Terug naar boven

Dirk Diddens

Gesprekstherapeut

Ouden Dendermondsesteenweg 58

9300 Aalst

Introductie


Waarom therapie?

Soms beleef je jouw leven anders dan hoe je het wel zou willen. Uiterlijk hou je jezelf (nog) staande. Maar het kost je veel energie. Innerlijk ervaar je weinig vreugde, liefde, tevredenheid, vrijheid of rust. Je wordt gekweld door zorgen, stress, eenzaamheid, slapeloosheid, angst, kwaadheid, verdriet, frustratie, donkere gedachten of conflicten. Je lichaam spant zich op, doet pijn, je raakt in een kramp. Je ziet jezelf vaak in dezelfde valkuil trappen. Je gaat strijden, vluchten of valt helemaal stil. Je lijkt vervreemd van jezelf en jouw omgeving, thuis of op het werk. Je voelt je niet begrepen, leeg, zonder zin of hoop. Leven wordt overleven. Therapie biedt een uitweg ...

Hoe verloopt therapie?

Tijdens een intake gesprek luister ik naar wat jou hier brengt. We stellen je hulpvraag scherp. We verkennen jouw situatie, aanmelding en hulpvraag. We onderzoeken hoe therapie hierbij kan helpen. Nadien kan je beslissen of je al dan niet een traject wil opstarten. Als je hierna verder wil, maken we enkele praktische vervolgafspraken.

Een therapie-sessie duurt 1u (50 €). Een intake-sessie 1,5u (50 €).

Voor wie?

Ik geef individuele therapie aan (jong)volwassenenen vanaf 20 jaar. Therapie vraagt van jou het engagement om met mildheid en openheid te leren stilstaan, te kijken naar jouw waarnemingen, gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en gedrag in het hier en nu. We ontdekken welke behoeften, verlangens en angsten jouw ervaringen in zich dragen. Hoe deze jou in beweging zetten, of net verhinderen om in beweging te komen. Zo ontstaat ruimte om op een nieuwe manier te kijken naar en ons te verhouden tot wat is. Om rust en kracht te vinden door bronnen in jezelf en omgeving aan te spreken. Om je leven in te richten naar wat voor jou van waarde is en mee te bewegen met wat het leven brengt.

Als je worstelt met verslaving, ernstige psychiatrische problematiek of een autisme-spectrum stoornis zal ik je doorverwijzen naar collega's. Ook als je een diagnose, snelle oplossing of praktisch advies zoekt, zullen anderen je wellicht beter kunnen helpen.

Over mezelf

Ik ben Dirk Diddens, 51j, getrouwd met Hanne en vader van Jolien, Flore en Luka.

Als gestalt-therapeut (IVC te Kortrijk) bied ik je ruimte en steun, sta met jou stil bij wat zich aandient en zoek met jou naar nieuwe antwoorden op de uitdagingen en mogelijkheden van elke dag. Pijn en lijden kunnen zo het begin zijn van groei naar meer vrijheid, bewustzijn, verbinding en voldoening. Vanuit mijn professionele ervaring als consultant en coach binnen talrijke (bedrijfs)organisaties ben ik goed vertrouwd met hulpvragen rond stress, zingeving, burn- of bore-out.

Mijn eigen zoektocht om het ingenieur-zijn te verzoenen met het therapeut-zijn, het waarderen van hoofd én lichaam, het concrete tastbare én het on(be)grijpelijke, het weten én het niet-weten, het resultaat én het proces, het denken én het ervaren, ... leerde me de mens zien als zoekend naar heelheid en heling, groei en vrijheid in contact met zijn/haar wereld.

Ik werk graag samen in onze groepspraktijk met:

  • Annelies Cuypers
  • An De Clerq
  • Inge Van Waesberghe
zie websitelink onderaan

Contact

Ik ben bereikbaar op 0472 61 99 33 of zie contactformulier onderaan.

Lees verder

Specialisaties

Therapie via video call of telefoon Online-therapie (chat / e-mail) Therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Bore-out Burnout / burn-out Conflicten Meer ...

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie over het internet

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

Vrijdag van 13-20u.

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

Therapie-sessie: 50 €/u

Duur van de sessie

1u

Opleiding

4-jarige Gestalttherapieopleiding (IVC, Instituut Voor Communicatie te Kortrijk)

Beroepsvereniging

Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT)

Neem contact op met Dirk

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Ouden Dendermondsesteenweg 58

9300 Aalst

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://www.youtube.com/watch?v=BcueUr7dtos

https://www.youtube.com/watch?v=EhLoDXYkvto

https://www.youtube.com/watch?v=HZhVipNJ-4s

Routebeschrijving