Terug naar boven

Ervaringen van cliënten met psychotherapie

De stap naar therapie is niet eenvoudig. Misschien weet je niet wat er gaat gebeuren, of het wel werkt en of het wel nodig is voor jou. Lees hier ervaringen van personen die reeds hulp zochten en wat therapie hen gebracht heeft.

Therapie is voor iedereen anders en het effect ervan hangt af van verschillende factoren. De deskundigheid van therapeuten of de werkzaamheid van de therapievorm kan niet beoordeeld worden op basis van persoonlijke ervaringen. Onderstaande getuigenissen tonen welke positieve gevolgen er kunnen zijn. Therapie werkt het beste wanneer je een therapeut zoekt die bij jou past. Lees hier hoe je een goede therapeut vindt.

Heb je zelf de kracht van therapie reeds ervaren? Deel dan je ervaring en ondersteun anderen in hun zoektocht.

Ervaring met cranio sacraal therapie bij depressie

"Lichaamstherapie heeft mij bovenop de gesprekken met een psychiater geholpen om ook lichamelijk opgeslagen emoties te kunnen bereiken. Kwetsuren die ontstaan zijn van vóór een mens woorden had om ze te beschrijven (baby tijd), kunnen niet alleen met woorden behandeld worden. Het deed veel deugd om daar tijd voor te nemen en bewust van te worden door middel van cranio sacraal therapie. "

ID - Vrouw, 46 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Christa

Ervaring met therapie bij depressie

"Ik ga al sinds mij 12e naar een therapeut. Het is een plaats waar ik naartoe kan gaan om even stil te staan bij mezelf en rust te vinden. Ik kan zonder oordelen praten over wie ik ben en wat ik voel, in een veilige omgeving.

Na de therapie voel ik mij altijd veel rustiger en lichter. De therapeut helpt mij mijn zorgen te dragen. Ze bied me niet alle oplossingen, maar zoekt er samen met mij naar."

Loesje - Vrouw, 20 jaar, West-Vlaanderen | Begeleid door Elfi

Ervaring met gestalttherapie bij angststoornis

"Er werd voor het eerst echt naar mij geluisterd en echt aan mijn problemen gewerkt. Dit heeft mijn leven in positieve zin enorm veranderd."

Els - Vrouw, 37 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Martine

Ervaring met psycholoog bij innerlijke conflicten

"Therapie gaf mij inzichten. De vragen waarmee ik worstel worden op een andere manier bekeken en besproken. Blokkades worden weggewerkt en zo krijg ik meer inzicht in mezelf."

Monique - Vrouw, 54 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Jean

Ervaring met gestalttherapie bij familiale moeilijkheden

"De therapie heeft van mij een andere papa gemaakt voor mijn kinderen. Ik vond (na wel een tijdje zoeken) de moed om mezelf te kunnen zien als iemand die fouten maakt en tegelijkertijd goed genoeg is. Ik ben sterker geworden als mens, ik kan meer aan en ben milder voor mijn omgeving. Ik vond en vind de weg van de therapie niet gemakkelijk. Die weg -vooral mezelf tegen komen- vind ik regelmatig nog 'klote'.

Waarom doe ik het? 'Het leven' daarnaast is leuker geworden en vooral meer in verbinding met mezelf, mijn gezin, mijn vrienden en zelfs de mensen met wie ik werk :-)"

Johan - Man, 49 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Jean

Ervaring met psychotherapie bij angst

"In mijn kinderjaren heeft er zich bij mij een hardnekkige dwangstoornis en faalangst ontwikkeld, die maken dat ik ook in een aantal depressies ben beland. Ik heb vanaf toen al verschillende therapeuten gehad en in opnames geweest. Het grootste gedeelte daarvan heeft mij kunnen helpen (zodat het o.a. niet escaleerde) maar mijn toestand bleef problematisch.

Een vijftal jaar geleden kwam ik in contact met Kathleen, nog steeds één van mijn huidige therapeuten. In het begin kwam ze ongeveer 1 keer per week langs bij mij thuis, die intensiteit had ik ook nodig. Sinds de laatste jaren gaan de sessies om de 2 à 3 weken door in haar praktijkruimte, wat we in samenspraak hebben beslist. Ik ervaar de sessies altijd als positief en telkens een stap in de goede richting om mijn problemen aan te pakken. De eerste jaren werkte ik met Kathleen rond al mijn klachten, maar door de aard en de omvang van de problematieken die ik heb, heb ik al meer dan een jaar een tweede therapeute waar er hoofdzakelijk gefocust wordt op de strijd tegen de OCD (dwangstoornis) via cognitieve gedragstherapie. Daarnaast werk ik met Kathleen rond o.a. faalangst, perfectionisme, uitstelgedrag, depressies,... via verschillende psychotherapieën die voor mij (kunnen) werken.

De laatste jaren gaat het gestaag beter met mij. Voornamelijk door de regelmatige sessies bij mijn therapeuten. Het is een werk van lange adem en het zal waarschijnlijk nog een tijd duren vooraleer ikzelf (en mijn omgeving) geen hinder meer ondervind(en) van mijn psychische aandoeningen. Maar zonder de hulp van mijn therapeuten zou ik vrijwel nergens staan."

Man, 24 jaar, Antwerpen | Begeleid door Kathleen

Ervaring met aAT - Therapie met assistentie van dieren bij hSP - hooggevoeligheid

"Ik heb bij Johanna geleerd hoe ik op een positieve manier kan omgaan met met mijn hooggevoeligheid en heb de voor- en nadelen leren plaatsen."

Ingrid - Vrouw, 51 jaar, West-Vlaanderen | Begeleid door Johanna

Ervaring met therapie bij depressie

"Na lang overwegen heb ik toch de stap gezet om eens een bezoek te brengen aan een therapeut, maar 'wie waar wat' was niet zo eenvoudig. Het is ook niet zo vanzelfsprekend om het aan je omgeving te vragen: “doe jij dat, of waar ga jij heen.” Dus maakte ik een afspraak in de buurt en hoopte dat het eenvoudig zou zijn om een babbel te beginnen. Ik was verrast een luisterend oor te vinden die het nodige huis”werk” mee gaf om aan te werken.

Om je gedachten, gevoelens en lasten aan iemand te vertellen is niet eenvoudig, onwennig in het begin, maar al snel zeer eenvoudig. Het heeft me uiteindelijk geholpen om met diverse zaken anders om te gaan en ze anders te bekijken. Wat ik van mezelf nooit verwacht had te doen kan ik iedereen aanraden. Dat het misschien niet klikt bij de persoon waar je aanklopt; kan gebeuren.... maar dan is er vermoedelijk toch nog iemand waar je je verhaal bij kwijt kan en een positief gesprek mee kan hebben. Ik zou het iedereen aanraden je schroom opzij te leggen want je kan net zo goed op zoek gaan naar een therapeut als naar een tandarts of huisarts. Beter dan geen stap te durven zetten en je jezelf in een hoekje duwt waar je uit eindelijk niet meer uitgeraakt."

Rolf - Man, 56 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Katrien

Ervaring met aCT - acceptance and commitment therapie bij depressie

"De therapeute heeft me veel doen inzien waardoor ik de klik heb kunnen maken. Het was steeds een deugddoend en leerrijk gesprek. Sindsdien is mijn leven anders, beter en waardevoller. Het leven blijft uiteraard soms moeilijk en er zijn zeker nog ups en downs maar ik heb nu een beetje een handleiding meegekregen die me er doorheen helpt."

Sarah - Vrouw, 36 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Nele

Ervaring met kinderpsycholoog bij hSP - hooggevoeligheid

"Onze dochter van 8 jaar gaat regelmatig langs bij kinderpsycholoog Lotte om te leren omgaan met haar hoogsensitiviteit en perfectionisme. Vroeger had ze heel vaak huilbuien en voelde ze zich vaak onbegrepen. We vonden het dan ook nodig iets te doen om haar te helpen. Bij Lotte krijgt ze tips en tricks op een speelse manier. Zo leert ze o.a. hoe haar gevoelens uit te drukken. De therapie is aangepast aan haar interesses. Onze dochter tekent, leest en danst graag. Lotte integreert tekenen en andere creatieve werkvormen dan ook in haar aanpak. We zijn blij dat we deze ondersteuning nu al aan onze dochter geven. We zijn ervan overtuigd dat haar dat nu en ook op latere leeftijd de nodige rust zal geven die ze nodig heeft."

Vrouw, 37 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Lotte

Ervaring met nLP – neuro linguistic programming bij emotionele problemen

"Op een voor mij aanvaardbare, figuratieve manier leerde ik mijn familiestructuren kennen. Bieke doorliep elke familieband. Met mooie lijnen, gebroken lijnen. Zo leerde ik dat mijn vader beperkt was in liefde uiten omdat ook hij dat niet gekregen had van mijn opa. Hierdoor begreep ik meer waaruit bepaalde emoties en verdriet kwamen. Van mezelf maar ook zag ik hierdoor waarom mijn moeder ongelukkig was. Door deze aanpak heb ik het belangrijkste kunnen doen: aanvaarden. Mijn boosheid is weg. Ik heb mijn vader kunnen vergeven, zelfs na zijn dood. Ik gebruik nu mijn energie in een warme terugblik naar mijn verleden. Hierdoor werd ik milder en vooral gezonder. Fysiek EN psychologisch.

Na mijn mindfulnesstherapie kan ik deze vorm zeker aanraden. Voor wie? Misschien wel voor iedereen die vast zit met zichzelf. Therapie, deze of eender welke vorm, is het mooiste en gezondste geschenk dat je jezelf kan geven."

Tania - Vrouw, 48 jaar, Limburg | Begeleid door Bieke

Ervaring met gestalttherapie bij onrust

"Verwarring en onrust waren dagelijks onderdeel van mijn leven. Al heel vele jaren. Chaos in mijn hoofd, en in mijn handelen. Schaamte ook omdat ik zoveel chaos rondom mij veroorzaakte en het ongemak dat dat bij anderen bracht. Tenminste zo zag ik het toen.

De gesprekken met Jean brachten de nodige rust. Hij gaf me beelden die opnieuw perspectief boden.

Ook nu ik me een pak beter voel spring ik om de zoveel maanden nog eens binnen voor een 'onderhoud'. Telkens doet het deugd, zo'n rustige diepgaande babbel. Leerrijk ook."

Hendrik - Man, 45 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Jean

Ervaring met gestalttherapie bij ziekte, omgaan met

"Je kan alleen jezelf veranderen, niet de mensen/omgeving rondom u. Je kiest zelf hoe je met iets omgaat. Gestalttherapie hielp mij met de herkenning en erkenning van mijn gevoelens om die dan een plaats te geven."

K - Vrouw, 32 jaar, Antwerpen | Begeleid door Karine

Ervaring met psychotherapie

"Een warme steun in tijden van crisis; ik voelde me onvoorwaardelijk aanvaard in wie ik was en wat ik deed!"

Anoniem | Begeleid door Mieke

Ervaring met therapie

"De gesprekken hielpen mij om weer structuur te krijgen in mijn hoofd en om rust te vinden, ondanks de chaos in mijn leven op dat moment. De therapeut had snel door hoe ik in elkaar zat en kon mij zo veel inzicht geven in mijzelf, waar ik nu nog steeds veel heb."

Brussels Hoofdstedelijk Gewest | Begeleid door Jean

Ervaring met psycholoog bij relatieproblemen

"Het is fijn te weten, en mijn ervaring is, dat je met je vragen en problemen terecht kan bij deskundigen die je met de nodige zorg en toewijding terug op het juiste pad zetten zodat je weer verder kan met je leven. Een luisterend oor is goud waard. Het leven ziet er na problemen die je zelf, en met de hulp van deskundigen, opgekuist hebt zoveel mooier en rijker uit. Mijn oprechte dank daarvoor."

Vrouw, 50 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Jane

Ervaring met gesprekstherapie

"De therapie was een enorme bijdrage in mijn zelfvalidatie. Ik werd gezien in mijn verhaal en dat verhaal mocht er zijn. Ik kreeg de broodnodige erkenning en gepaste betrokkenheid om stappen te durven zetten. Ik ben erg erkentelijk voor deze begeleiding."

Kaat | Begeleid door Hilde

Ervaring met equitherapie - Therapie met paarden

"Wat me opviel bij de aanpak van Ann is dat ze het tempo en focus vd cliënt volgt en niet een vooropgesteld doel. Ze voelt snel aan en elke keer opnieuw wat er precies het moment zelf speel en vertrekt van daaruit voor de sessie. Ze blijft bij de kern vd zaak en voelt aan tot hoever ze kan gaan.

Het was voor mij een ontdekking te ervaren hoe interactie met paard en therapeut op korte tijd vanalles blootlegt en er ook kan geoefend worden met gedrag/patronen."

Begeleid door Ann

Ervaring met gestalttherapie bij carrière

"Ik zat op carrière vlak vast in een job die me niet gelukkig maakte, buikpijn, stress, slapeloze nachten...

Na lang aarzelen (ik kan het wel alleen, ik kan het wel met de hulp van dierbaren, het kost wel veel centen...) nam ik de beslissing om hulp in te schakelen. Mieke bracht terug licht, lucht en beweging in een vastgelopen situatie... Via gesprekken, beleven, en uitdagend huiswerk kon terug mijn eigen wil, handelen en voelen verbinden. De therapie gaf me de tijd en stelde me in staat om te groeien.

Een mooie investering."

M - Vrouw, 41 jaar, Antwerpen | Begeleid door Mieke

Ervaring met cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy bij burnout / burn-out

"Nadat mijn huisarts mij had aangeraden om een psycholoog te raadplegen, ben ik via Vindeentherapeut.be op zoek gegaan naar iemand die in de buurt praktijk hield, maar die me tegelijk ook aansprak. Die vond ik al snel, de boodschap en de manier van werken die Mieke op haar website meegaf, leken me op het lijf geschreven.

Vanaf het eerste bezoek was de klik er, en de reden dat ik zo intensief (gedurende 2 maanden wekelijks, daarna tweewekelijks gedurende opnieuw twee maanden, daarna occasioneel, op basis van behoefte) ben blijven gaan, was de unieke combinatie van gesprekken en lichaamsoefeningen (geleide meditatie, maar ook pulsing en 'gewoon' wandelen of in de natuur zijn), die heel diepe impact op mij hadden, en die onverwerkte zaken naar boven hebben gebracht, waarmee ik na meer dan 25 jaar eindelijk in het reine ben gekomen.

Mieke is een psychologe die met haar twee voeten middenin het leven staat, en die met zachtheid leert om jezelf te helen. Dit zonder ooit maar een keer 'zweverig' over te komen. Ze is zeer compatieus en heeft een bijzonder uitgebreide en diverse ervaring, ze blijft zelf voortdurend werken aan zichzelf met nieuwe opleidingen en therapievormen. Een therapeute die ik iedereen zou aanraden."

Annelies - Vrouw, 40 jaar, Antwerpen | Begeleid door Mieke

Ervaring met coaching bij relatieproblemen

"Voor mij persoonlijk gaf coaching een objectieve kijk op de zaken, niet alleen op mijn relatie maar ook op hoe ik was en ben. De gesprekken waren zeer open en gestructureerd. Op het einde van de sessies had ik de ene keer tips & tricks om op terug te vallen of de andere keer oefeningen die we thuis konden uitproberen en deze werken echt.

Alleen al een uurtje nemen om echt te praten, over zaken die je anders gewoon door stress, vermoeidheid, boosheid en weinig tijd opzij schuift, doet wonderen. Met dan een ervaringsdeskundige bij de hand, geeft dit echt een boost om je problemen aan te pakken. Ik raad het elk koppel aan."

Senna - Vrouw, 44 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Karianne

Ervaring met equitherapie - Therapie met paarden bij autisme (spectrumstoornis)

"De therapie heeft me geholpen om er achter te komen wie ik ben en dat is meer dan enkel mijn diagnose."

Antwerpen | Begeleid door Ann

Ervaring met equitherapie - Therapie met paarden bij depressie

"Wat wil je echt. Dat is ook wat paarden spiegelen. Paarden liegen niet daar lichaamstaal de taal van paarden is en niet mis te verstaan is. Je krijgt meer inzicht in je denk en voel wereld en wordt weer één met jezelf. Je krijgt weer balans in je leven. Ook HSP training waar ikzelf nu mee bezig ben, leert me om te gaan met mijn beperkingen en daaruit mijn kracht te halen."

Hanna - Vrouw, 41 jaar, West-Vlaanderen | Begeleid door Johanna

Ervaring met psychotherapie bij burnout / burn-out

"Ik kwam bij Christel terecht via mijn huisdokter. Ik zat al paar maanden thuis opgebrand en leeg van mijn burn out. Er kwam geen verandering, ik wist ook niet waar ik moest beginnen en vooral hoe.

Nu is mijn leven al enorm veranderd, ik ben ook terug aan het werk. Ze ging actief met mij aan de slag dmv opdrachten, ze reikte me ook tools aan daardoor kreeg ik terug houvast en inzicht in de dingen. Op een veilige manier ging ze met mij ook dieper aan dingen werken, kijken vanwaar bepaalde dingen kwamen zodat ik kon verwerken en loslaten wat mij meer ruimte gaf om te groeien. Vooral leerde ze mij ook mijn grenzen kennen en stellen, opkomen voor mezelf, mezelf graag zien. Daar begint alles bij jezelf, en dan zie jij ook alles rond jezelf stelselmatig veranderen wat niet altijd even prettig en leuk is maar wel de moeite waard.

Ik ben er nog niet maar ik kan nu al wel zeggen dat ik trots ben op wie ik nu ben. Dat ik veel anders aanpak. Ik durf nu NEE zeggen en voor mezelf te kiezen. Ik heb ook terug veel energie en ben terug heel actief.

Wees niet bang om met begeleiding te beginnen en aan jezelf te werken. Het is een mooi avontuur waar je sterk uitkomt. Ik ben enorm blij dat ik de stap gezet heb. Moest ik sneller deze kans hebben gekregen dan had ik dat zeker gedaan.

Kies voor jezelf!"

Sofie - Vrouw, 35 jaar, Antwerpen | Begeleid door Christel

Ervaring met lichaamsgerichte therapie bij depressie

"Ik ging bij Mieke in therapie omwille van een depressie die deels veroorzaakt werd door ziekte en deels door levensomstandigheden.

De therapie bestond uit een gespreksmoment en lichaamswerk (pulsing). Deze therapiemomenten hebben me een houvast gegeven in psychisch emotioneel moeilijke tijden."

MI - Vrouw, 46 jaar, Antwerpen | Begeleid door Mieke

Ervaring met gestalttherapie bij emotionele problemen

"Vaak kom ik binnen met een onbestemd lastig gevoel en kom ik buiten met het gevoel te weten waar het over gaat. Alleen zou ik er veel meer tijd over doen dit te achterhalen. Dankzij gestalttherapie ben ik mij bewust van wat de volgende stap is om er ook iets aan te doen. Het gevoel emotioneel niet stil te staan geeft energie."

Vrouw, 50 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Jean

Ervaring met cranio sacraal therapie bij slaapproblemen

"De cranio-sacraal aanpak is een heel zachte voorzichtige methode via aanraking van hoofd en lichaam, volledig gekleed, onder een dekentje. Therapeut Dirk creëert een warme ontvankelijke ruimte waar alles kan en niets moet gezegd worden, een moment om aan te komen voor de eigenlijke behandeling start. Zijn aanpak is aandachtig en intuïtief. Zijn lezing van energie is feilloos. Hoe het werkt is moeilijk te zeggen maar het heeft mij erg geholpen en ik kan het iedereen aanraden. Mijn slaapproblemen zijn erg verminderd en ik heb nu veel meer inzicht in mijn leven. Dank!"

Helena - Vrouw, 44 jaar, Brussels Hoofdstedelijk Gewest | Begeleid door Dirk

Ervaring met relaxatietherapie / relaxatietraining bij angst - Paniekaanvallen

"Na een trauma-ervaring enkele jaren terug had ik last van paniekaanvallen en chronische hyperventilatie. Na doorverwijzing door mijn huisarts kwam ik bij Krista terecht. Zij liet me ervaren dat dit een volkomen normale reactie is van mijn lichaam op hetgeen ik meegemaakt heb. Het was een kwestie van te leren omgaan met mijn angsten en de aanvallen te kunnen counteren. Rond dit gegeven heerst een groot taboe. De maatschappij waarin wij leven is zeer prestatiegericht. Vroeger was dit ook voor mij het belangrijkste. Wat ik uit mijn therapie geleerd heb? Leef vandaag, en niet gisteren of morgen. Pak je problemen aan en blijf er niet mee lopen. Relaxatietherapie begeleidt je hierin. Je wordt de juiste technieken aangeleerd om met je angsten om te gaan en een correcte ademhaling aan te leren om de aanvallen te counteren/te verminderen.

In de laatste jaren verloor ik daarbovenop heel wat mensen rond mij, waaronder in het bijzonder mijn moeder. Hierdoor was het laatste jaar opnieuw een gevecht tegen mijn angsten. De therapie maakt mij bewust van het feit dat het "normaal" is dat het je soms even "te veel" is. Je kan niet blijven slikken en doorgaan alsof er niets gebeurd is. Ik ben hiervoor heel dankbaar en weet dat ik aandacht zal moeten besteden aan "mijn manier van leven" voor de rest van mijn dagen. De therapie helpt mij als ankerpunt om hiermee door te gaan. Na een korte adempauze van enkele weken na het overlijden van mijn moeder ben ik opnieuw aan het werk gegaan, maar de begeleiding van Krista zorgt ervoor dat ik dit ook kan volhouden. Het houdt me met mijn voeten op de grond en doet me nadenken over zaken waar ik zelf niet altijd bij stil sta, maar die toch een grote invloed hebben op mijn leven en mijn "zijn" als mens.

Ik raad dit iedereen aan. Niet twijfelen, zoek hulp! Het is nog steeds een groot taboe, maar eens je de stap hebt gezet en erover durft te praten schrik je nogmaals hoeveel mensen er zijn die met dezelfde problematiek kampen...!"

Vrouw, 31 jaar, West-Vlaanderen | Begeleid door Krista

Ervaring met life coaching bij burnout / burn-out

"Eind augustus 2016 werd ik geveld door een verpletterende burn-out, nooit gedacht dat zoiets mij kon overkomen. Ik was zelf op het werk degene die zich heel laatdunkend uitliet over mensen die langdurig ziek waren.... En ineens was het daar : ik wist zelfs niet meer hoe ik mijn auto moest starten, werkelijk een totale blackout. De bodem werd onder mij weggeslagen.... afschuwelijk gevoel.....

Na maanden thuis was ik nog altijd een ellendig en lusteloos wrak maar kreeg de raad van een goeie vriendin om Bieke te contacteren. Ondanks mijn scepsis - "ik heb een hekel aan zweverigheid" - heeft therapie mij er volledig terug bovenop geholpen. Beter nog : ik ben een veel sterker én gelukkiger mens nu dan een aantal jaren geleden.

Ik heb ondertussen een heel fijne nieuwe fulltime job, ik heb mijn oude hobby (amateurtoneel)weer opgepikt, en heb geleerd terug tijd te maken voor mezelf, mijn familie en vrienden, en te genieten in plaats van altijd maar werken-werken-werken. Ik ben Bieke eeuwig dankbaar voor haar fantastische coaching : ze heeft van mij een ander, beter en vooral gelukkiger mens gemaakt. En de centen die deze coaching gekost heeft....zijn de beste investering ooit gebleken!"

An - Vrouw, 51 jaar, Antwerpen | Begeleid door Bieke

Ervaring met psychotherapie

"Door de therapie heb ik meer inzicht gekregen in het probleem dat mij beperkte. We hebben verschillende vormen van therapie toegepast en aan de hand hiervan kon ik verder met mijn zelfonderzoek. Nooit gedacht dat iemand mij zoveel kon aanreiken... Mijn klachten zijn niet volledig verdwenen maar ik bekijk ze nu vanuit een ander standpunt en ga er anders mee om. Dit maakt het heel wat makkelijker! Maité haar neutrale kijk en zachtheid zorgen ervoor dat je je vrij snel op je gemak voelt en geen angst of schaamte hebt om je verhaal te doen. Tot slot, twijfel niet en probeer het gewoon !!! Het kan heus geen kwaad..."

Vrouw, 42 jaar | Begeleid door Maité

Ervaring met cranio sacraal therapie bij burnout / burn-out

"Deze therapie heeft in het licht gezet wat de oorzaak van mijn burn-out meer dan waarschijnlijk is geweest. Naast de problemen die zich op dàt moment voordeden (op het werk) , speelde er namelijk ook nog een traumatische ervaring van 23 jaren geleden mee waarvan ik, voor de therapie, niet kon vermoeden dat dit nog steeds zo'n diepe indruk in mij had achter gelaten en daardoor ook mede verantwoordelijk was voor de spanning in mij, die mij heeft doen crashen."

G.J. - Vrouw, 50 jaar, Limburg | Begeleid door Christa

Ervaring met coaching bij burnout / burn-out

"Na 3 sessies met verschillende therapeuten ben ik via deze website terechtgekomen bij mijn huidige therapeut. Nu was er wel een klik en het voelde comfortabel aan. Zij gebruikte een bepaalde methode om mijzelf terug te vinden. Wat wil ik nu en wat niet? Dit zowel in mijn professioneel- als privéleven. Het heeft mij veel inzichten gegeven en gaf me ook richtlijnen om bepaalde acties te nemen.

Ik ga niet enkel door een burn-out, maar ook door een identiteitscrisis... ik heb nog een weg te gaan, maar ben echt tevreden met de stappen die ik al heb gezet! Financieel was het voor mij ook niet gemakkelijk 2x maand een sessie te hebben, maar uiteindelijk heel erg de moeite. "

Vrouw, 31 jaar, Antwerpen

Ervaring met psychotherapie bij faalangst

"Ik heb faalangst, vooral tijdens mijn examens. Op het moment van afname van de examens blokkeer ik door de stress. De therapie heeft mij voor deze momenten geholpen om tijdens een examen rustig te blijven en dus even het examen te laten liggen en het 'op mij af laten komen'. Het heeft mij ook geleerd om niet over die examens te blijven piekeren, wat gebeurd is is gebeurd en dat ik vooraf bij een examen de gedachte dat het niet gaat lukken moet proberen los te laten. Tegen mijzelf zeggen dat het mij wel gaat lukken.

Het heeft mij tot op vandaag geholpen om het falen tijdens de examens los te laten en het te laten passeren. Hierdoor ervaar ik minder stress en lukt het beter."

Kiara - Vrouw, 22 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Christel

Ervaring met traumatherapie bij angst

"Onze dochter van 8 jaar had panische angst van honden. Als kleuter was eens een losse hond op haar gesprongen in een park. Sindsdien reageerde ze overangstig als ze een hond zag zelfs met leiband, zo erg dat ze zonder kijken van voetpad naar straat rende waar de situatie voor haar gevaarlijk werd! Ik ben bij Ann terecht gekomen en na 10 sessies en veel geduld van Ann en Zora (haar hond) heeft Zara haar angst overwonnen. Ze zal nu voorbij een hond stappen zonder panische angst en ze wil later hondenkapsalon uitbaten ;) wat een vooruitgang !"

Zara - Vrouw, 8 jaar, Antwerpen | Begeleid door Ann

Ervaring met gestalttherapie bij depressie

"Zodra je aan jezelf durft toegeven dat je hulp nodig hebt en de stap naar een therapeut zet, is een deel van het werk al gedaan. In de sessies met de therapeut blijf het moeilijk om telkens weer over je pijn te vertellen, maar dit lijkt de enige manier om deze pijn te kunnen plaatsen. Daarom is vertrouwen, een bekwame therapeut en een persoonlijke klik belangrijk. Soms duurt het even voordat je een therpeut vindt waarmee het klikt. Niet opgeven is dan de boodschap."

Matthias | Begeleid door Jean

Ervaring met therapie

" Ik apprecieer de concrete werkvormen en had het gevoel dat ik echt handvaten kreeg om aan de slag te gaan. Op een relatief korte tijd stond ik zoveel verder dan wat ik vooraf had durven hopen. Naast de variatie aan oefeningen en de bijhorende inzichten had ik ook enorm veel aan de gevatte feedback.. Ik ben geen geduldig persoon, Hilde kon hiermee goed aan de slag. Na elke therapiesessie had ik echt het gevoel dat ik stappen voorwaarts had gemaakt."

T.A. - Vrouw, 31 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Hilde

Ervaring met integratieve therapie bij emotionele problemen

"Met mijn therapeut werken we rond mijn problemen. Ik heb het gevoel dat ze mij goed aanvoelt en merkt waar ik nood aan heb. Als we een probleem volledig hebben ontrafeld kijken we hoe ik het verder kan aanpakken. Ik heb al een deel van wat we besproken hebben in de praktijk kunnen omzetten in mijn dagelijks leven. Hierdoor heb ik het gevoel dat het beter met me gaat."

BP - Vrouw, 30 jaar, Antwerpen | Begeleid door Moïra

Ervaring met relaxatietherapie / relaxatietraining bij burnout / burn-out

"Mijn therapeut heeft mij gecoached bij alle vragen en ergernissen die in had. Zowel in het dagdagelijkse leven ,op het werk, bij mijn gezin enz... Ik had een burn-out en zag het even niet meer zitten. Door te luisteren en te praten en mij tips te geven ben ik hierdoor gekomen. Ik heb bij haar dan ook relaxatie therapie gedaan. Nu weet ik dat ik op mijn ademhaling moet letten en welke oefeningen ik moet doen als ik te gestresst ben.

Ik heb er ook niet lang over moeten nadenken om therapie te volgen. Als het helpt super. Als het niet helpt heb ik het toch maar geprobeerd. Maar ik ben er heel tevreden over. Je moet je er ook niet voor schamen. De mensen die echt om je geven begrijpen het wel."

Monica - Vrouw, 36 jaar, Antwerpen | Begeleid door Linda

Ervaring met speltherapie bij zorgen maken

"Ik ging bij Lotte toen mijn ouders gescheiden waren. Ik vond het heel nuttig en ik heb er veel van geleerd. Het heeft mij goed geholpen want ze begreep mij goed en ik vond het leuk hoe ik mijn gevoelens kon uiten en loslaten in tekeningen en knutselwerkjes. Ik ben dankbaar dat ik haar heb leren kennen.

groetjes

Lena 9 jaar"

Lena, 9 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Lotte

Ervaring met integratieve therapie bij relatieproblemen

"Samen met mijn partner gaan wij nu een tijdje bij onze therapeut. Mijn partner stond er initieel niet echt open voor, maar ziet nu wel de verandering die het teweegbrengt. Je wordt begeleid en soms wordt er bemiddeld, maar het werk moeten wij nog altijd wel doen!"

BP - Vrouw, 30 jaar, Antwerpen | Begeleid door Samuel

Ervaring met kindercoaching bij hSP - hooggevoeligheid

"Kindercoaching en speltherapie bij Lotte was voor onze 7-jarige dochter en voor ons precies wat we nodig hadden.

Een jaar na de scheiding en na een probleemloze start in het eerste leerjaar merkten we thuis emoties en gedragsveranderingen op. Onze dochter vroeg heel veel aandacht en we wisten niet hoe hier op te reageren. Lotte ging op een open, vriendelijke manier het contact aan en leidde onze dochter dan weg voor een uurtje speltherapie zonder mama en papa. Zo kon ze vrijuit vertellen en verbeelden wat er in haar leefwereld omging. Het bleek te gaan om nachtmerries, gelinkt aan de scheiding en een gevoel van onveiligheid.

Het benoemen en aandacht geven aan haar beleving had een spectaculair effect. Het was echt een ander kind dat na een uurtje buiten stapte, gerustgesteld, met veerkrachtige tred en vol goede moed. En heel trots op haar tekeningen en knutselwerkje. Ze mocht de monsters tekenen en daarna verscheuren of vertrappelen. Dat vond ze geweldig.

Na de therapiesessie was er de tijd om toelichting te geven en op vragen en bezorgdheden van de mama te antwoorden. Dat gebeurde op een aangename, begripvolle en niet-oordelende manier. Ook de positieve zaken worden steeds benoemd, zowel bij het kind als in de directe omgeving.

Na dit eerste contact is onze dochter nog een aantal keer langs geweest met kleine of grote tussenpozen, voor opvolging of voor andere problemen die opdoken. Ze bleek hoogbegaafd en hoogsensitief. We stonden voor de moeilijke keuze om haar een klasjaar te laten overslaan, met zijn voor- en nadelen. Lotte heeft ons daar met een grote deskundigheid in begeleid. Alweer merkten we heel snel effect na één of twee sessies. Lotte luisterde goed en onze dochter kreeg telkens precies de adviezen en ondersteuning die ze nodig had om op haar manier verder te kunnen. En voor moeilijke momenten heeft ze nu een aantal zaken waar ze kan op terugvallen. Adviezen, een boekje, zelfs relaxatie- of meditatietechnieken voor kinderen lukt al een beetje.

Deze begeleiding is voor ons een grote hulp en ondersteuning geweest, want een kind dat zich niet goed in zijn/haar vel voelt is een behoorlijke zorg en belasting voor de ouders en het hele gezin.

Daarnaast zijn we erg dankbaar dat onze dochter al op deze jonge leeftijd op iemand is gebotst die haar gevoeligheden zo goed begrijpt en haar er leert mee omgaan. We zijn ervan overtuigd dat dit een meerwaarde is in het opgroeien en het ontwikkelen van haar talenten en haar identiteit. "

Elke - Vrouw, 43 jaar, Oost-Vlaanderen

Ervaring met aCT - acceptance and commitment therapie bij emotionele problemen

"Deze therapie heeft me geholpen om meer naar het nu te kijken, mijn waarden nog eens op een rijtje te zetten. En vanuit die prioriteiten mijn leven terug rijker te maken."

BP - Vrouw, 30 jaar, Antwerpen | Begeleid door Georg

Ervaring met eMDR – eye movement desensitization and reprocessing bij angst - Paniekaanvallen

"Na een sessie kwamen een hoop gebeurtenissen van vroeger naar boven. Deze kunnen zeker de blokkades waar ik last van heb helpen oplossen. En dat al na één sessie."

Ann - Vrouw, 55 jaar, Antwerpen | Begeleid door Kathleen

Ervaring met aandachtstherapie bij eetstoornis

"Eindelijk met iemand durven praten, iemand waar mijn ‘probleem’ niet banaal voor was ...."

KP - Vrouw, 36 jaar, Antwerpen

Ervaring met kindercoaching bij hSP - hooggevoeligheid

"Kindercoaching helpt onze zoon (5jaar) omgaan met alles wat hij voelt. Voor we bij Lotte gingen hadden wij met momenten een onhandelbaar "ettertje" waarvan we niet wisten waarom hij zo kwaad kon zijn, ook wisten we niet hoe hierop goed te reageren zodat hij en wij er ons beter zouden bij voelen. Kwaad worden en straffen hielp niet bij hem, in tegendeel het werd enkel maar erger. Door bij Lotte te gaan wisten we na één keer al dat hij hoogsensitief was en dus een eigen "handleiding" had.

Sinds hij bij Lotte gaat gaan "spelen" (zijn woorden) zijn de woedebuien veel beter onder controle. Ze zijn er nog maar nu weten we tenminste hoe we erop moeten reageren en waar ze vandaag komen. De coaching was een grote hulp voor ons, zowel voor ons als ouders als voor ons zoontje die zich duidelijk op zijn gemak voelt en zich nu veel meer bewust is van alles wat hij voelt in zijn kleine lijfje."

Evelien - Vrouw, 30 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Lotte

Ervaring met gesprekstherapie bij perfectionisme

"Mijn therapeut heeft mij in eerste instantie doen inzien dat ik de lat te hoog leg en te veel de perfectie nastreef. Door mijn drang naar perfectie kon ik niet zien dat ik 'goed bezig was' en dat 'goed genoeg' écht voldoende is. Dat inzicht heb ik volledig aan haar te danken. :-)

Ze heeft mij geleerd wat mijn kernwaarden zijn en hoe belangrijk het is daar naar te handelen. Ook in een relatie waarin je partner wilt dat je iemand bent/wordt die je niet bent.

Ze heeft mij geholpen om stappen te zetten die nodig zijn om mijn problemen aan te pakken. Tijdens de therapie geeft ze mij het gevoel dat ik de moeite waard ben, goed bezig ben en best wel trots mag zijn op wat ik bereikt heb."

Vrouw, 33 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Katrien

Ervaring met coaching bij relatieproblemen

"Ik volgde coaching om me zelfzekerder te voelen, meer zelfvertrouwen te hebben. Om me sterker te voelen, dat ik ook een mening mag hebben en dat deze ook iets betekent. Om me niet altijd weg te cijferen, me meer bewuster doen maken wat ikzelf wil."

M - Vrouw, 40 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Karianne

Ervaring met cranio sacraal therapie bij maag -en darmklachten

"Het was een belangrijke stap in mijn ontwikkeling. Door middel van cranio sacraal therapie heb ik mijn lichamelijke signalen leren kennen en kan ik op die manier meer ontspanning vinden."

Peter - Man, 55 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Christa

Ervaring met gestalttherapie bij rouwverwerking

"Toen mijn vader plots overleed, gebruikte ik graag de administratieve rondslomp en werken als afleiding. Mezelf toestaan om de pijn te voelen was toen niet mogelijk. Karin heeft me stilletjes aan terug in contact gebracht met mijn lichaam en de kracht gegeven om mijn leven terug in beweging te brengen."

Tessa - Vrouw, 33 jaar, Antwerpen | Begeleid door Karin

Ervaring met therapie

"All my life I've always dreamed of being my complete self in love and compassion. And now, thanks to my sessions with Tinne I feel the freedom, trust and self-esteem to be just that a little bit more every day..

Every day, my dream becomes more of a reality, and for that I will always be thankful.."

Begeleid door Tinne

Ervaring met therapie

"De therapie heeft ervoor gezorgd dat ik met meer diepgang naar mijn emotionele situatie heb gekeken. Ik heb mezelf beter leren kennen en begrijpen. Hierdoor heb ik weer meer energie en kijk ik weer op een positievere manier naar het leven."

Anoniem | Begeleid door Jean

Ervaring met aandachtstherapie bij faalangst

"Mijn drempel om iemand op te zoeken voor hulp lag groot omdat ik dit associeerde met zwakte, niet goed genoeg zijn. Ik dacht: "Ik los dit zelf wel op, ik moet dat maar kunnen."

Ik ben hulp beginnen zoeken op een moment dat ik op het randje stond van een inzinking. Ik voelde dat het niet meer ging en was mezelf niet meer. Ik kan mij normaal altijd sterk houden maar ik verdronk en had niets om mij heen om mij aan vast te houden.. en dan moet je hulp roepen. En dat heb ik gedaan. Wat was ik daar blij mee. Gewoon je hart al eens luchten zonder dat je je daar ambetant om moet voelen om wat de persoon over jou moet denken.. en mij heeft het al 2x erg geholpen.

De drempel is voor mij ook veel minder groot om iemand op te zoeken. Hier is niets beschamend aan. Het is juist erg dapper om aan een wildvreemde je angsten te kunnen vertellen. Zoek hulp als je het nodig hebt. Het helpt echt!! Doe het voor jezelf."

Celine

Ervaring met cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy bij burnout / burn-out

"Toen ik dacht dat ik me nooit meer beter zou voelen, wees mijn therapeut me de weg naar beterschap. Met kleine stapjes hebben we afgetast waar de pijnpunten lagen en wat ik graag wilde bereiken. Tijdens de therapie is ook de onderliggende oorzaak naar boven gekomen. Dat was heftig maar heel essentieel, zo weet ik nu. Het was een lange bochtige weg maar ik ben zo blij dat ik hem aflegde. Ik voel me nu zelfzekerder , (veer)krachtiger en vooral gelukkiger. Toch blijf ik nog steeds gaan, het doet me deugd daar mijn hoofd te gaan opruimen door over de dingen die dan op mijn pad zijn gekomen. Op deze manier blijf ik voor mezelf ook beter over het evenwicht waken."

Vrouw, 46 jaar, Antwerpen | Begeleid door Eef

Ervaring met cranio sacraal therapie bij overspannen

"Drie jaar geleden kwamen we voor het eerst bij Dirk voor cranio sacraal therapie. Onze dochter, die toen pas naar het eerste leerjaar ging, was gespannen en had last van zenuwtics. De diep respectvolle en aandachtige manier waarop Dirk met haar omging maakte indruk. Waar komt het nog voor dat iemand echt tijd maakt om empathisch te luisteren en aan te raken zonder oordeel... Na enkele behandelingen verdwenen de zenuwtics geleidelijk en werd ze opnieuw de energieke en vrolijke meid van vroeger. Sindsdien zijn we met het hele gezin al voor een behandeling gegaan.

De zachte aanraking brengt je in diepe ontspanning. De molen van je gedachten mag eens stilvallen. Door het subtiele spel met je lichaamsenergie wordt wat vastzat uitgenodigd om los te laten. Over moeilijke zaken hoeft niet gepraat te worden als je dat niet wil, al wordt er zeker ruimte gemaakt om dat wel te doen als je dat wenst. In stilte word je je bewust van wat er speelt en krijg je de kans om het te plaatsen. Na enkele behandelingen voel je je opgeladen en vernieuwd, opnieuw dichter bij jezelf, complexlozer, blijer en meer verbonden."

L - Vrouw, 40 jaar, Antwerpen | Begeleid door Dirk

Ervaring met cognitieve gedragstherapie bij burnout / burn-out

"Therapie helpt mij om anders met mijn depressieve klachten om te gaan en me minder te laten meeslepen door mijn eigen demonen. Ik weet niet wat ik zonder mijn therapeut had gedaan in deze moeilijke tijd."

Kathy - Vrouw, 31 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Eva