Terug naar boven

Elke Wieërs

De Stille Kracht

Cranio sacraal therapeut

Kneippstraat 149

3600 Genk

Introductie

Namijn opleiding als verpleegkundige ging ik naar Zwitserland. Zowel in België als in Zwitserland heb ik meer dan twintig jaarberoepservaring als verpleegkundige opgedaan. Tijdens het werk kwamik veel in contact met lijden en ik voelde altijd een wens naarverzachting …

Craniosacraal

Tijdenseen biodynamische craniosacraal sessie wordt er met de handen zachtgeluisterd op een bekleed lichaam. Luisteren naar de ritmischeimpulsen van de hersenvloeistoffen, die vloeien van de schedel naarhet heilig been. Deze respectvolle aanraking brengt een loslatenmet zich mee en geeft het lichaam de nodige ruimte om optimaal tekunnen functioneren. De behandelingen zijn op gezondheid enzelfhelende krachten van het lichaam gericht. Innerlijke enuiterlijke resource worden bekeken en uitgebouwd. Liefde tot jezelfen alle levende wezens kan zich ontwikkelen.

Biodynamischecraniosacrale therapie kan helpen bij:

hoofdpijn en migrainesinusitis en tinitusslaapproblemenregulering van het lymphensysteem, hormoonsysteem, bewegingsapparaat zoals ook het vegetatieve en het centraal zenuwstelselmenstruatiepijnenpreventief tegen ziektesconcentratiestoringen en leerproblemenpsychosomatische problemenhyperactiviteitruggengraat- en spierproblemenastma en allergieën

Monochorden stem

Naafloop van een sessie craniosacraal of shiatsu speel ik op een monochord en zing erbij. Het monochord heb ik zelf gebouwd bij Joachim Marz. Bij het zingen stem ik me af op jewezensenergie en de klanken komen intuïtief van mijn hart naar jou. Het zal dan ook iedere keer anders zijn en dat maakt een sessieuniek.

Shiatsu

Shiatsuversterkt de weerstand van ons lichaam en werkt preventief tegenziekten. Het is een natuurlijke behandeling, die als aanvulling vande westerse geneeskunde kan worden beschouwd. Shiatsu betekentletterlijk ‘vingerdruk’ en stamt af van de traditionele Chinesegeneeskunde, circa 3000 jaar geleden ontstaan. Deze geneeskunde leert dat in elk lichaam energie stroomt, een alles belevende kracht die ‘chi’ wordt genoemd. Een ongehinderd vloeien van deze energie betekent harmonie op geestelijk, lichamelijk en spiritueelvlak, met andere woorden ‘zich gelukkig voelen’. Wanneer de doorstroming van ‘chi’ niet optimaal verloopt, leidt dit tot klachten zoals spijsverteringsproblemen, koude handen en voeten, zichzorgen maken, hoofdpijn, menstruatiepijnen, concentratiestoringen,etc. Deze problemen kunnen door shiatsu, volwaardige voedingstips enaangepaste levensstijl goed worden verholpen.

Shibashi

Eén maal per week houd ik een shibashi-sessie bij me thuis in Genk. Er worden iedere sessie achttien energie-oefeningen gedaan om de levenskrachtin het kosmische geheel te laten vloeien. Tijdens de bijeenkomsten wordt er rust en achtzaamheid ervaren; meditatie in beweging.

Lees verder

Therapievormen

Yoga Cranio sacraal therapie Shiatsu Meer ...

Ondersteuning bij

Lichamelijke klachten Rug- en nekklachten Hoofdpijn en migraine Meer ...

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Met parking Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Duits Engels Frans

Werkmomenten

Op afspraak.

Wachtlijst

ja

Prijs voor een consult

70€/uur per begonnen uur binnen sessie(CAM)

Duur van de sessie

1uur / TOT 1,5 uur

Opleiding

1987–1990 Hoger Instituut voor verpleegkunde A1 Mater Salvatoris te Hasselt
1997–2000 Heilpraktikerschule Shiatsu te Luzern Zwitserland
2002–2005 Peirsman Cranio Sacraal Academie te Berchem
2003–2007 intuïtieve ontwikkeling Timotheus-project
2010–2012 Craniosacral Therapy Educational Trust: Biodynamic Craniosacral Therapy bij M. Kern te London
2014–heden Shibashi-Qi Gong om les te geven
2018 YOGA ACHARYA docent school yogalife
2019 BASIS CRANIO VOOR PAARDEN

Leeftijd

56 jaar

Beroepsvereniging

Naturopathica

Neem contact op met Elke

Kneippstraat 149

3600 Genk

Limburg

Toon telefoonnummer

http://www.elkewieers.com

Routebeschrijving