Terug naar boven

Leen Titeca

DE SPIEGELTENT

Lichaamsgericht therapeut

Caritasstraat 76

9090 Melle

Introductie

Leen Titeca is een ervaren en gediplomeerd lichaamsgericht psychotherapeut. Via individuele creatieve dans- en bewegingstherapie, psychomotorische therapie, psychotherapie en mindfulness gaat zij aan de slag met kinderen, jongeren en volwassenen die het vaak moeilijk hebben.

Vanuit mijn grote interesse en mijn vertrouwen in de mentalisatietheorie raakte ik geboeid door ‘the Window of Tolerance’. Deze ‘Window of Tolerance’ vormt tot op heden de steunpilaar binnen mijn lichaamsgerichte therapie bij personen met moeilijkheden op vlak van spanning- en affectregulatie. Vanuit mijn ervaring dat naast het aanleren van actieve manieren om spanning te ontladen ook lichaamsbesef en aandachtsregulatie een even belangrijke rol spelen binnen het leren omgaan met innerlijke spanningen en emoties, verdiepte ik mij in mindfulness en yoga. Veel van de huidige psychische problemen uiten zich namelijk op het niveau van het lichaam. Het lichaam liegt niet. Net dat maakt lichaamsgerichte therapie zo belangrijk.

Het samen zoeken naar manieren om signalen te (h)erkennen en te leren omgaan met spanning en overspoelende emoties, in plaats van zich over te geven aan impulsen van o.a. agressie, automutilatie, eetproblemen en een afhankelijkheidsproblematiek, neemt binnen mijn therapiesessies een centrale plaats in.

Voor meer informatie omtrent mijn ambulante therapeutische praktijk neem een kijkje op de website zie websitelink onderaan

Lees verder

Specialisaties

Lichaamsgerichte therapie Danstherapie Psychotherapie

Praktische informatie

Werkmomenten

maandagavond, dinsdagavond en donderdagavond

Prijs voor een consult

50 euro

Duur van de sessie

50 - 60 minuten

Opleiding

Creatieve dans-en bewegingstherapie (Artevelde), Postgraduaat psychotherapie (UGent), Traumawerk Somatic Experiencing Peter Levine, Opleiding tot mindfulnesstrainer (IAM)

Beroepsvereniging

BVCT Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie, vakgroep dans

Neem contact op met Leen

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Caritasstraat 76

9090 Melle

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.despiegeltent.be

http://www.despreekkamer.be

Routebeschrijving