Terug naar boven

Mia Meutermans

Creatieve psychotherapie

Psycholoog

Isidoor Crokaertstraat 73

1731 Zellik

Introductie

Psychotherapie

Reeds meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als zelfstandige psycholoog/ creatief psychotherapeut in Zellik en in Gent. Ik richt me tot volwassenen en jongeren met diverse problemen. Zo heb ik een rijke ervaring opgebouwd in begeleiden van moeilijkheden gerelateerd aan gebrek aan zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld, depressies, angsten, verwerking van trauma's, rouwproblematiek, opvoedingsvragen, werkgerelateerde thema's en relatiemoeilijkheden.

Als cliëntgerichte psychotherapeut is mijn visie gebaseerd op een geloof en vertrouwen in eigen groeimogelijkheden van elke mens.

Werkwijze

In een eerste gesprek nemen we tijd om je hulpvraag uit te diepen en breder te kaderen. We bekijken samen de mogelijkheden van therapie in functie van wat nodig is.
Doorheen het verder verloop van de therapie wordt stilaan duidelijker in welke richting verandering zich zal dienen te voltrekken .
De concrete manier van werken sluit daarbij zoveel mogelijk aan bij wat je nodig hebt. De nadruk ligt op bewuster worden van jezelf , van hoe jij met anderen omgaat, stilstaan bij situaties die zich voordoen... enz .

In de gesprekken werk ik met creatieve technieken zoals schrijfoefeningen en beeldende therapie. Voor deze technieken is geen enkele voorkennis vereist.

Wat in geval van annulatie

Een gesprek kan tot 48 uur voor aanvang kosteloos geannuleerd worden, best telefonisch via een bericht. Indien een gesprek minder dan 48 uur op voorhand wordt geannuleerd, dient men de afspraak te vergoeden, gezien op zo een korte termijn geen andere cliënt kan verwittigd worden. Ook in geval men niets laten weten en men niet naar de afspraak komt, dient men de afspraak te vergoeden.

Workshops

Ik geef regelmatig vormingen rond zelfzorg, zelfbewustwording en assertiviteit .

The Artists Way

Ik bied het traject 'The Artist's Way gebaseerd op het gelijknamige boek van Julia Cameron. Dit traject is bedoeld voor eenieder die zijn creativiteit wil (her)-ontdekken als bron van inspiratie en zelfzorg.

We volgen doorheen de hoofdstukken alle belangrijke thema's rond dromen en verlangens en blokkades en met de oefeningen maak je dit heel concreet naar je eigen leven toe. Dit traject kan individueel aangepast worden. Ook kan het gevolgd worden in groep. Neem gerust contact op voor meer inlichtingen.

Bereikbaarheid van de praktijk

De praktijk in Zellik is makkelijk bereikbaar met de auto of met openbaar vervoer. Het is gelegen buiten het centrum van Zellik, in een zijstraat van de steenweg.

Auto :
Komende van de ring neem je aan het rond punt de eerste afslag richting Asse. Aan de eerste lichten sla je rechts af. Nummer 73 is het laatste huis op je linkerkant voor de spoorweg.
Komende van Asse neem je de steenweg naar Zellik. Aan de tweede lichten (benzinestation Lukoil) sla je links af. Nummer 73 is het laatste huis op je linkerkant voor de spoorweg.
Openbaar vervoer :
Er is een halte van de Lijn, bus 213/214 op de steenweg op 5 minuten .
Het station van Zellik is op 20 minuten wandelafstand.

Op woensdag werk ik ook te 9000 Gent , Voskeslaan, 36A. De praktijk is niet ver van het St Pietersstation . Ook is er parkeergelegenheid in de buurt.

Lees verder

Therapievormen

Online-therapie (chat / e-mail) Beeldende therapie Therapie via video call of telefoon Meer ...

Ondersteuning bij

Laag zelfbeeld Corona angst Assertiviteit Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Ouderen Mannen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij trein station Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie via telefoon - gsm Therapie over het internet Therapie in de buitenlucht Groepsbegeleiding in het bedrijf Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Inschrijvingsnummer Psychologencommissie

602129688

Visumnummer klinisch psycholoog

288592

Werkmomenten

Maandag en vrijdag in Zellik .
Op woensdag werk ik in Gent, Voskeslaan, 36A .
Wat in geval van annulatie ?
Een sessie kan kosteloos worden geannuleerd tot 24 u voor de sessie. Indien je later dan 24 u op voorhand dient te annuleren , wordt de sessie aangerekend gezien er geen andere cliënt kan verwittigd worden.

Prijs voor een consult

70 euro. Ik sta op de lijst van diverse mutualiteiten voor gedeeltelijke terugbetalingen van een aantal gesprekken, voor jongeren en volwassenen.

Duur van de sessie

een uur

Opleiding

Licentiaat Klinische Psychologie
Aggregaatsdiploma
Postgraduaat in de Cliëntgerichte Experiëntiële psychotherapie
Jaaropleiding Begeleiden van diverse vormen van seksueel misbruik
Jaaropleiding Werken met creatieve technieken
Diverse korte opleidingen in contextuele hulpverlening, focusing, systemisch werken.

Terugbetaling

Er is een kleine tussenkomst van de mutualiteiten.

Beroepsvereniging

Belgische Federatie Psychologen (BFP)
Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP)
Vereniging voor Cliëntgerichte Experiëntiele Psychotherapie(VVCGEP)

Neem contact op met Mia

Isidoor Crokaertstraat 73

1731 Zellik

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.linkedin.com/in/mia-meutermans-88547a37

https://www.facebook.com/KlinischpsycholoogMiaMeutermans/

Routebeschrijving