Terug naar boven

Anne Elisabeth Haentjens

Praktijk Sawadi - Fysiek en Mentaal Welzijn

Holistisch therapeut

Bazelstraat 272

9150 Kruibeke

Introductie

Hallo 'wij' dat zijn: Praktijk Sawadi en Anne Elisabeth.

Vanuit de eigen levens ervaring(en) en dankzij onderbouwde vakkennis kan Anne Elisabeth mensen die graag een accurater inzicht in zichzelf, hun vastlopende patronen, belemmeringen en of onverklaarbare (lichaamspijn) klachten willen krijgen, doelgericht ondersteunen. Omdat ze sterk geloof dat lichaam, geest en ziel één geheel vormen, werken we bij Praktijk Sawadi vanuit een holistische visie.

Onze aanpak is niet bedoeld als 'alternatief' op de al bestaande efficiënte hulpvormen die vooral gericht zijn naar 'afhankelijke' mensen die de oplossing buiten zichzelf willen zoeken. Wie/Wat kan hun hierbij helpen om het probleem en of belemmering op te lossen of te verbeteren? Hiervoor bestaan al vele efficiënte alternatieve of voorgeschreven hulpvormen zoals: Psychiater, Coach, Alternatieve therapievormen, laten bijstellen door persoonlijk afgestemde medicatie, alternatieve geneeswijzen, etc.

Onze aanpak is gewoon 'anders' en gericht naar mensen die vanuit hun EIGEN potentieel, op een onafhankelijke manier, ZELF verbetering willen brengen in hun situatie en of persoonlijke groei en hierbij structuur en ondersteuning nodig hebben van een 'neutrale en empathische betrokken' partij. Zodat deze mensen, op een 'zelflerende manier' in staat zijn om ZELF tot een 'duurzame' oplossing te komen en of aanvaardbare omgang bij hun problemen/belemmeringen.

Belangrijk voor onafhankelijke mensen is om duidelijke informatie te verkrijgen op vragen zoals:

 • Waarom is dit hun precies overkomen? Hoe kunnen ze eruit leren?
 • Waarom zijn hun zogenaamd anders dan de meeste mensen onder de bevolking? Hoe kunnen ze hierbij een goede omgangsvorm vinden naar een betere levenskwaliteit zonder dat ze zich moeten aanpassen of gaan compenseren?

Waarom en Hoe doen we dat bij Praktijk Sawadi?

 • Tijdens het verkennend gesprek analyseert Anne Elisabeth, je leef- en werkomgeving en hoe jij hiermee verbonden bent. Ook ziet ze naar jou "als een mens van vlees en bloed" en luistert niet naar je klachten en of symptomen, maar wel naar wat je haar niet vertelt ;). Deze unieke aanpak helpt je om tot de essentie van jouw klachten en problemen te komen.
 • Het probleem of de belemmering helder maken aan jou en je te informeren over de mogelijkheden die binnen je handbereik liggen om te kunnen 'verbeteren'. Volgens jouw natuurlijke aard in de manier van je denken, handelen en voelen. Het zet je aan om op eigen tempo in beweging te komen, om opnieuw te kunnen keren naar je ware zelf, 'je authentieke zijn'.
 • Door niet te werken via gebruikelijke trajecten of zogenaamde protocollen, maar je wel de ruimte te bieden om gewoon jezelf te mogen zijn. Door 'waarvan je last hebt' te benaderen als een 'karaktereigenschap en of een persoonlijkheidsprobleem en niet vanuit een 'aandoening'.
 • Met interactieve en inspirerende gesprekken gaat Anne Elisabeth voor jouw persoonlijke situatie, belemmeringen en of vastlopende patronen altijd opzoek naar evenwicht, harmonie en gemeenschappelijkheden die binnen je eigen mogelijkheden liggen. De bedoeling hierbij is om je dichter te brengen bij je authentieke zelf, zonder dat je jezelf of anderen in je leef-, werkomgeving, moeten gaan aanpassen of zich veranderen!
 • Je handvatten bieden waarmee je onmiddellijk aan de slag kan en hierbij een eerste stap zijn naar een diepgaande verandering in je levenswijze, vastlopende patronen of een diepere genezing van je depressie, burn-out of onverklaarbare lichaamsklachten (SOLK).


"Je hoeft niet altijd per se een duidelijke
oplossing te vinden om 'gelukkig(er)' te kunnen zijn!"


Samen onderzoeken, leren accepteren en jezelf beter kunnen begrijpen, kan je al 'tevreden' en voluit vanuit je hart doen leven. Het is voor IEDEREEN mogelijk om vanuit zelfliefde en zelfvertrouwen te kunnen leven. Een efficiënte hulpvorm kan je hierbij helpen de 'obstakels' tussen de weg van je hoofd naar je hart helemaal (zelf) op te ruimen.


Hoe gebeurt deze 'andere' aanpak en Waarom is deze duurzaam?

 • Vanuit een onafhankelijke geest, de achtergronden, kern en het wezen van jou, en je situaties te doorgronden en dezen te proberen begrijpen. Je hiermee helpen om je op een unieke manier te laten kijken naar je belemmeringen, standpunt(en) en mening(en) en je hierbij op een warme en creatieve manier centraal te laten staan.
 • Jou helpen begrijpen wat nog wel veranderd kan worden, en wat niet meer kan veranderd worden te leren accepteren, door niet per se op zoek te gaan naar een oplossing en of DSM-diagnose! Maar je wel handvatten te bieden waarmee jij op een vernieuwende manier kunt gaan denken en in het leven staan. Waardoor je in staat gaat zijn om jouw problemen en/of belemmeringen te kunnen zien als richtingaanwijzers naar ‘groei en wijsheid’.
 • Je niet te sturen naar een vooropgestelde richting, doel of stappenplan, maar wel kansen creëren, zodat je vanuit verbinding met jezelf en of anderen, bewuste keuzes kunt gaan maken. Jezelf hierbij beter te leren begrijpen in je handelen, denken en voelen zodat je een sterkere voeling krijgt met je eigen noden en behoeften in je leef- en werkomgeving.

Is de hulpvorm van Praktijk Sawadi en Anne Elisabeth efficiënt voor jou? Ja, als de meeste onderstaande zaken op jou van toepassing zijn:

 • Als je zich onafhankelijk wilt opstellen en de inzichten die je bij haar krijgt, zelf een plaats kunt geven.
 • Je vooral opzoek bent naar de zingeving en het waarom?
 • Je op eigen tempo de aangereikte structuur in jouw leven wilt integreren.
 • Je niet per se opzoek bent naar een DSM-etiket of diagnose, maar jezelf wel beter wilt begrijpen op een diepliggender niveau in je handelen, denken en voelen.
 • Je behoefte hebt aan evenwicht en harmonie.
 • Je zich los wilt weken van 'de massa', uit de greep van 'de clan', om zo te kunnen uitgroeien naar je 'eigen wezen', en een zelfscheppend en uniek individu? M.a.w. "los van de invloeden van je omgeving en je cultuur".

Hoe en Waarom zet Anne Elisabeth haar vaardigheden in?

Via ondersteunende counseling:

 • Karakterkunde - herkennen intellectuele, energetische, morele, karakterologische en fysieke structuur, waarmee ik de persoon achter het DSM- etiket - (niet klinische) depressie en burn-out beter zichtbaar kan maken.
 • Communicatie methoden – Om beter te kunnen aansluiten op de 'frequentie' van anderen.
 • Bemiddelingsgerichte technieken - Ondersteunen bij conflicten, met jezelf en of anderen.
 • Mindfulness - Toepassen bij je problemen/belemmeringen. Alles gaat er om HOE jij met jouw ervaringen omgaat!
 • Analytisch vermogen - Creatief en probleemoplossend met je mee te denken, volgens jouw mogelijkheden en eigen tempo.
 • Snel causaal denken - Informeren over- en verklaren van jouw belemmeringen en of problemen. Door een andere blik te geven, krijg je ook een andere ervaring.

Via lichaamswerk het zelf genezend vermogen ondersteunen en versterken. Hierbij gebeurt er een diepere genezing van je(onverklaarbare) lichaamsklachten.

Het lichaamswerk gebeurt via therapeutische lichaamsbehandelingen zoals:

  • Energetische massage
  • Intuïtieve hart- en zielsmassage
  • Holistische massage
  • Dieptemassage
  • Energetische behandeling (aura & chakra)

Aandachtpuntjes!

 • Anne Elisabeth werkt alleen vanuit de praktijkruimte(s).
 • Meer info over mijn visie, werking, missie, duurtijden, mogelijkheden, tarieven, vind je uitgebreid terug op de vermelde website. Onderaan deze pagina bij de contactgegevens vind je de link naar onze website.
Lees verder

Therapievormen

Counseling Zijnsgeoriënteerde begeleiding Sociale vaardigheidstraining Meer ...

Ondersteuning bij

Angst Beroepskeuze Boosheid Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Koppels

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Gezinsbegeleiding

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Enkel op afspraak

Prijs voor een consult

Zie website

Duur van de sessie

Zie website

Opleiding

Diploma Energetisch Therapeut
Certificaat basis opleiding naar erkend Bemiddelaar
Diploma Karakterkunde
Diploma Imagostylist

Beroepsvereniging

BMF Belgische Massage Federatie

Neem contact op met Anne Elisabeth

Bazelstraat 272

9150 Kruibeke

Oost-Vlaanderen

https://www.massages-en-counseling.be/

Routebeschrijving