Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Annelies De Roover

Balans, harmonie & Veerkracht

Integratief psychotherapeut

Praaglaan 30

2610 Wilrijk (Antwerpen)

Introductie

Ondernemende vrouwen begeleiden op hun weg naar meer harmonie, balans en veerkracht om zo gelukkig te kunnen leven vanuit passie, daar ga ik voor!

Je kan bij mij terecht voor:

Ik begeleide de afgelopen jaren ruim 1.500 vrouwen blijvend uit een stress, overspanning en burn-out naar een leven in balans en vanuit passie. Dit doe ik dankzij de Energie-methode(tm). In deze doeltreffende methode werken we met een gecombineerde aanpak: individueel waar nodig, in groep waar mogelijk.

Het is mijn missie om ondernemende vrouwen te leren (h)erkennen wie ze werkelijk zijn. Zodat ze controle over hun leven nemen. En van daaruit met gezonde grenzen hun plek in de wereld echt in nemen.

Wat voor mij belangrijk is:

Positiviteit: Werken vanuit jouw sterktes en kracht.

Startpunt: Ik wil een lanceerplatform vormen en mezelf op korte tijd 'misbaar' maken.

Duurzame resultaten: quick-fixes zodat je snel resultaat boekt en ook écht dingen blijvend veranderen.

Maatwerk en persoonlijke aandacht: ook in groepstrajecten.

Betaalbaarheid: door de combinatie van individuele sessies en groepswerk krijg je vooraf een duidelijk zicht op jouw investering en kan ze ook bewust zo laag mogelijk gehouden worden.

Ik word dagelijks geconfronteerd met de tol die we betalen voor ons drukke, luxeleventje. Daarnaast zie ik dat mensen die leven en werken vanuit hun natuurlijke sterktes, veel minder last schijnen te ondervinden van de ratrace en er zelfs energie uit halen. Ik wil graag de sleutelpositie die vrouwen in het gezin bekleden, benutten om zo niet enkel harmonie en balans in hun leven te brengen, maar in dat van elk gezinslid.

Reacties van cliënten:

'Als werkende mama ontdek ik dat het oké is om niet voortdurend te willen multi-tasken, dat het oké is om je eigen dromen achter na te gaan (zonder je schuldig te voelen :) ) en dat gewoon goed ook best wel oké is... dat een gezond evenwicht tussen werk, gezin en me- time zoveel meer rust biedt! '(Sofie, mama van 4)

'Annelies heeft mij laten inzien dat mijn energie niet eindeloos is, dat ik keuzes moet maken en vooral ook tijd voor mezelf. Ik bekijk het leven nu helemaal anders. Probeer mijn prioriteiten te stellen en te gaan voor de dingen die voor mij belangrijk zijn. Soms glij ik toch weer wat af naar mijn vroegere levensstijl en dan gebruik ik de truckjes die Annelies me leerde, zoals blokkeren van mijn agenda met ‘geen activiteiten’. Daarnaast kan ik ook altijd op de steun van mijn gezin rekenen die er mee op toezien dat ik niet herval. Ik kan zeker stellen dat de coaching van Annelies mijn leven heeft veranderd in de positieve zin.' (IW)

'Annelies heeft me met veel liefde en kennis bijgestaan tijdens mijn burn-out. Op een bepaald ogenblik keek ik zelfs uit naar de sessies, die echte leermomenten voor mij werden. Zij heeft me eindelijk zo ver gekregen om een aantal patronen op het werk te doorbreken.' (ex-burn-out cliënte)

'Een leuke en interessante ervaring die mijn zelfvertrouwen een boost gaf. Ik heb door dit traject meer inzicht gekregen en een duidelijker beeld van wie ik ben en wat ik nodig heb. Ook heb ik eindelijk voor mezelf leren zorgen. Annelies is een enthousiast persoon en brengt haar enthousiasme zeker over tot bij haar klanten. Een aanrader! '(ME)

'Toen ik bij Annelies aankwam, leek mijn leven aan in een impasse te zitten. Door eenvoudige vragen en opdrachten kon ik mijn blik op de wereld bijstellen en kreeg ik meer zicht op mijn aandeel en mijn mogelijkheden. '(MW)

'Mijn herstel na een burn-out ging plots een versnelling hoger. Samen met Annelies leer ik voor mezelf te zorgen zodat ik niet herval in oude gewoonten die me vroeger in de problemen brachten. De prijs van de sessies is een prijs die ik graag betaal voor een gezond en gelukkig leven.' (NC)

'Bij Annelies krijg ik elke keer zoveel info en tips waarmee ik aan de slag kan en die ik alle dagen kan toepassen in mijn thuissituatie.' (NM)

'Samen met Annelies heb ik het gevoel gekregen dat ik helemaal oké ben zoals ik ben en dat ik op elk moment zelf kan kiezen voor mezelf zonder mijn hulpbehoevende tante in de steek te laten. '(BS)

'Vroeger had ik makkelijk ruzie met iedereen in mijn omgeving. Stap voor stap maakte ik samen met Annelies de analyse en met een paar handige tips leerde ik hoe ik doeltreffend en zonder ruzie aan anderen duidelijk kan maken wat ík wil en wát niet. Nooit gedacht dat een paar sessies zo’n verschil konden maken.' (PJ)

'Nadat mijn dochter de diagnose ADHD kreeg, herkende ik plots ook tal van symptomen bij mezelf. Samen met Annelies heb ik opnieuw evenwicht gevonden. Ik weet nu hoe ik het best omga met mezelf en mijn dochtertje. Het stormt zeker nog af en toe, maar er worden geen potten meer gebroken. Al mijn relaties lopen nu meer harmonieus.' (AD)

'Tijdens mijn scheiding had ik houvast nodig, iemand die me herinnerde aan wie ik echt was en op welke manier ik deze stap wilde zetten. Annelies heeft dit gedaan in alle zachtheid. Ze was mijn veilige haven en rustpunt in deze hectische periode van mijn leven. Ik ben er sterker uit gekomen en stap nu vol zelfvertrouwen mijn nieuwe leven in.' (MH)

'In mijn relatie geraakte ik mezelf kwijt. Ik zie nu in hoezeer ik mezelf neerhaalde en het haast onmogelijk maakte voor mij, mijn partner en zijn kind. Dankzij de hulp van Annelies De Roover kan ik nu op een goede manier dingen bespreken en is het voor mij ook duidelijk welke rol ik op wil nemen... en welke niet. Ik heb mezelf nu weer gevonden en ons gezinnetje is gelukkiger dan ooit.' (APW)

Trefwoorden: stress, overspanning, Online coaching, innerlijke onrust, Skype/Zoom-coaching, internet coaching, burn-out, depressie, HSP, grenzen, assertiviteit, geweldloze communicatie, focus, emoties, opvoedingsvragen, moeder - kind, vrouw-zijn, work-life balance, midlifecrisis, winterdip, perfectionisme, hooggevoelig, balans, harmonie, vrouw, dochter, zus, relaties, autisme, ASS, ADHD, time management, organiseren, uitstelgedrag, hyperventilatie, paniekaanval.

Lees verder

Specialisaties

Online-therapie (chat / e-mail) Relaxatietherapie / relaxatietraining Psycho-educatie Meer ...

Ondersteuning bij

Perfectionisme Stress Overspannen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Vrouwen Mannen Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk Therapie over het internet Therapie via telefoon - gsm Therapie via e-mail Groepsbegeleiding in het bedrijf

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Werkmomenten

De groepscoaching gaat door in het weekend overdag of in de week. Individuele sessies zijn mogelijk op weekdagen in de namiddag en de avond.

Wachtlijst

nee

Opleiding

Integratieve en humanischtische psychotherapie
Master practicioner NLP
Transpersoonlijke coaching & counseling
Loopbaancoaching
Talentmanagement
Geweldloze communicatie
Mindfulness
stresshantering
Changemanagement
Business Procesmanagement
Appreciative Inquiry

Ik schaaf mijn vakkennis voortdurend bij en verdiep me momenteel in het werk van Louise Hay, Jan Geurtz, Bruce Lipton, Dr. Clarissa Pinkola Estès, Jean Shinoda Bolen, Stephen Covey, James H. Gilmore & B. Joseph Pine.

Beroepsvereniging

BNVIP Belgisch Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie

Workshops, cursussen en trainingen, ... georganiseerd door Annelies De Roover - Balans, harmonie & Veerkracht

TypeNaamStart datum

Neem contact op met Annelies

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Praaglaan 30

2610 Wilrijk (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.balansharmonieveerkracht.be

Routebeschrijving