een prater. En wil je gewoon dóen. Dramatherapie is dan mogelijks iets voor jou. Het is een creatieve vorm van therapie, waarin technieken en werkvormen uit theater gebruikt worden. Het is een actieve manier van werken waarbinnen je mag ervaren. Hier krijg je de kans om op een spontane manier zaken te onderzoeken, bevragen en uitproberen. Hierbij ga je ook meer je lichaam inzetten en gebruiken (Rekening houdend met jouw fysieke mogelijkheden en beperkingen). Dit gebeurt altijd in de veilige setting van de praktijk!

Op die manier kan je voor jezelf inzichten verwerven, nieuwe mogelijkheden en rollen ontdekken en wat je bruikbaar vindt meenemen en toepassen in jouw leven in de buitenwereld.

Je hoeft hiervoor geen voorkennis te hebben en geen specifieke vaardigheden te bezitten.

Ook een combinatie van gespreks- en dramatherapie is mogelijk.

Wie ben ik

Ik behaalde mijn bachelor als maatschappelijk assistent in 2007 op de Hogeschool Gent. Ik werkte voornamelijk met de doelgroep volwassenen en ouderen. Later specialiseerde ik me als gesprekstherapeut en dramatherapeut en volgde de bacheloropleiding dramatherapie aan de Arteveldehogeschool te Gent.
Ik hanteer een integratieve aanpak uitgaande van jouw noden en verwachtingen. Ik gebruik de psychoanalyse als achtergrondkader. Daarnaast maak ik gebruik van andere methodieken en werkvormen uit verschillende therapeutische stromingen zoals psychodrama, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, etc..

Mijn aanpak richt zich vooral op het verhaal achter de symptomen, niet louter op de symptoombestrijding.
Ik school mij voortdurend bij via vakliteratuur, studiedagen, …
Tevens ben ik lid van de beroepsvereniging voor creatieve therapie, BVCT-ABAT.

Groepspraktijk De Zijnsplek te Gentbrugge

Hier vinden zowel de sessies gesprekstherapie als dramatherapie plaats. Dit geldt voor de individuele therapie en voor de groepstherapie. Ook gesprekstherapie via video-call, telefonische afspraak en aan huis (indien noodzakelijk) zijn mogelijk.

Hoe gaat het in zijn werk

Gebruik het contactformulier op deze website. Of bel of mail me dan leggen we samen een eerste afspraak vast. Tijdens deze kennismakingsafspraak luister ik naar jouw vragen, wensen en verwachtingen. (Indien nodig kan dit ook via video-call.). Meer info vind je op de website van De Zijnsplek, de website van mijander of de Facebookpagina van mijander.


"Elk levensverhaal is uniek. Jouw verhaal is waardevol en verdient om gehoord te worden en om erkend te worden." - mijander
Lees verder

Specialisaties

Gesprekstherapie Dramatherapie Therapie via video call of telefoon Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out Bore-out Depressie Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Ouderen Personen met een fysieke beperking Vrouwen Mannen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

Groepspraktijk In de therapiepraktijk Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm Therapie aan huis Therapie via chat Therapie over het internet

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Sessies gesprekstherapie en dramatherapie gaan door in De Zijnsplek te Gentbrugge op dinsdag en donderdag tussen 17u en 21u. Gesprekken via video-call en telefonische afspraken kunnen ook op andere momenten.

Wachtlijst

Momenteel geen wachtlijst

Prijs voor een consult

€ 60

Duur van de sessie

50 min

Opleiding

Bachelor in de Creatieve therapie - medium Dramatherapie te Arteveldehogeschool Gent
Bachelor in het sociaal werk te Hogeschool Gent

Beroepsvereniging

BVCT-ABAT Beroepsvereniging voor Creatieve Therapie

Neem contact op met Stefanie

Voetbalstraat 30

9050 Gentbrugge

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.dezijnsplek.be

http://www.mijander.be

https://www.facebook.com/mijander

Routebeschrijving