Terug naar boven

Hans Bloemen

IV therapeut

Deze therapeut kan momenteel niet gecontacteerd worden via VindeenTherapeut.be.

Vind een andere therapeut via onderstaande linken:

Vind een therapeutVind een therapeut in AartselaarVind een IV therapeut

Introductie

Visie

Een veilige context en vertrouwen werken als basis voor een goede therapeutische verstandhouding. Vandaar dat ik cliëntgericht te werk ga, wat inhoudt dat de beleving voor jou als cliënt centraal staat. Alles wat jij voelt, denkt en doet in het hier en nu krijgt een waardevolle plek. Soms gebeurt dit ook letterlijk, aan de hand van een Gestalttherapeutische techniek genaamd stoelenwerk.

Het onderbewuste mag in mijn ogen zeker niet onderschat worden. Vandaar dat de psychodynamische therapiestromingen, zoals psychoanalyse en de analytische psychotherapie kunnen werken als inspiratiebron. Het gebruik van symbolen, beelden, metaforen en droomduiding zijn voorbeelden van technieken die hierbij aan te pas kunnen komen.

Ieder persoon draagt een groep mensen met zich mee. Als cliënt kom je nooit echt alleen op therapie en zullen er altijd anderen zijn die onderdeel uitmaken van jouw verhaal. Deze worden aan de hand van de systemische en contextuele benadering mee in kaart gebracht. Als je vermoedt dat het belangrijk is kan verder ook besproken worden om deze personen (partner, familie, vriend) mee te begeleiden in één of meerdere therapeutische sessies.

Het verkennen en bespreekbaar maken van je thema in de therapieruimte is één zaak. Ermee naast de therapeutische sessies aan de slag gaan is nog iets helemaal anders en is soms vereist om jou verder op weg te helpen. Via psycho-educatie kan ik jou advies geven over wat je op een cognitieve of gedragsmatige manier kan aanpassen. Deze techniek vindt zijn oorsprong in de (cognitieve) gedragstherapie.

In het algemeen zal therapie afgestemd worden op jouw hulpvraag, waarbij gebruik gemaakt wordt van een grote waaier aan technieken en benaderingen.


Doelgroep

Mijn doelgroep voor psychotherapeutische begeleiding is voornamelijk gericht op volwassenen (vanaf 15 tot en met 65 jaar). De therapie is gericht op een persoonlijke begeleiding die jou toelaat om opnieuw te kunnen groeien. Voor dit mogelijk is, wordt er gezocht en geluisterd naar thema’s die jou het hierbij moeilijk maken. Deze thema’s kunnen aansluiten bij één of meerdere van volgende domeinen waarin ik me specialiseer:
  • Angst
  • Depressieve klachten
  • Gedragsproblemen
  • Piekeren
  • Relatieproblemen
  • Rouwverwerking
  • Slaapstoornissen
  • Diabetes

Praktisch

Een sessie duurt 60 minuten en vindt plaats in mijn praktijkruimte in Aartselaar. Het tarief van zo’n sessie bedraagt 60 euro. Dit kan terugbetaald worden door de mutualiteit, afhankelijk van dewelke waarbij jij bent aangesloten. Ik heb zelf een overeenkomst met de Christelijke Mutualiteit.

Voor afspraken kan je mij contacteren via het contactformulier op mijn website, via mail of gsm. De therapeutische sessies vinden plaats overdag tijdens de week: op maandag, dinsdag en woensdag. Indien nodig, dienen afspraken minstens 24 uur op voorhand geannuleerd te worden.

Tijdens het eerste gesprek gaan we samen op zoek naar waar jij hulp bij nodig hebt. Wat zijn je verwachtingen van psychotherapie? Wat zou je graag willen bereiken? Waar zou je graag aan willen werken? Wat heb je al geprobeerd? Deze vragen komen allemaal aan bod en samen verkennen we de relevante informatie die jou verder op weg kunnen helpen in je persoonlijke groei.

Nadien gaan we bekijken wat we samen kunnen bereiken. Afhankelijk van jouw verwachtingen plannen we een volgende afspraak in na 1 of 2 weken. Deze oefening doen we na elke sessie met de bedoeling mijn taak als psychotherapeut overbodig te maken en jou genoeg handvatten te laten ontdekken die hierbij helpen.

Lees verder

Specialisaties

Therapie via video call of telefoon Voice dialogue Systeemtherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Angststoornis Angst - Fobieën Bindingsangst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Mannen Jong volwassenen Leerkrachten Jongeren Volwassenen Ouderen Personen met een visuele beperking Personen met een fysieke beperking

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie via e-mail Therapie via telefoon - gsm

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

261024

Inschrijvingsnummer psychologen

911115604

Werkmomenten

/

Wachtlijst

Cliëntenstop (momenteel niet beschikbaar)

Prijs voor een consult

60 euro

Duur van de sessie

60 minuten

Opleiding

- Master in de klinische psychologie, VUB
- Interactionele vormgeving, Educatieve Academie

Beroepsvereniging

VVTIV