Terug naar boven

Didier Jerome M.

Praktijk De Krachtoase

Rouwbegeleider / verliescounselor

Bellevuestraat 96

8870 Izegem

Introductie

Rouw en verlies - rouwbegeleiding
Afscheid nemen … het hoort bij het leven. Ik mocht het enkele jaren terug zelf aan den lijve ondervinden. Het doet pijn, heel veel pijn … Na de nodige opleidingen en vooral het fingerspitzengefühl zette ik de stap om een eigen praktijk rouw en verlies op te richten. Hierin kom ook jij op verhaal. Er mogen dus tranen vloeien en er mag intens verdriet weerklinken. Samen met jou zet ik kleine of grote stapjes – op jouw tempo – om opnieuw sterker in het leven te staan. Ik luister en help je verder op weg. Ik maak gebruik van diverse gesprekstechnieken, aangevuld met eventueel kleine zelf te verwerken opdrachtjes. Lutografie kan hierbij helpen in de periodes tussen de gesprekken door. (zie onderaan)

Afscheidsbegeleiding
Ik hoor regelmatig dat het persoonlijk afscheid nemen van een geliefde een gemiste kans was. Dit bemoeilijkt sowieso het rouwproces. Ik heb ondertussen vele jaren ervaring in afscheidsbegeleiding en voorgaan in uitvaartdiensten. Samen op maat van wat jij als nabestaande echt wil, hoe jij het afscheidsmoment van je geliefde ziet … daar is het mij om te doen. Soms is het zelfs mogelijk om dit al voor te bereiden met de stervenden. Telkens opnieuw is het ontroerend mooi hoe persoonlijk en intens zo'n afscheidsmoment kan worden … een Drempelmoment in het leven …

Hoe ga ik te werk?
Er wordt eerst en vooral heel veel geluisterd waar het op dat moment voor jou om gaat. Beetje bij beetje ontrafelen we wat jij echt wil, wat het doel voor jou zal worden ... In de rouwbegeleiding benoemen we die gevoelens, we kijken waar ze voor jou een struikelblok vormen en gaan hierover in gesprek aangevuld met een eventuele thuisopdracht. In de afscheidsbegeleiding zoeken we die zinvolle tekst, de juiste muziek en het passend symbool die samen jouw gevoel verwoorden en uitdrukken. Afscheid nemen kun je maar één keer!

Er is meer ...
Bij rouw en verlies denken we spontaan aan de dood van een geliefde ... een kind ... stilgeboorte ... miskraam. Het gaat ook over afscheid van je huisdier, een scheiding, een verhuis, kinderen verlaten het huis, een levend verlies, kanker, een keuze ... Elke verandering is ergens een rouwverwerkingsproces, waarbij we het leven graag terug op het juiste spoor krijgen, misschien zelfs met een bijzonder moment (ritueel). Rouw en verlies … een enorm brede waaier waar ik graag met en voor je mee aan de slag ga. Samen kunnen we zoveel moois bereiken om terug met volle goesting in het leven te staan … ook na een heel intens verdriet.

De praktijk is vlot bereikbaar. Online-therapie is ook mogelijk. Indien noodzakelijk ook mogelijk bij jou thuis. Je bent welkom met klein of groot verdriet. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op. Krachtsporen … het leven terug op het juiste spoor.

Publicatie:
Rouwen ... hoe doe je dat? Zeven tips leiden je doorheen het rouwverwerkingsproces.
(uitgave: Praktijk De Krachtoase - auteur: Didier Jerome M. - 36 pagina's) * 5 euro excl. 2 euro verzendingskosten.

Lutografie is gratis voor wie in begeleiding bij mij komt en dit voor de duur van de coaching. Deze online-tool wordt gebruikt om persoonlijk aan de slag te gaan met rouw en verlies tussen de gesprekken door. Op dit ogenblik zijn er modules voor rouw bij overlijden, bij levend verlies, bij stilgeboorte of miskraam, bij echtscheiding, na kanker, na kindverlies en voor jongeren in rouw. Ook wie geen sessies neemt in Praktijk De Krachtoase kan bij mij Lutografie aanvragen. Stuur een berichtje hoe we dit praktisch en financieel regelen.
Lees verder

Therapievormen

Rouwbegeleiding - verliescounseling Begeleiding Online-therapie (chat / e-mail) Meer ...

Ondersteuning bij

Rouwverwerking Verlies Verdriet Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Kinderen Jongeren Gezinnen Vrouwen Mannen Ouderen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis Therapie in de buitenlucht Therapie via e-mail Therapie via telefoon - gsm Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie Gezinsbegeleiding

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 's avonds.
Zaterdag: voormiddag.
Enkel op afspraak.

Wachtlijst

geen

Prijs voor een consult

- 50 euro
- online therapie: prijs afhankelijk van welke online vorm er gekozen wordt

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

Ondernemersschool Antwerpen - Centrum voor Afstandsonderwijs:
* Rouw- en verliesconsulent (2020)
* Ritueelbegeleider (2020)
* Mindfulnesscoach (2020)
* Praktische psychologie (2021)
* Online coach (2021)

Syntra West
* rouw en verlies bij senioren (2021)
* rouw en verlies bij kinderen (2021)

Andere
* omgaan met verlies en rouw (professional) (2023 - Het Nieuwe Rouwen)
* opleiding Lutografie (2023 - Het Nieuwe Rouwen Nederland)
* deelname gespreksgroepen Be Cared Project (2022 - UGent)
* Niet te jong voor verlies (2022 - Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen)
* deelname Be-Cared Project gespreksgroepen (2022 - UZ Gent)

Leeftijd

50 jaar

Neem contact op met Didier

Bellevuestraat 96

8870 Izegem

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.praktijkdekrachtoase.be

Routebeschrijving