Terug naar boven

Mia Meutermans

psychotherapie en creativiteit

Psycholoog

Isidoor Crokaertstraat 73

1731 Zellik

Introductie

Psychotherapie

In deze overgangsperiode vanuit de lock down zijn real life gesprekken opnieuw mogelijk. De preventieve maatregelen worden hierbij toegepast . Daarnaast werk ik ook verder online indien dat wenselijk is .

Reeds meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als zelfstandige psycholoog/ psychotherapeut in Zellik en in Gent. Ik richt me tot volwassenen en jongeren met diverse problemen. Zo heb ik een rijke ervaring opgebouwd in begeleiden van moeilijkheden gerelateerd aan gebrek aan zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld, depressies, angsten, verwerking van trauma's, rouwproblematiek, opvoedingsvragen, werkgerelateerde thema's en relatiemoeilijkheden.

Als cliëntgerichte psychotherapeut is mijn visie gebaseerd op een geloof en vertrouwen in eigen groeimogelijkheden van elke mens.

Werkwijze

In een eerste gesprek nemen we tijd om je hulpvraag uit te diepen en breder te kaderen. We bekijken samen de mogelijkheden van therapie in functie van wat nodig is. Doorheen het verder verloop van de therapie wordt stilaan duidelijker in welke richting verandering zich zal dienen te voltrekken . De concrete manier van werken sluit daarbij zoveel mogelijk aan bij wat je nodig hebt. De nadruk ligt op bewuster worden van jezelf , van hoe jij met anderen omgaat, stilstaan bij situaties die zich voordoen... enz .

In de gesprekken werk ik ook met creatieve technieken zoals schrijfoefeningen, tekenen, met voorwerpen of popjes iets letterlijk zichtbaar maken.

Workshops

Ik geef regelmatig vormingen rond zelfzorg, zelfbewustwording en assertiviteit .

The Artists Way

Ik bied het traject 'The Artist's Way gebaseerd op het gelijknamige boek van Julia Cameron. Dit traject is bedoeld voor eenieder die zijn creativiteit wil (her)-ontdekken als bron van inspiratie en zelfzorg.

We volgen doorheen de hoofdstukken alle belangrijke thema's rond dromen en verlangens en blokkades en met de oefeningen maak je dit heel concreet naar je eigen leven toe. Alle informatie vind je op de website zie websitelink onderaan. Dit traject kan zowel individueel aangepast worden als dat het in groep kan gevolgd worden. Neem gerust contact op voor meer inlichtingen.

Bereikbaarheid van de praktijk

De praktijk in Zellik is makkelijk bereikbaar met de auto of met openbaar vervoer. Het is gelegen buiten het centrum van Zellik, in een zijstraat van de steenweg. Auto : Komende van de ring neem je aan het rond punt de eerste afslag richting Asse. Aan de eerste lichten sla je rechts af. Nummer 73 is het laatste huis op je linkerkant voor de spoorweg. Komende van Asse neem je de steenweg naar Zellik. Aan de tweede lichten (benzinestation Lukoil) sla je links af. Nummer 73 is het laatste huis op je linkerkant voor de spoorweg. Openbaar vervoer : Er is een halte van de Lijn, bus 213/214 op de steenweg op 5 minuten . Het station van Zellik is op 20 minuten wandelafstand.

Op woensdag werk ik ook te 9000 Gent , Voskeslaan, 36A. De praktijk is niet ver van het St Pietersstation . Ook is er parkeergelegenheid in de buurt.

Lees verder

Specialisaties

Online-therapie (chat / e-mail) Therapie via video call of telefoon Assertiviteitstraining Meer ...

Ondersteuning bij

Laag zelfbeeld Assertiviteit Burnout / burn-out Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij trein station Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis Therapie via telefoon - gsm Therapie over het internet Groepsbegeleiding in het bedrijf Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Inschrijvingsnummer psychologen

602103772

Werkmomenten

Maandag tot vrijdag van 9u tot 20 u in Zellik. Op woensdag werk ik in Gent, Voskeslaan, 36A . Wat in geval van annulatie ? Een sessie kan kosteloos worden geannuleerd tot 24 u voor de sessie. Indien je later dan 24 u op voorhand dient te annuleren , wordt de sessie aangerekend gezien er geen andere cliënt kan verwittigd worden.

Wachtlijst

overdag geen, s'avonds : maximum 2 weken

Prijs voor een consult

55 euro

Duur van de sessie

een uur

Opleiding

Licentiaat Klinische Psychologie
Aggregaatsdiploma
Postgraduaat in de Cliëntgerichte Experiëntiële psychotherapie
Jaaropleiding Begeleiden van diverse vormen van seksueel misbruik
Jaaropleiding Werken met creatieve technieken
Diverse korte opleidingen in contextuele hulpverlening, focusing, systemisch werken.

Beroepsvereniging

Belgische Federatie Psychologen (BFP) Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) Vereniging voor Cliëntgerichte Experiëntiele Psychotherapie(VVCGEP)

Neem contact op met Mia

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Isidoor Crokaertstraat 73

1731 Zellik

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.linkedin.com/in/mia-meutermans-88547a37

https://www.facebook.com/KlinischpsycholoogMiaMeutermans/

https://www.theartistsway.be

Routebeschrijving