Terug naar boven

Info voor therapeuten over therapie-ervaringen

Sinds kort kunnen cliënten hun positieve ervaring met therapie op VindeenTherapeut.be plaatsen. We geven jou als therapeut graag meer informatie over hoe we met deze ervaringen omgaan. Wat zijn deze therapie-ervaringen nu net? En wat zijn ze zeker niet?

Ben je geen therapeut? Klik dan hier voor het ingeven van jouw ervaring, of voor het lezen van de ervaringen van anderen die jou voorgegaan zijn.

Ons doel

VindeenTherapeut.be wil de drempel naar therapie verlagen en het taboe daarrond doorbreken. We willen mensen laten voelen dat het oké is om hulp nodig te hebben en deze te vragen. Levensechte therapie-ervaringen geschreven door cliënten in een gelijkaardige situatie verhogen het vertrouwen in therapie bij mensen die voorlopig nog twijfelen. En, geven hen zo het nodige duwtje in de rug bij hun zoektocht naar hulp.

Wat zijn therapie-ervaringen NIET?

 • Geen plaats om kritiek te uiten: Ervaringen waarin iemand zich negatief uitlaat over een specifieke therapeut, een bepaalde therapievorm of therapie in het algemeen, zullen niet online komen. De ervaringen die we verzamelen hebben namelijk als doel om voor zoekende mensen de stap naar therapie te vergemakkelijken. Met een negatieve ervaring kunnen cliënten terecht bij de therapeut of bij de beroepsvereniging van de therapeut.
 • Geen review of beoordelingssysteem voor individuele therapeuten of therapievormen (positief of negatief): Er kunnen geen sterren of een beoordeling gegeven worden. Noch aan een therapeut, noch voor een therapievorm.
 • De ervaringen worden niet gekoppeld aan een bepaalde therapeut en evenmin getoond op de profielpagina van de therapeut. Ook de volledige naam van de therapeut wordt nooit vermeld (De voornaam wordt wel vermeld). Ervaringen die enkel gaan over de therapeut, i.p.v. over de therapie-ervaring, worden niet geplaatst.
 • Als therapeut ben je absoluut niet verplicht om jouw cliënten te vragen hun ervaring op VindeenTherapeut.be te plaatsen.

Wat zijn therapie-ervaringen WEL?

 • Levensechte positieve therapie-ervaringen geschreven door echte cliënten.
 • Steeds met aandacht voor de identiteit en het welzijn van de cliënt. Daarom wordt bij de ervaring enkel de voornaam of de initialen getoond. Cliënten kunnen indien ze dit willen ook volledig anoniem een ervaring met ons delen.
 • De therapie-ervaringen gaan over de beleving van therapie in het algemeen of over een specifieke therapievorm.
 • Ervaringen worden steeds door het webbeheer nagelezen en pas na goedkeuring online geplaatst. Dit om o.a. ongepaste of kwetsende opmerkingen te voorkomen.
 • De therapie-ervaringen zullen enkel zichtbaar zijn op de verzamelpagina van de ingestuurde ervaringen en op de infopagina's over de specifieke therapievormen.
 • Met de therapie-ervaringen willen we mensen de kans geven om meer over therapie te weten te komen. En, om mensen die nog twijfelen of therapie hen kan helpen een laatste duwtje in de rug te geven naar een eerste afspraak.

Werkwijze

 • Cliënten kiezen zelf of ze hun ervaring willen delen op VindeenTherapeut.be.
 • Dit kunnen ze eenvoudig – en anoniem - doen via vindeentherapeut.be/plaats-ervaring.
 • Elke ervaring wordt door het webbeheer nagelezen en pas na goedkeuring online geplaatst. We controleren hierbij ook steeds of de identiteit van de cliënt voldoende beschermd is.
 • Er worden eveneens nooit volledige namen van therapeuten vermeld bij de ervaringen.

Heb je als therapeut een opmerking bij een ervaring? Of voel je ergens je oncomfortabel bij? Mail ons en we lossen dit samen met jou op!

Hoe kun jij als therapeut meehelpen om de kracht van therapie bekend te maken?

Ook jij als therapeut kan helpen om andere te overtuigen van de kracht van therapie door je cliënten te vragen om hun ervaring te plaatsen op VindeenTherapeut.be.

Dit kan eenvoudig door je (voormalige) cliënten onderstaande e-mail met link door te zenden of mee te geven. Zo helpen ze anderen de stap naar therapie te zetten.

Voorbeeld e-mail voor je cliënten

Onderwerp: Help anderen met jouw therapie-ervaring

Hallo,

Heb jij ervaren dat therapie iets kan betekenen voor jou? En wil je helpen om anderen te overtuigen van de kracht van therapie? Deel dan anoniem je ervaring op VindeenTherapeut.be en vergemakkelijk zo de stap naar therapie voor anderen. Jouw ervaring invoeren kan volledig anoniem en zal niet gekoppeld worden aan mij als therapeut. Het is dus geen recensie, maar zo help je anderen die opzoek zijn naar hulp maar nog niet overtuigd zijn dat therapie kan helpen.

Wil jij graag jouw ervaring met therapie delen? Dat kan eenvoudig via: vindeentherapeut.be/plaats-ervaring

Warme groet!


Heb je als therapeut nog opmerkingen of vragen?

Mail ons gerust!