Terug naar boven

Kira Vanhouche

de Zingel

Psychotherapeut

Plaatsstraat 95

1570 Galmaarden

Introductie

In het kort:

Als erkend familietherapeut (BVRGS) bied ik behandeling aan individuen, partners en gezinnen wanneer er sprake is van oplopende spanning en stress, boosheid, teleurstelling, zich niet meer verbonden voelen en het gevoel hebben vast te lopen in het alledaagse.

Extra specialisatie: stessgerelateerde (lichamelijke) klachten adhv yoga, ademhalings- en
ontspanningstechnieken.

Als je graag wat verder leest:

Welkom in de Zingel!

Zin . ge . len (werkw.): "toestand van verbondenheid van lichaam en geest als gevolg van een mentale en/of fysieke inspanning, wat leidt tot een gevoel van welbehagen en rust."

De Zingel was ooit een oude koeienstal, naast onze woning. Wat begon met een vurige wens, liters verf en enkele pakken laminaat is dankzij mankracht en helpende handen uitgegroeid tot een prachtige plek om opnieuw bij jezelf te komen.

Ik begon destijds als contextueel therapeut, een stroming ontwikkeld door de Hongaars-Amerikaanse psychiater en psychotherapeut Iván Böszörményi-Nagy (1920 - 2007). Deze visie richt zich op verbinding, relaties en de balans van geven en nemen. Wist je dat onze jeugdervaringen bewust en onbewust ons gedrag sturen? Vaak meer dan we vermoeden of willen toegeven, ja toch?

Beweging brengen in vastgeroeste patronen zorgt voor vrijheid. De lastigheden die je op vandaag kent en de levensvragen die je nu bezig houden zijn ingeprent in je verleden. Samen kijken we kritisch naar die ideeën en zoeken uit of ze wel kloppen met de realiteit of met wie jij wil zijn. Opdat je weer greep krijgt op jouw toekomst.

Al snel miste ik een erg belangrijke factor tijdens de gesprekstherapie. Onze geest staat namelijk niet los van ons lichaam. Daarom zocht ik - in eerste instantie voor mezelf - een manier om het lijfelijke in het therapeutische proces te integreren. Na een doorgedreven opleiding als yogadocent, werk ik op vandaag het liefst op de twee vlakken.

De voordelen van yoga, meditatie en ademhalingswerk zijn intussen ruim bestudeerd en erkend en dringen langzaam maar zeker door in ons traditioneel hulpverleningsaanbod. Geen zweverige praktijken, want daar hou ik zelf niet van, maar wetenschappelijk onderbouwde technieken die de traditionele gesprekstherapie naar een hoger niveau tillen.

Zingelen staat in wezen voor het leren kennen en gebruiken van je emoties. Een vaardigheid die we vaak niet met de paplepel meekregen. We leren het ook amper op de schoolbanken. Soms kan praten een diep gevoel van opluchting geven, soms is er meer nodig. Onverwerkte emoties stapelen zich op in ons lichaam en zijn op termijn jammer genoeg ziekmakend. Emoties zijn - als je ze goed gebruikt - wegwijzers. Ze leren vertrouwen en gebruiken om je richting te geven, maakt je vrijer. Geloof het of niet!

De combinatie van therapie en yoga zorgt voor een brede aanpak. Cognitief kan ik je helpen om inzicht te krijgen in je manier van functioneren, je blinde vlekken of vicieuze cirkels. En lichamelijk kan je leren spanning opmerken en voelen, je stressniveau opnieuw onder controle te krijgen waardoor je weer helder kan denken. Zoals gezegd, lichaam en geest, één geheel. Door het lichaam te betrekken in het therapeutische groeiproces wordt verandering daadwerkelijk voelbaar.

De Zingel staat open voor iedereen. Je kan individueel komen kennismaken, maar ook met je partner of je hele gezin. Waar je ook mee zit, weet dat er oplossingen bestaan.

Je bent alleszins van harte welkom!

Kira

Lees verder

Specialisaties

Contextuele therapie Psychotherapie Bedrijfs- /groepsbegeleiding Meer ...

Ondersteuning bij

Levensvragen ADHD Corona stress Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Gezinnen Ouderen Ouders Samengestelde gezinnen Volwassenen Koppels Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto Met parking Dicht bij trein station Dicht bij bushalte

Plaats

Therapie over het internet Therapie aan huis Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk

Consulttype

Gezinsbegeleiding Individuele therapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Op afspraak

Wachtlijst

geen

Opleiding

Gezinswetenschappen
Contextueel psychotherapeut
Geweldloze communicatie
Klinische psychiatrie
Ontwikkelingspsychologie
Internationaal erkend yogadocent

Beroepsvereniging

BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling)

Neem contact op met Kira

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Plaatsstraat 95

1570 Galmaarden

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.dezingel.be

Routebeschrijving