Terug naar boven

Life coaching

Kijk ook op Vind-een-Coach.be voor meer coaches in je buurt of meer info over coaching.

Denk je vaak na over de zin van het leven? Weet je even niet meer welke kant je op moet? Of wil je meer inzicht in jezelf en je doelstellingen krijgen? Een lifecoach helpt je via lifecoaching op de juiste weg naar innerlijke rust en meer geluk.

Vind meteen een life coach

Of lees meer over:
Wat is lifecoaching?
Life coaching: voor wie?
Waarom kiezen voor een life coach?
Hoe verloopt life coaching?
Tarieven

Wat is lifecoaching?

Life coaching is een vorm van coaching die zich specifiek richt op zelfontplooiing. Een life coach ondersteunt je in het vergroten van je talenten, het versterken van je zelfvertrouwen en het bereiken van je doelen.

Jouw coach helpt je om beter te leren communiceren, motiveert je, helpt je met het ontdekken van je eigen sterktes en zwaktes en met zelfontplooiing in het algemeen. Hiervoor analyseert de coach waar je tegenaan loopt. Via gesprek wordt gezocht naar nieuwe manieren en mogelijkheden om situaties aan te gaan.

Lifecoaching: voor wie?

Life coaching is voor iedereen die even niet meer weet welke kant hij op moet met zijn leven. Heb je het de laatste tijd veel te druk? Heb je het gevoel dat je blijft vasthangen in een job die je eigenlijk niet zo leuk vindt? Wil je meer tijd voor familie en vrienden? Of wil je ontdekken wat je passies zijn?

Een lifecoach kan je meer inzicht in jezelf en je doelstellingen geven en je zo op de juiste weg helpen. Het is daarnaast ook de ideale manier om een betere balans tussen werk en privé te vinden of om voller te gaan leven. Zo kan je dankzij coaching plots nieuwe inzichten krijgen.

Het doel van lifecoaching is om jezelf te ontplooien. Je leert welke veranderingen er nodig zijn om meer geluk te ervaren of om innerlijke rust te bereiken.

Waarom kiezen voor een life coach?

Ook als je iemand zoekt om met te praten, kan je bij een life coach terecht. Dit moet zeker niet over grote transformaties gaan. Soms heb je gewoon even nood aan een klankbord.

Een life coach kan je als objectieve luisteraar een spiegel voorhouden, zonder ergens over te oordelen. Je kan nieuwe oplossingen aangereikt krijgen waar je zelf misschien helemaal nog niet aan gedacht had. Of kwaliteiten van jezelf ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had.

Tijdens vertrouwelijke en persoonlijke gesprekken krijg je meer inzicht in jezelf en je leven. Het is de ideale manier om in jezelf te investeren. Wil je graag een betere job, gezondere levensstijl, goede relaties,…? Tijdens life coaching leer je concrete stappen naar je doelen te zetten.

Hoe verloopt life coaching?

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreek je samen met je life coach je wensen of doelen. Welke obstakels zorgen ervoor dat je je doelen niet kan bereiken? Er wordt gekeken naar de verschillende opties die je hebt en samen met je life coach kies je welk actieplan het best bij jou past.

Doorheen het lifecoachingstraject werk je naar concrete mijlpalen toe en bespreek je tussentijds met je lifecoach de resultaten. Waar nodig wordt het traject ook wat bijgesteld zodat het helemaal op jouw maat blijft.

Hoe lang life coaching duurt, kan je grotendeels zelf kiezen. Voor grote veranderingen in je leven of het werken aan persoonlijke groei plan je best meerdere coachingsessies in. Bij kleine veranderingen kan één sessie soms al genoeg zijn om nieuwe inzichten te krijgen en deze mee naar huis te nemen om zo verandering in je leven te brengen.

Tarieven

Hoeveel life coaching kost, hangt af van de persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een life coach een speciaal op maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.

Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van de life coach terecht.