Terug naar boven

Annick Van Dijck

Praktijk voor Energetische Therapie

Energetisch therapeut

Torenblokstraat 6

2610 Wilrijk (Antwerpen)

Introductie

Mijn naam is Annick Van Dijck. Ik ben Energetisch Therapeut, Coach, Reiki master en cursusdocent. In mijn Praktijk voor Energetische Therapie te Wilrijk (Antwerpen) werk ik met verschillende therapievormen voor volwassenen en kinderen: gesprekstherapie, aura- en chakrabehandeling, Reiki en Bachremedies. Tevens ben ik hooggevoelig en gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve personen en kinderen. In mijn opleidingscentrum te Wilrijk geef ik Reiki opleidingen (1, 2 en 3), 'De weg van de Ziel': Opleiding Energetische Therapie (1, 2 en 3) en een jaarlijkse lezing over hoogsensitiviteit.

Energetische Therapie

Als energetisch therapeut en coach werk ik met de volgende therapeutische methoden:

Gesprekstherapie en coaching

In een gesprek kijken wij naar uw persoonlijke geschiedenis, algemene situatie, problematiek en energie. Het verwerven van inzicht en het aangaan van bewustwordingsprocessen staan hierbij centraal. Met de verworven inzichten uit de therapie, kunt u dan aan de slag gaan in het dagelijkse leven. Daarnaast worden er handvatten aangereikt om met bepaalde situaties om te gaan.

Lichaam, geest en Ziel zijn één. De mens heeft een fysiek, een mentaal/emotioneel en een energetisch lichaam. Deze drie lichamen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar (vb. gedachten en emoties hebben een invloed op onze energiedoorstroming en gezondheid). Een onevenwicht of blokkade in één van deze lichamen, heeft dus een effect op de andere twee. Daarom kan er naast een gesprek en het verwerven van inzicht ook nood zijn aan lichaamswerk (emoties worden opgeslagen in het lichaam) en energetische behandelingen om blokkades te helpen loslaten.

Aura- en chakrabehandeling

Het energetisch lichaam bestaat uit de aura, de chakra's en de meridianen.

De aura is het eivormige en gekleurde energetisch veld rondom het menselijk lichaam. De aura kan door interne en externe factoren beschadigd geraken waardoor zij haar vorm, kleur, lichtende kwaliteit en beschermende functie verliest. Dit resulteert in energie- en vitaliteitsverlies en in een grotere vatbaarheid voor ziekten. Door middel van een aurabehandeling kan de aura weer schoongemaakt, hersteld en opgeladen worden.

De zeven hoofd- en vijf nevenchakra's (chakra is Sanskriet en betekent wiel) zijn de belangrijkste energetische centra van het lichaam. Elk chakra is bloemvormig, heeft een specifieke kleur en draait als een wiel. De chakra's kunnen geblokkeerd geraken door bepaalde factoren (bv. onverwerkte emoties). Hierdoor geraken hun kleuren aangetast en draaien ze minder goed. Daardoor kan de energie niet meer vrij doorheen het lichaam stromen waardoor fysieke klachten kunnen ontstaan. Een chakrabehandeling kan een dergelijke blokkade helpen opheffen.

De meridianen zijn de energiebanen die over en doorheen het lichaam lopen. Ze verspreiden de energie over het gehele lichaam. Een aura- en chakrabehandeling werkt onrechtstreeks in op de meridianen.

Reiki

Reiki (universele levensenergie) is een oude manier van helen door middel van handoplegging die herontdekt werd door de Japanse arts Dr. Mikao Usui (1865-1926). Reiki brengt je terug in contact met je lichaam, werkt ontspannend, activeert het zelfhelende vermogen, helpt je je blokkades los te laten en brengt bewustwordings- en veranderingsprocessen op gang.

Bachremedies

Dr. Edward Bach ontdekte rond 1930 dat bepaalde bloemen- en plantenextracten invloed uitoefenen op de gemoedsgesteldheid van de mens. Hij ontwikkelde 38 bloesemremedies die negatieve emoties (bv. angst, wanhoop, twijfel, haat, moedeloosheid, ongeduld) helpen omzetten in hun positieve tegenhangers (bv. vertrouwen, hoop, beslistheid, vastberadenheid, geduld).

Indien je meer informatie wenst over Energetische Therapie of een afspraak wenst te maken, graag contact opnemen met Annick Van Dijck. (zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina).

Begeleiding hoogsensitiviteit

Als ervaringsdeskundige (ik ben zelf hoogsensitief en mijn man en kinderen zijn het ook), ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve personen en kinderen. Het grootste deel van mijn cliënten is hoogsensitief.

Hoogsensitief of hooggevoelig zijn is een kracht, een talent en soms ook een uitdaging. Hoogsensitieve personen (hsp's) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan gemiddeld waardoor ze in het dagdagelijkse leven bepaalde problemen kunnen ervaren zoals bv. een grotere stressgevoeligheid, overprikkeling, een lage eigenwaarde, vatbaarder zijn voor 'burn-out' enz.. Zich bewust worden van, inzicht verwerven in en leren omgaan met hun bijzondere karaktereigenschap is daarom essentieel. Soms kan een hsp daar enige begeleiding bij nodig hebben. Deze begeleiding kan, naast het leren omgaan met je eigenschap, ook energetisch (lichaams-) werk behelzen, zoals jezelf leren gronden, centreren en energetisch afschermen.

Voor verdere informatie over hoogsensitiviteit kun je een kijkje nemen bij 'Begeleiding hoogsensitiviteit' op mijn website: zie websitelink onderaan deze pagina. Je vindt daar ook een hsp-test en een hsk-test terug: met de hsp-test kun je testen of je zelf hooggevoelig bent, met de hsk-test kun je testen of je kind hooggevoelig is.

Indien je graag begeleiding wenst m.b.t. je hooggevoeligheid, graag contact opnemen met Annick Van Dijck. (zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina).

Voor wie is Energetische Therapie geschikt?

Energetische Therapie, Coaching en begeleiding (en ook onderstaande Opleidingen) zijn geschikt voor iedereen die een bewustwordingsproces wil aangaan. Enkele voorbeelden waarbij de therapie aanbevolen kan zijn:

- leren omgaan met je hoogsensitiviteit of die van je partner of kinderen
- uit je hoofd en in je lichaam komen
- meer in contact komen met je gevoel en je emoties
- bij stress, spanningen en angsten
- bij vermoeidheid, gebrek aan vitaliteit
- bij psychosomatische klachten
- bij dezelfde beperkende patronen of problemen die steeds terugkeren
- bij relatieproblemen (met partner, kinderen, ouders)
- bij communicatieproblemen
- bij onzekerheden op het gebied van levensloop en werk
- om inzicht te krijgen in wie je bent
- bij de verwerking van persoonlijk verlies

Sessie

Een sessie voor volwassenen duurt anderhalf uur. Het eerste consult is altijd een intake-gesprek. Daarin kijken we samen naar uw algemene situatie, persoonlijke geschiedenis, problematiek en energie. Op deze manier leren we elkaar (een beetje) kennen en krijgen we de gelegenheid om te kijken en te voelen of het klikt en we samen een stukje van de weg willen bewandelen. Verdere sessies bestaan uit een gesprek en eventueel een energetische behandeling. Deze behandeling wordt afgestemd op wat er in het nu het meest nodig is.

Een sessie voor kinderen (tot 16 jaar) duurt drie kwartier tot een uur en voor jongvolwassenen (16-18 jaar) anderhalf uur. Het eerste consult bestaat uit een intake-gesprek met een (de) ouder(s) waarin we samen kijken naar de persoonlijke geschiedenis van het kind/de jongvolwassene. Dit gesprek vindt plaats zonder het kind/de jongvolwassene omdat we anders over het hoofd van het kind/de jongvolwassene heen zouden praten. Verdere sessies bestaan uit een gesprek met het kind (indien het daar oud genoeg voor is)/de jongvolwassene en eventueel een behandeling die aangepast is aan het niveau en de noden van het kind/de jongvolwassene. De ouder(s) kan (kunnen) hierbij plaatsnemen in de wachtkamer.

Indien je een afspraak wenst te maken voor een intake-gesprek, graag contact opnemen met Annick Van Dijck. (zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina).

Tarieven

kinderen (tot 16 jaar): € 55 (incl. btw)

jongvolwassenen (16-18 jaar), studenten, uitkeringsgerechtigden: € 75 (incl. btw)

normale tarief € 80 (incl. btw)

Het eerste consult is een intake-gesprek. Hiervoor geldt het gewone tarief. Betaalwijze geschiedt bij voorkeur via overschrijving (via bank-app). Afspraken die niet tijdig (minimum 48 uur van tevoren) worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht. Gemaakte afspraken dienen per telefoon afgezegd te worden, niet per mail of sms.

'De weg van de Ziel': Opleiding Energetische Therapie

Naast Energetische Therapie geef ik ook 'De weg van de Ziel': Opleiding Energetische Therapie. Deze driejarige opleiding over de aura, de chakra's, de meridianen en diverse andere onderwerpen kun je puur voor jezelf en je eigen bewustwording volgen en/of om ermee aan de slag te gaan als energetisch therapeut. De onderwerpen worden zowel theoretisch als praktisch en ervaringsgericht benaderd waarbij, naast het verwerven van inzicht, de nadruk komt te liggen op het voelen, ervaren en behandelen van het energetisch lichaam aan de hand van energetische oefeningen, behandelingen en geleide meditaties en visualisaties. Theorie en praktijk zijn integreer- en implementeerbaar in je dagelijkse leven en zijn bedoeld als aanzet tot persoonlijke groei, bewustwording en transformatie. Het eerste en het tweede jaar bestaan telkens uit 16 en het derde jaar uit 15 lessen van drie en een half uur. Voorkennis is niet vereist. Tijdens de opleiding wordt elke cursist individueel begeleid en ondersteund in zijn/haar persoonlijk proces. Daarom worden de groepen bewust klein gehouden (maximum 10 deelnemers).

Onderwerpen basisjaar

Les 1: De chakra's I
Les 2: De chakra's II
Les 3: De nevenchakra's
Les 4: De aura I
Les 5: De aura II
Les 6: Hoogsensitiviteit (lezing opengesteld voor een groter publiek)
Les 7: Werken met kleuren
Les 8: Karma, reïncarnatie en geleidegidsen
Les 9: De 7 sferen van bewustzijn
Les 10: De tussensfeer
Les 11: Emotie, gevoel, gedachte
Les 12: De Bachremedies
Les 13: De leverbehandeling
Les 14: De Ankh en Atlantis
Les 15: De Ankh en het Oude Egypte
Les 16: De Ankh en de Heilige Graal

Onderwerpen vervolgjaar

Les 1: De chakra's I
Les 2: De chakra's II
Les 3: De chakra's III
Les 4: De aura I
Les 5: De aura II
Les 6: De meridianen
Les 7: De vijf karakterstructuren
Les 8: Meditatie
Les 9: Ki
Les 10: Reiki
Les 11: Essentieel helen
Les 12: De Ankh I
Les 13: De Ankh II
Les 14: Ruimten harmoniseren
Les 15: Ruimten harmoniseren
Les 16: Vragen- en oefendag

Onderwerpen derde jaar

Les 1: De chakra's
Les 2: De kosmische schijf
Les 3: De schijfbehandeling
Les 4: De tweekleuren- en de vierkleurenschijf
Les 5: De oerbehandeling
Les 6: De metafysische oorzaken van ziekten (kanker)
Les 7: Energetisch tekenen
Les 8: De Ankh
Les 9: De Ankh
Les 10: Energetische therapie I
Les 11: Energetische therapie II
Les 12: De chakra's en verslavingen
Les 13: De reflexzones van het gezicht
Les 14: Graancirkels en Heilige Geometrie
Les 15: Vragen- en oefendag

Cursusdata 2024-2025

De lessen gaan door op de volgende zondagen:
22-09, 06-10, 20-10, 17-11, 01-12, 15-12-2024
12-01, 26-01, 09-02, 23-02, 16-03, 30-03, 27-04, 11-05, 25-05, 15-06-2025
voor het basisjaar telkens van 9u tot 12u30

Cursuslocatie

Opleidingscentrum voor Energetische Therapie
Spoorweglaan 7
2610 Wilrijk

Kostprijs

Voor het eerste en tweede jaar bedraagt het lesgeld per jaar met vroegboekkorting (t.e.m 30 juni 2024) € 1440 (incl. btw), zonder vroegboekkorting (vanaf 1 juli 2024) € 1520 (incl. btw), lesmateriaal, thee en koekjes inbegrepen. Voor het derde jaar bedraagt het lesgeld met vroegboekkorting (t.e.m 30 juni 2024) € 1350 (incl. btw), zonder vroegboekkorting (vanaf 1 juli 2024) € 1425 (incl. btw). Indien je gebruik wenst te maken van de vroegboekkorting, is het noodzakelijk om in te schrijven en over te schrijven voor 30 juni 2024.

Certificaat

Aan het einde van het basis- en het vervolgjaar ontvang je een certificaat, indien je telkens minimum 14 van de 16 lessen gevolgd hebt. Aan het einde van het derde jaar ontvang je een certificaat, indien je 13 van de 15 lessen gevolgd hebt. De lessen kunnen niet apart gevolgd worden. Gemiste lessen kunnen niet ingehaald worden. Het lesmateriaal van een les is enkel verkrijgbaar bij deelname aan die les. Overgaan naar het vervolgjaar of het derde jaar kan enkel met een certificaat van het voorgaande jaar. De opleiding is niet erkend (behalve door mij :).

Inschrijven

Telefonisch inschrijven bij Annick Van Dijck (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 10. Elk lesjaar gaat door vanaf minimum 6 deelnemers. Je inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige lesgeld. Hiermee verbind je je telkens tot het volgen van de gehele lesjaar. De lessen kunnen niet apart gevolgd worden. Graag het lesgeld overschrijven op rekeningnummer: BE88 3770 6729 9041 met als vermelding 'Energetische Therapie I' voor het basisjaar, 'Energetische Therapie II' voor het vervolgjaar of 'Energetische Therapie III' voor het derde jaar. Het lesgeld dient betaald te worden binnen de 10 dagen na aanmelding, anders vervalt je inschrijving. Na aanmelding en betaling ontvang je een bevestigingsmail.

Contact

Indien je meer informatie wenst of je wilt aanmelden, graag contact opnemen met Annick Van Dijck. (zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina).

Reiki opleiding

Wat is Reiki?

Reiki is een oude vorm van helen die herontdekt werd door de Japanse arts Dr. Mikao Usui (1865-1926). Reiki is het Japanse woord voor universele (Rei) levensenergie (ki). Deze energie kun je via de handen doorgeven aan jezelf of aan de ander. Hierbij ben je kanaal voor energie. Reiki brengt je meer in je lichaam, spreekt het zelfhelende vermogen aan, brengt bewustwordingsprocessen op gang en heeft een ontspannende werking. Reiki kent 3 graden, met name de Iste, IIde en IIIde of Mastergraad.

Reiki I cursus

De Reiki I cursus vindt plaats in een weekend en bestaat uit 4 dagdelen waarin je uitleg krijgt over de geschiedenis, achtergrond en principes van Reiki. Daarnaast leer je hoe je jezelf en anderen een volledige Reiki behandeling kan geven met behulp van de handposities. Verder krijg je 4 inwijdingen of initiaties om je (opnieuw) af te stemmen op de universele levensenergie. De Iste graad is voornamelijk gericht op het behandelen van het fysieke lichaam maar werkt ook door op het mentale en emotionele niveau. Voorkennis is niet vereist. Op het einde van de cursus ontvang je een certificaat.

De eerst volgende Reiki I cursus vindt plaats te Spoorweglaan 7, 2610 Wilrijk op volgende data:
- vrijdag 31 mei 2024:
19u00 - 22u00
- zaterdag 01 juni 2024:
09u30 - 12u30 en 19u00 - 22u00
- zondag 02 juni 2024:
09u30 - 12u30

De kostprijs bedraagt € 275 (incl.btw), thee en koekjes inbegrepen.

Voor inschrijvingen graag telefonisch contact opnemen (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Het aantal deelnemers is beperkt. Na betaling van € 275 (incl. btw) via overschrijving op het rekeningnummer BE88 3770 6729 9041 (met als vermelding 'Reiki I'), is je inschrijving definitief. De overschrijving dient ten laatste 5 dagen na de inschrijving te gebeuren, anders vervalt de inschrijving. De volgende annuleringsregeling is van toepassing. Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de cursus krijg je 50% van het cursusgeld terug, daarna 25 % en na het begin van de cursus niets meer. In dat geval mag je wel een ander in je plaats laten deelnemen.

Reiki II cursus

De Reiki II cursus bestaat uit 2 dagdelen van telkens 3 uur waarin je uitleg krijgt over de pijlers van Reiki en over de 3 Reiki symbolen en hun bijbehorende mantra's. Met behulp van deze symbolen en mantra's leer je de trillingsfrequentie van energie te verhogen en leer je op afstand te behandelen. Verder krijg je 2 inwijdingen. De tweede graad is een verdieping en werkt in op het mentale en emotionele lichaam. Om deel te kunnen nemen aan een Reiki II cursus moet je minstens 3 maanden geïnitieerd zijn in de eerste graad. Op het einde van de cursus ontvang je een certificaat.

De Reiki II cursus vindt plaats op aanvraag in Spoorweglaan 7, 2610 Wilrijk, op volgende momenten (wordt later bepaald):
- vrijdag: 19u00 - 22u00
- zondag: 09u - 12u/13u

De kostprijs bedraagt € 275 (incl. btw), thee en koekjes inbegrepen.

Voor inschrijvingen graag telefonisch contact opnemen (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Het aantal deelnemers is beperkt. Na betaling van € 275 (incl. btw) via overschrijving op het rekeningnummer BE88 3770 6729 9041 (met als vermelding 'Reiki II'), is je inschrijving definitief. De overschrijving dient ten laatste 5 dagen na de inschrijving te gebeuren, anders vervalt de inschrijving. De volgende annuleringsregeling is van toepassing. Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de cursus krijg je 50% van het cursusgeld terug, daarna 25 % en na het begin van de cursus niets meer. In dat geval mag je wel een ander in je plaats laten deelnemen.

Reiki III of Reiki Master opleiding

Een Reiki Master opleiding houdt het volgende in:

- Een geschreven motivatie schrijven: 'Waarom wil ik Reiki Master worden?'.
- Het assisteren van in totaal 8 Reiki I en II cursussen
- Hierbij kijken naar je eigen proces en schaduwkanten
- Leren les geven door o.a. stukken van de cursus over te nemen
- Leren zorgen voor nieuwe instroom van cursisten
- Aan het einde van het opleidingsjaar deelnemen aan de Reiki Masterdag. Tijdens deze dag ontvang je het Reiki Mastersymbool, leer je inwijden en word je tot Reiki Master gewijd.

Duur en kostprijs van de opleiding wordt individueel en in onderling overleg bepaald. Minimum toelatingsvoorwaarde is de inwijding in de II de graad.

Indien je meer informatie wenst over Reiki of je wilt aanmelden, graag telefonisch contact opnemen (zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina).

Infomoment op afspraak

Infomoment op afspraak in het centrum te Spoorweglaan 7, 2610 Wilrijk

Wenst u graag (gratis en vrijblijvend):

- kennis te maken
- een kijkje te nemen in het centrum
- info en folders over 'De weg van de Ziel': Opleiding Energetische Therapie, Reiki cursussen en Praktijk voor Energetische Therapie

Dat kan op afspraak. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met Annick Van Dijck (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

Alvast hartelijk welkom!

Voor verdere informatie:

zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina.


Lees verder

Therapievormen

Energetische therapie Aura chakra healing Reiki Meer ...

Ondersteuning bij

HSP - Hoogsensitief Persoonlijke ontwikkeling Zelfontplooiing Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Kinderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Ik werk tijdens de weekdagen. Voor afspraken telefonisch contact opnemen. Het eerste consult is een intake- gesprek. Verdere sessies bestaan uit een gesprek en een behandeling. Afspraken die niet tijdig (minimum 48 uur van tevoren) afgezegd worden, worden volledig in rekening gebracht.

Prijs voor een consult

€ 80 (incl. btw) (volwassenen),
€ 75 (incl. btw) (jongvolwassenen 16-18 jaar, studenten, uitkeringsgerechtigden),
€ 55 (incl. btw) (kinderen tot 16 jaar)

Duur van de sessie

anderhalf uur (volwassenen), drie kwartier tot 1 uur (kinderen tot 16 jaar)

Opleiding

- 'De leerweg van de Ziel': 4 jarige opleiding energetische therapie en Bachremedies (bij Tineke van Laar en Jeroen Saris, Nijmegen)
- Reiki I, II en mastergraad (bij Nellie Breed en Tineke Van Laar, Nijmegen)
- 'Inner Language of the Soul' (bij Jeroen Saris, Nijmegen)
- Ecotherapie I, II en III (bij Hans Andeweg en Rijk Bols, Stoutenburg)
- Therapeutisch handelen en therapeutisch handelen met de Ankh en de Kosmische Schijf (bij Danny Vishnudatt, Alphen aan den Rijn)
- 'De taal van je Ziel', systemisch leven en werken (I.O.): Opleiding familie- en systeemopstellingen (bij Jeroen Saris en Wilmy Seykens, Nijmegen en Leuven)

Neem contact op met Annick

Torenblokstraat 6

2610 Wilrijk (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.energetischetherapie.be

Routebeschrijving