Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Therapie na corona lockdown

Nu de coronamaatregelen stilaan versoepelen, ontvangen veel therapeuten opnieuw cliënten in de therapiepraktijk.

Misschien ben je zelf nog wat terughoudend om uit quarantaine te komen? Zie je op tegen het nemen van het openbaar vervoer? Of ben je net blij om de gesprekken met je therapeut in levende lijve te kunnen verderzetten?

Allemaal prima natuurlijk! Ook heel wat therapeuten vinden het hervatten van sessies in de praktijk best spannend. Toch ontvangen de meesten je opnieuw met plezier voor een face-to-face sessie en zorgen zij ervoor dat deze veilig kan verlopen. Of je kan je online therapiesessies gewoon verderzetten of opstarten.

Terug naar de therapiepraktijk: waar rekening mee houden?

Je therapeut zal specifieke coronamaatregelen treffen. Denk bijvoorbeeld aan het ontsmetten van zetels en deurklinken na elke cliënt, voldoende verluchting in de ruimte voorzien, genoeg tijd tussen verschillende cliënten inplannen, enz. Zo zorgt je therapeut ervoor dat het veilig is om opnieuw naar de therapiepraktijk te komen.

Maar je kan natuurlijk zelf ook helpen:

  • Was thuis grondig je handen voor en na de therapiesessie
  • Er zal waarschijnlijk ook ontsmettingsgel in de praktijk aanwezig zijn die je kan gebruiken
  • Spreek op voorhand met je therapeut af of een mondmaskertje verplicht is
  • Kom goed op tijd, niet te vroeg en niet te laat :-) Zo voorkom je dat jijzelf of de personen na jou in de wachtkamer moeten wachten
  • Probeer nog steeds om 1,5 meter afstand van je therapeut te bewaren en geef best nog geen hand

Een fysieke afstand hoeft uiteraard geen mentale afstand te betekenen. Je therapeut verwelkomt je met veel plezier terug in de praktijkruimte!

Vind meteen een therapeut bij jou in de buurt.

Therapie op afstand: een waardig alternatief

Voel je jezelf nog niet klaar om terug naar de therapiepraktijk te gaan? Of vind je online therapie net fijner voor jou werken? Dan kan je er uiteraard voor kiezen om je therapie op afstand verder te zetten, of om therapie op afstand op te starten.

Uit onderzoek blijkt dat therapie via video call of telefoon een waardig alternatief is voor een therapiesessie in de praktijkkamer. Het kan in het begin even wennen zijn, maar je zal gauw merken dat je ook vanuit je comfortabele zetel thuis een luisterend oor hebt en tot nieuwe inzichten komt. Je psychotherapeut is er steeds voor jou, zodat jij je begrepen en gesteund voelt.

Vind meteen een therapeut voor:

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!

Opleidingscentra