Terug naar boven

Natasja Teunis

De Chartreuse

Integratief psychotherapeut

Leuvensebaan 185

3220 Holsbeek

Introductie

PSYCHOTHERAPIE/EERSTELIJNSPSYCHOLOGIE/LOOPBAANBEGELEIDING

Als integratief therapeut is het mijn streven om kinderen, jongeren en hun ouders maximaal bij te staan in hun ontwikkelingsvragen of problemen. Het kind of de jongere staat tijdens de begeleiding centraal. Er wordt gestreefd naar een optimale ontplooiing binnen de context van het kind (ouders, school, vrienden,…).

Vanuit het werken met jongeren, jongvolwassenen groeide ook de interesse in het werken met volwassenen. Na bijscholing in de klinische psychologie optie levensloop en een jaaropleiding in existentieel werken met volwassenen kan ook deze doelgroep sinds 2015 bij mij terecht voor diverse klachten.

Waarvoor kunt u bij me terecht?

Als psychotherapeut: Emotionele problemen (depressie, angsten, stress...), verwerking (van trauma, rouw, verlies,echtscheiding...), negatief zelfbeeld, onverklaarde lichamelijke klachten, blokkades, gedragsproblemen (slaapproblemen, agressie, impulsiviteit, eetstoornissen, verslaving...), opvoedingsmoeilijkheden, sociale problemen (omgang met leeftijdsgenootjes, pesten,…). Schoolse problemen (intelligentieonderzoek, gedragsproblemen,…). Het aanbod wordt afgesteld op de noden. Een individueel traject wordt uitgewerkt.

Ik ben tevens geregistreerd als eerstelijnspsycholoog voor volwassenen en werk riziv-gebonden op voorschrift van arts rond angst en depressie (in de brede zin). Deze consulten zijn aan 11 euro per sessie (4 euro indien recht op verhoogde tegemoetkoming); waarbij 8 sessies per jaar aan dit tarief genoten kunnen worden. Let op: deze consulten vinden steeds overdag plaats.

Als erkend loopbaancoach specialiseer ik me in vragen rond work-life balance (grenzen stellen, assertiviteit, leven ipv geleefd worden,...) evenals stress en zelfzorg.
Ik noem mezelf liever een 'loopbaanpsycholoog' - aangezien ik graag stilsta bij de dieperliggende motieven en patronen die een rol spelen in het gedrag en gevoel en hoe we kunnen afstemmen op de eigenheid en noden van jou als persoon. Begeleiding kan zich situeren in het afgebakende van de loopbaancheques, maar kan ook verdergezet worden in een therapeutisch of eerstelijnspsychologisch kader - afhankelijk van de noden.

Aanmelding
Na aanmelding (telefonisch/mail/website) vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Hierin worden de problemen verkend en wordt een mogelijk begeleidingstraject besproken. Indien u aanmeldt voor eerstelijnspsychologische hulp (zie uitleg hierboven) of wenst op te starten binnen het traject van loopbaancoaching via loopbaancheques; gelieve dat te vermelden.

Terugbetaling

De meeste mutualiteiten voorzien gedeeltelijke terugbetaling voor klinisch psychologen. De CM is daarin strenger en voorziet enkel gedeeltelijke terugbetaling voor klinisch psychologen MET een erkende therapieopleiding die een overeenkomst afgesloten hebben met de CM. Ik voldoe hiervoor aan de voorwaarden.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om consulten binnen de eerstelijnspsychologische zorg aan te vragen. Deze sessies zijn aan tarief van 11,20 euro per consult (of 4 euro bij verhoogde tegemoetkoming).

Via de VDAB kun je ook bij me terecht met loopbaancheques. Kijk hier of je er recht op hebt en om te bestellen: zie websitelink onderaan. Je betaalt dan 40€ voor de eerste 4 uur, en 40 € voor een 2de cheque met een waarde van 3 uur begeleiding.

Lees verder

Therapievormen

Psychologisch consulent Wandeltherapie Online-therapie (chat / e-mail) Meer ...

Ondersteuning bij

Loopbaanbegeleiding Timemanagement Laag zelfbeeld Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Zwangerschap Kinderen Jongeren Ouders Jong volwassenen Mannen Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte

Plaats

Therapie via e-mail Therapie in de buitenlucht Therapie over het internet In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands

Inschrijvingsnummer Psychologencommissie

872110736

Visumnummer klinisch psycholoog

260667

Werkmomenten

De Chartreuse Holsbeek
maandag 8u - 13u en 19u-22u
woensdag 12u-17u
donderdag 9u-12u
vrijdag 8u45-13u
zaterdag 9-12 (groepstrainingen)

Dokterspraktijk Tweewaters Leuven
dinsdag 9u-13u

Wachtlijst

kader ELP (volzet tot zomer), kader Loopbaanbegeleiding (1 maand), kader psychotherapie (4 maanden)

Prijs voor een consult

4 à 65 euro

Duur van de sessie

45 minuten

Opleiding

Master in de Psychologie (KUL) optie schoolpsychologie
Master in de psychologie (VUB) optie levenslooppsychologie
Specifieke Lerarenopleiding (KUL)
Sociale Vaardigheidstraining voor jongeren (Sig vzw)
Postgraduaat in de psychotherapie: "Cliëntgerichte therapie en Cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren". (Universiteit Antwerpen)
Jaaropleiding Counseling in Existentieel Welzijn (KUL)
Opleiding procesdiagnostiek (RINO)

Terugbetaling

10€ tot 57€ - afhankelijk van de mutualiteit en soort sessie

Beroepsvereniging

BFP Belgische Federatie van Psychologen, VVKP Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen, VVCEPC Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling

Neem contact op met Natasja

Leuvensebaan 185

3220 Holsbeek

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.dechartreuse.be

Routebeschrijving