Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Therapie en psychotherapie via telefoon - gsm

Wist je dat je ook therapie en psychotherapie kan volgen via de telefoon? Therapie op afstand, zoals bellen met je therapeut of psychotherapeut, heeft verschillende voordelen. Zeker in tijden van corona is het fijn om ondanks de afstand toch te kunnen rekenen op psychologische begeleiding en je begrepen en gesteund te voelen.

Vind meteen therapie via telefoon of gsm

Of lees meer over:
Wat is therapie via telefoon of gsm?
Hoe verloopt therapie via de telefoon?
Tarieven telefonische therapie

Wat is therapie via telefoon of gsm?

Momenteel gaan veel therapeuten aan de slag met therapie op afstand. Zo kunnen cliënten die door de coronamaatregelen niet langs kunnen of mogen komen toch geholpen worden. Maar ook in andere gevallen biedt therapie via de telefoon voordelen, bijvoorbeeld wanneer iemand minder mobiel is of in het buitenland zit.

Als je al therapie volgt bij een therapeut kan je even polsen of hij of zij ook telefonisch therapie aanbiedt. Wil je graag starten met therapie? Dan vind je hier een eenvoudig overzicht van therapeuten die therapie geven via de telefoon of gsm. De therapeut zal je dan zijn of haar telefoonnummer doorgeven en samen met jou een eerste belmoment vastleggen.

Extra tip: als je een therapeut bij jou in de buurt zoekt, kan je de therapie na de lockdown face to face verderzetten als je dat zou willen.

Hoe verloopt therapie via de telefoon?

Therapie via de telefoon verloopt min of meer hetzelfde als therapie in de praktijkruimte, met dat verschil dat je je therapeut niet kan zien. Voor sommige mensen is dit misschien net een extra voordeel omdat het de drempel naar therapie en praten over je gevoelens verlaagt.

De therapeut zal net zoals tijdens een intakegesprek eerst polsen hoe het met jou gaat, en wat jouw klachten en verwachtingen zijn. Op basis daarvan kan de therapeut de verdere therapie uitstippelen.

Ook wanneer je gewoon een luisterend oor zoekt of tijdens de coronacrisis even je hart wil luchten of over je angsten wil praten, kan je bellen met een therapeut.

De therapie zal meestal bestaan uit gesprekssessies van 45 minuten tot 60 minuten. Op het einde van de sessie zal je therapeut een datum en uur vastleggen voor jullie volgende therapiesessie.

Zoek je therapie op afstand maar wil je jouw therapeut toch graag zien zitten tijdens jullie gesprek? Dan kan je ook kiezen voor therapie via videocall of Skype.

Tarieven telefonische therapie

Omdat therapie via de telefoon inhoudelijk sterk gelijkt op een gewone therapiesessie zullen de tarieven in een gelijkaardige prijscategorie vallen. Gemiddeld betaal je voor een therapiesessie van 60 minuten ongeveer €50. De exacte tarieven vind je op de persoonlijke pagina van je therapeut.

Telefonische therapie kan online betaald worden of via een overschrijving. Je therapeut geeft je hier voor de start van de therapiesessies zeker meer uitleg over.