Terug naar boven

Meekijken achter de schermen

Achter elke grote website gaan heel wat complexe functionaliteiten schuil. Het runnen van een uitgebreide website is dan ook een titanenwerk, maar gelukkig wel eentje dat wij elke dag met veel plezier uitvoeren! Benieuwd waar wij elke dag mee bezig zijn? We nemen je graag even mee achter de schermen van VindeenTherapeut.be!

Wat komt er zoal kijken bij het runnen van VindeenTherapeut.be?

De basis: programmatie

Het staan of vallen van een website start bij het programmeren van een degelijk digitaal systeem.

Aan het effectief opzetten van de hele programmatie gaat heel wat denk- en puzzelwerk vooraf. Over elk detail wordt nagedacht zodat het systeem zowel voor bezoekers, therapeuten, de beheerders en voor Google optimaal werkt. Heel wat partijen en factoren om mee rekening te houden dus.

VindeenTherapeut.be is niet louter een gepersonaliseerde template, maar een volledig op maat gemaakte website met allerlei specificaties en bijzonderheden. Onze lat ligt hoog, maar enkel zo kunnen we een goede service bieden!

Daarnaast is de keuze van een goede server en hosting van groot belang. Regelmatig vraagt dit om serverupdates, ter bevordering van bijvoorbeeld de snelheid van de zoekacties, het goed ontvangen van e-mails, het veilig houden van alle gegevens en vele andere basisvereisten.

Systeemopvolging

Complexe websites bevatten zodanig veel programmatie en interne verbindingen, dat er ook wel eens wat fout kan lopen. Goede opvolging is dus een must!

Zo kijken we dagelijks na of alle systemen goed werken, checken we of alle zoekacties vlot verlopen, of alle knoppen en linken juist terecht komen, of contactverzoeken niet per ongeluk in de spam terechtkomen, enz Kortom: honderden kleine en grote systemen die regelmatig onder de loep moeten genomen worden.

Nieuwe functionaliteiten toevoegen

De IT wereld is de snelst veranderende sector ter wereld. Dat biedt enorm veel nieuwe mogelijkheden, maar ook grote uitdagingen. Zo werd VindeenTherapeut.be mobile friendly gemaakt, contactverzoeken en statistieken raadpleegbaar gemaakt, werd online betalen mogelijk, enz. Ook op het steeds veranderende online zoekgedrag van cliënten wordt ingespeeld.

Opnieuw bouwen

Voor de toevoeging van bepaalde functionaliteiten moet de site opnieuw from scratch opgebouwd worden. Ook de programmatietalen evolueren supersnel. VindeenTherapeut.be werd daarom al verschillende keren volledig opnieuw ontworpen en gebouwd. Op die manier blijft niet alleen onze zoekmachine snel werken, maar werken ook alle functionaliteiten prima in alle browsers en is het algemeen gebruiksgemak top!

En de lay-out? Ook die werd al verschillende keren onder handen genomen zodat alles er lekker modern blijft uitzien en aangepast is aan verschillende schermen. In 2018 presenteerden we zo al onze 4e look!

Testen en debuggen

Voor een aanpassing online kan komen, wordt deze gecontroleerd op de algemene werking en uitzonderingen. Na het uittesten worden de ontstane bugs opgespoord en gecorrigeerd.

Een bug is een complicatiefout die niet bedoelde eigenschappen met zich mee brengt. Praktisch alle programma's van enige omvang bevatten bugs en treden alleen onder bepaalde omstandigheden op.’ Hierdoor is debuggen dikwijls zoeken naar een speld in een hooiberg.

Wist je trouwens dat elke browser (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer,…) en besturingssysteem (Windows, MacOS, Android, …) bij elke aanpassing apart getest moet worden? Dit omdat we willen garanderen dat elke functionaliteit in elke browser goed werkt.

Na het online plaatsen van aanpassingen moet het volledige systeem opnieuw uitgebreid getest worden zodat we bugs tijdig kunnen onderscheppen. Want in de online-site kunnen nog andere bugs ontstaan dan in de testomgeving.

Helpdesk

Een menselijke business vraagt een menselijke helpdesk. Elke vraag wordt met zorg en deskundigheid bekeken en we maken er een erezaak van om binnen de 48u een antwoord te bezorgen. Loopt er iets mis dan wordt dit met spoed behandeld. Suggesties worden ook steeds binnen het team besproken. We houden van feedback!

De inhoud van de praktijkprofielen

Heldere informatie staat bovenaan onze prioriteitenlijst. We controleren nieuwe praktijkprofielen op inhoud, tekst en foto’s. Indien nodig sturen we therapeuten suggesties met wat ze nog kunnen verbeteren of aanvullen. We checken ook manueel de eventuele erkenningsnummers. Zo helpen we therapeuten het beste uit hun praktijkprofiel te halen en zorgen we voor transparantie voor de bezoeker!

De inhoud van VindeenTherapeut.be

We willen zowel therapeuten en cliënten zo goed mogelijk informeren. Daarom voegen we steeds nieuwe informatie en verklarende teksten over klachten en therapievormen toe. Op die manier blijft VindeenTherapeut.be relevant en up-to-date! Ook voegen we steeds nieuwe info toe over hoe je jouw profiel kan verbeteren, de website best kan gebruiken ed.

Ook op SEO of zoekmachineoptimalisatie wordt sterk ingezet. Dankzij de juiste content en optimale werking van de site wordt VindeenTherapeut.be hoger in Google getoond en worden onze therapeuten sneller door cliënten gevonden!

Reclame en bekendmaking

Bekendheid komt niet zomaar tot stand. Een dure aangelegenheid, maar wel noodzakelijk: reclame maken. Hoe meer we VindeenTherapeut.be bij het grote publiek bekendmaken, hoe beter onze therapeuten gevonden worden en hoe meer nieuwe aanvragen ze binnenkrijgen!

We maken zowel online als offline reclame voor VindeenTherapeut.be. Dit doen we o.a. op social media, Google, beurzen, reclamecampagnes, contact met opleidingsinstituten, …

Ook het sponsoren van verschillende projecten zoals De Warmste Week vinden we belangrijk! Naast de bekenmaking van therapeuten zetten we onze schouders af en toe onder maatschappelijke evenementen.

En ook jou houden we met veel plezier op de hoogte van alle nieuwigheden op de site én het werkveld. We houden de vinger op de pols over verschuivingen binnen het therapiewereld zoals terugbetaling, erkenningen en nieuwe ontwikkelingen.

Boekhouding en administratie

Ook wij blijven niet gespaard van de nodige administratie. Zoals bij elke bedrijf, groot of klein, komt er een noodzakelijk pakket boekhouding, personeelsadministratie en (digitaal) papierwerk bij. Efficiëntie is hier koning, zodat we onze bruikbare tijd zoveel mogelijk in het project kunnen steken.

Wat hebben we allemaal al vernieuwd?

Het voortdurend verbeteren van VindeenTherapeut.be is het leukste werk! Het brengt natuurlijk ook heel wat uitdagingen en externe en interne kosten met zich mee.

Benieuwd wat er de voorbije jaren zoal aangepast is op VindeenTherapeut.be? Hieronder vind je een kleine greep uit de uitgevoerde aanpassingen:

VindeenTherapeut.be in het algemeen

 • Uitdenken en bouw van de eerste versie van de site (2010 – 2011)
 • Opnieuw bouwen van de site incl. nieuwe lay-out en logo van de tweede versie, o.a. voor gedeeltelijke responsiviteit mogelijk te maken ter optimalisering (2014 – 2015)
 • Overplaatsing naar snellere servers (2015)
 • Optimalisatie zoeksysteem en kaartweergave (2015)
 • Https beveiliging: alles wordt verzonden via een beveiligde verbinding zodat je er zeker van mag zijn dat gegevens niet onderschept worden (2015)
 • Volledig opnieuw bouwen van de sites (versie 3 ) incl. nieuwe lay-out om te voldoen aan de huidige normen en vernieuwde programmeertaal, en om volledige responsiviteit te ondersteunen (2015 – 2017?)
 • Nieuwe kaartimplementatie en coördinatenopsporing (2017)
 • Overplaatsing naar moderne servers (2018)
 • Vernieuwing lay-out, logo en gedeeltelijke backend-vernieuwing (2018)
 • Extra serverbeveiliging (2015, 2016, 2018) tegen hacking.
 • Voortdurend aanpassingen ter optimalisatie van de site en systeemupdates tegen hacking (2011 – nu)

In jouw account

 • Cursussen en groepssessies kunnen bekendmaken
 • Toevoegen van het Registratienummer psychologencommissie
 • Koppeling van het registratienummer van psychologen aan beroepstermen die ‘psycholoog’ bevatten, zodat de beschermde beroepsterm enkel correct geselecteerd kan worden.
 • Meerdere praktijkprofielen in 1 account kunnen plaatsen: handig als je bijv. op 2 of meer adressen werkt, of op meerdere van onze websites wil staan.
 • Manueel doorverwijzen van gewijzigde pagina-adressen mogelijk maken, om te vermijden dat bezoekers op gebroken pagina’s uitkomen.
 • Bijhouden en raadpleegbaar maken van de bezoekersstatistieken en contactopnames van jouw praktijkprofiel
 • Bijhouden en raadpleegbaar maken in je account van de contactopnames via e-mail
 • Eerste automatische check op juistheid van erkenningsnummers
 • Allerhande GDPR implementaties incl. automatisch verwijderen van de contactopname-inhoud na 1maand en serveraanpassingen.
 • Automatische redirects plaatsen bij aanpassing van jouw gemeente. Zo komt google, ook na jouw verhuis, nog steeds op jouw profielpagina uit.
 • Uitschrijfsysteem voor het doorgeven van feedback
 • Automatisch bijknippen van de profielfoto voor een juiste weergave in de nieuwe lay-out.
 • Met 1 klik gemakkelijk online kunnen betalen voor de activatie of verlenging van je profiel.
 • Kortingssysteem voor groepspraktijken (vanaf 4 praktijkprofielen)
 • De mogelijkheid om te betalen via domiciliëring: Dat verhoogt je gemak en zo ben je er zeker van dat je profiel nooit offline gaat
 • Online cursussen kunnen bekendmaken
 • Meerdere foto’s / extra logo kunnen toevoegen
 • Toevoeging van Visumnummer voor Klinisch psychologen
 • Toevoeging van Visumnummer Klinisch psycholoog + koppeling aan term ‘Klinische psycholoog’: hierdoor kan je deze term niet selecteren als je geen geldig nummer hebt ingegeven (binnenkort mogelijk)
 • Toevoeging van extra adresinfo: handig bij moeilijk te vinden adressen
 • Toevoeging van leeftijd
 • Toevoeging van geslacht
 • Meerdere foto’s … Zo kan je een beter beeld geven van jezelf en je praktijk.

Cliënten kunnen nu ook zoeken op:

 • Talen die de hulpverlener beheerst: handig voor anderstaligen
 • Bereikbaarheid: handig voor rolstoelgebruikers, openbaar vervoer,…
 • Doelgroep
 • Vrije zoekwoorden: inclusief ‘Voornaam Naam’ en ‘Naam Voornaam’
 • Geslacht of gender
 • Leeftijd, om meer kans op een goede match te hebben (binnenkort mogelijk)

Verzenden contactaanvragen:

 • Eigen e-mailingsoftware optimaliseren (2013)
 • Weergave e-mailinhoud verbeteren (2014)
 • Vermelding profielnaam en adres in e-mailinhoud (2016)
 • Omschakeling naar externe mailservice (2015)
 • Omschakeling naar optimale maar duurdere mailservice (2017)
 • Voortdurende aanpassingen in mailingsoftware en instellingen om kwalificatie als spam te vermijden (2013 – nu)
 • Optimalisatie van e-mailsetting (DKIM, DNS-settings, DMARC, whitelisting,…) (2019)

Met resultaat!

Het vele werk wordt beloond! VindeenTherapeut.be is de meest bezochte doorverwijssite voor professionele therapeuten. De site en de aangemelde therapeuten worden uitstekend gevonden via zoekmachines en reclame via internet, advertenties, facebook, kaartjes enz. Via deze site zoeken maandelijks meer dan 38.000 bezoekers een therapeut.


We worden oprecht blij van de vele dankbetuigingen en complimentjes die we de afgelopen jaren mochten ontvangen. Dit motiveert ons om het project verder te blijven uitbouwen!

Ben jij ook tevreden? Blijf ons motiveren en stuur jouw ervaring!

Ook in de toekomst willen we blijven inzetten op kwaliteit, beveiliging, gebruiksvriendelijkheid… Zo kunnen we therapeuten nu én in de toekomst de allerbeste service bieden!

Team VindeenTherapeut.be