Terug naar boven

Hoeveel kost een eigen website (en waarom is VindeenTherapeut.be een geweldig alternatief)?

Een eigen website beheren brengt best wat kosten met zich mee. Niet alleen zijn er basiskosten zoals hosting en het registreren van je domeinnaam, je betaalt ook voor een professionele uitstraling. Het prijskaartje is best indrukwekkend.

Je bent zelfstandig en je wilt wat

Een verzorgd, modern uithangbord voor je praktijk: online aanwezigheid is in deze hoogtechnologische tijden niet meer weg te denken. De uiteindelijke kostprijs van je website is, net zoals bij vele andere op maat gemaakte zaken, afhankelijk van je verwachtingen. Wil je een statische website die je nooit of amper aanpast, dan kan je de prijs relatief laag houden. Wil je een interactieve website met content die jij of anderen makkelijk en naar hartenlust kunnen aanpassen, dan loopt de rekening al snel op.

Toveren met woorden

Je hebt nu een fundering: je website krijgt vorm. Maar wat met de inhoud? Je wil natuurlijk goed vindbaar worden en blijven. Dat gebeurt vaak aan de hand van SEO of Search Engine Optimization. Weten welke woorden, synoniemen,… je zeker moet verwerken in je teksten en hoe en hoe vaak je dat alles dient te vermelden: je krabt al snel in je haren. Gelukkig staan er heel wat copywriters klaar om jouw visie in een geoptimaliseerde tekst te gieten. Ook daarvoor voorzie je dus best een budget.

Doe-het-zelf

Een professionele webdesigner en copywriter inschakelen is natuurlijk geen verplichting. Tegenwoordig kan je op heel wat verschillende platformen terecht om je eigen website op poten te zetten, vaak met stappenplannen en extra hulp. De prijs voor een basispakket op zo’n platform bedraagt ongeveer €200 per jaar.

Een mooie prijs, maar houd rekening met de besteding van je eigen tijd. Ben je geen computermagiër, dan komt het opbouwen van een eigen website (zelfs met al die extra hulp) nog steeds niet vanzelf. Reken je dan bijvoorbeeld je eigen tarief per uur werk aan je website, dan loopt ook hier de rekening hoog op.

De gemiddelde kost van een eigen website

Er zijn dus heel wat variabelen die de kostprijs van een eigen website kunnen beïnvloeden. Onderstaande prijzen zijn dan ook gemiddelden voor de opstart en het onderhoud van een website voor jouw eigen praktijk of een groepspraktijk zonder extra’s en speciale toepassingen:

Éénmalige kosten

De opbouw van je website (lay-out/code etc): +/- €1500-3000

Optimalisatie voor zoekrobotten en copywriting:+/- €1000 (gemiddeld €60/u)

Jaarlijkse kosten

Hosting (een webstek voor je website):+/- €150 – 200 / jaar

Domeinregistratie:+/- €20 / jaar

Onderhoud website: +/- €100 - €500 / jaar


Totaal éénmalige kosten:+/- €2500 – 4000

Totaal jaarlijkse kosten:+/- €270 - €720 / jaar

Gelukkig kan je ook kiezen voor een profiel op VindeenTherapeut.be

Het totaalpakket van VindeenTherapeut.be biedt jou alle bovenstaande zaken en meer. Niet alleen krijg je een eigen persoonlijke pagina waarvan de inhoud volledig zelf te bepalen is, je kan ook doorlinken naar je eigen website(s) waardoor jouw investeringen extra lonen.

Daarnaast biedt VindeenTherapeut.be iets waar vele particulieren niet of weinig in investeren: reclame. Voor alle websites onder onze koepel werden uitgebreide advertentiecampagnes uitgewerkt die ervoor zorgen dat cliënten jou nog makkelijker in Google terugvinden. Er wordt dus constant geïnvesteerd, niet alleen in jouw zichtbaarheid, maar ook jouw vindbaarheid. En dat vertaalt zich natuurlijk in nieuwe cliënten!


Klaar voor een mooi, verzorgd uithangbord voor je praktijk? Maak dan snel je persoonlijk én voordelig profiel op VindeenTherapeut.be aan!

Ja, dat wil ik!

Onze partners