Terug naar boven

Ben Van Nieuwenhove

Ben Van Nieuwenhove

Klinisch psycholoog

Deze therapeut kan momenteel niet gecontacteerd worden via VindeenTherapeut.be.

Vind een andere therapeut via onderstaande linken:

Vind een therapeutVind een therapeut in Erembodegem (Aalst)Vind een Klinisch psycholoog

Introductie

Visie op psychotherapie

Bij sommige gebeurtenissen kunnen vragen ontstaan: Wat wil ik van het leven? Ben ik wel gelukkig? Wat betekent het om ouder te zijn voor een kind? Ben ik een goede partner? Kan ik al die verantwoordelijkheid wel aan? Ben ik wel de mens die mensen denken die ik ben? Ben ik een goede vriend(in)? Naast deze vragen kan er een psychisch lijden ontstaan dat zich op verschillende manieren kan tonen zoals: pijn, twijfel, angst, vermoeidheid, verdriet, piekeren, fysieke en psychische symptomen,...
Vaak vinden we een weg om met deze moeilijkheden om te gaan. We spreken met vrienden of familie. Zo zoeken we troost in muziek, boeken, kunst, sport, feesten,... Maar soms wordt het te veel en werken de gewoonlijke oplossingen niet meer of ervaar je de oplossingen zelf als een last. Je wilt hieraan iets veranderen of zoekt een plek waar je terecht kunt met je vragen. Dit kan een vraag naar psychotherapie zijn.

Bij mij kan je terecht voor een plek waar er tijd en ruimte wordt gemaakt voor je verhaal, je vragen en je lijden. Spreken doen we dagdagelijks, maar het spreken in psychotherapie is niet alledaags. Een gesprekstherapie vraagt een engagement van jou om over jezelf te spreken, over wat je denkt, ervaart, droomt en fantaseert. Verandering is dan mogelijk door jezelf open te stellen tot een ondervraging van jezelf en je lijden en te spreken over je eigen aandeel hierin. Het vraagt een dus een engagement waarin we beiden dit werk dragen.

Eerste gesprekken

Om een engagement als psychotherapie op te nemen is het belangrijk om een aantal verkennende gesprekken te houden. Het start bij de vraag waarom je wilt komen spreken en wat je bij mij heeft gebracht. We bespreken met welke moeilijkheid je kampt en hoe dit in je leven is verweven. Hieruit beslissen we of een therapie via de psychoanalyse voor jou zou kunnen werken en of je dit engagement bij mij wilt opnemen. Als blijkt dat dit niet het geval is, zoek ik graag met jou naar een andere weg.

Wie ben ik?

Het werken met mensen via het spreken boeit mij en daar hou ik mij grotendeels met bezig via de praktijk, supervisie en studiewerk. Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog en tijdens mijn stage werkte ik in de gevangenis van Antwerpen. Tijdens deze stage heb ik besloten om zelf in psychotherapie te gaan en koos voor Psychoanalyse. Na mijn studies werkte ik in Brussel als begeleider in beschut wonen. Al gauw merkte ik dat het mijn wens was om op een andere manier met mensen te werken. Ik bouwde deze praktijk uit en begon aan het postgraduaat psychoanalytische therapie voor volwassenen. Daarnaast volg ik ook jaarlijks seminaries bij het Gezelschap voor psychoanalyse en psychotherapie en zit ik in studiegroepen.

Afspraak maken

Voor een afspraak kun je me telefonisch of per mail contacteren. Je krijgt meestal binnen de week een afspraak.


Lees verder

Specialisaties

Klinisch psycholoog Psychotherapie Gesprekstherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Agressiebeheersing Verlies Chronische ziekte Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Kinderen Ouders Mannen Vrouwen Zwangerschap Personen met een visuele beperking Personen met een fysieke beperking Volwassenen Ouderen Jongeren Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Spaans Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

263598

Inschrijvingsnummer psychologen

911116041

Werkmomenten

Maandag dinsdag, donderdag en vrijdag 11u-20.30u

Wachtlijst

geen

Prijs voor een consult

40

Opleiding

Master klinische psychologie, Universiteit Gent
Forensische psychologie, Studie aan universiteit van Rennes
Postgraduaat psychoanalytische psychotherapie met volwassenen, Universiteit Gent

Jaarlijks volg ik studiedagen rond uiteenlopende thema's zoals: angst, crisis, begeleiding van psychosen,...

Beroepsvereniging

kring voor psychologen Aalst