Terug naar boven

Leen Titeca

DE SPIEGELTENT

Lichaamsgericht therapeut

Caritasstraat 76, Revalidatiecentrum

9090 Melle

Introductie

Leen Titeca is een ervaren en gediplomeerd lichaamsgericht therapeut en psychotherapeut. Sinds 2002 werkt zij als psychomotorisch therapeut in het psychiatrisch centrum Karus te Melle. Zij combineerde dit werk met een studie creatieve dans- en bewegingstherapie aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Zij behaalde haar getuigschrift tot psychoanalytisch psychotherapeut aan de universiteit van Gent. Als somatic experiencing therapeut (i.o.) en somato psychopedagoog (i.o.) specialiseert zij zich steeds verder in het lichaamsgericht werk bij mensen met trauma.

Veel van de huidige psychische problemen uiten zich op het niveau van het lichaam. Het lichaam liegt niet. Net dat maakt lichaamsgerichte therapie zo belangrijk. Via een creatieve, lichamelijke en persoonsgerichte benadering van de cliënt wordt getracht uiting te geven aan datgene wat vaak te moeilijk is om onder woorden te brengen. Zo wordt gebruik gemaakt van het lichaam en haar beweging om integratie en groei van een persoon te bevorderen. Dit alles op het natuurlijke ritme van de cliënt. Lichaamsgerichte therapie is een therapievorm die zich baseert op de relatie tussen lichaam en geest. “Lichaamsgerichte therapie leert je om opnieuw te luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft en je hier naar aan te passen.” Hiervoor worden o.a. technieken gebruikt vanuit de Laban movement analysis, Bartenieff fundamentals, somatic experiencing en de polyvagaal theorie.

Er is een stem die geen woorden gebruikt. Luister (Rumi)

Vanuit een grote interesse en vertrouwen in de mentalisatietheorie raakte ik enkel jaren geleden geboeid door ‘the Window of Tolerance’. Onlangs kwam ik via mijn opleiding somatic experiencing van Peter Levine in contact met de polyvagaaltheorie van Stephen Porges. Deze ‘Window of Tolerance’ en de 'ladder van regulatie' (Deb Dana) vormen tot op heden de steunpilaar binnen mijn lichaamsgerichte therapie bij personen met moeilijkheden op vlak van spanning- en affectregulatie. Vanuit mijn ervaring dat naast het aanleren van actieve manieren om spanning te ontladen lichaamsbesef en aandachtsregulatie een nog veel belangrijker rol spelen binnen het leren omgaan met innerlijke spanningen en emoties, verdiep ik mij momenteel in de somatopsychopedagogie.

Leen Titeca is sinds 2013 lid van de vakgroep dans- en bewegingstherapie als onderdeel van de Belgische vereniging voor creatieve therapie (BVCT-ABAT). Zij is lid van de Belgische vereniging voor psychotherapie (ABP-BVP) en is erkent psychotherapeut bij verschillende mutualiteiten. Zij volgt supervisie op regelmatige basis, volgt opleidingen en gaat geregeld naar bijscholingen en conferenties.

Lees verder

Specialisaties

Lichaamsgerichte therapie Danstherapie Psychotherapie

Ondersteuning bij

Traumaverwerking Burnout / burn-out Angst - Paniekaanvallen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Ouderen Volwassenen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

maandagavond, dinsdagavond en donderdagavond

Prijs voor een consult

50 euro

Duur van de sessie

50 minuten

Opleiding

Creatieve dans-en bewegingstherapie (Artevelde), Postgraduaat psychoanalytische psychotherapie (UGent), somatic experiencing (i.o.), somatopsychopedagogie (i.o.)

Beroepsvereniging

BVCT Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie, vakgroep dans

Neem contact op met Leen

Caritasstraat 76, Revalidatiecentrum

9090 Melle

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.despiegeltent.be

http://www.groepspraktijkdemens.be

http://www.despreekkamer.be

Routebeschrijving