Terug naar boven

Eveline Librecht

Dierenkracht

Psychotherapeut

Olieberg 58

8552 Moen

Introductie

Zit je zoon of dochter niet goed in zijn of haar vel?
Heb je als ouder het gevoel dat je kind het moeilijk heeft, vastloopt in zijn/haar emoties of zich de laatste tijd anders gedraagt?
Of geeft je kind net zelf aan dat hij of zij ongelukkig is?
Misschien is er iets gebeurd of misschien weet je de oorzaak niet of lijkt het
een probleem waarvoor geen oplossing mogelijk is zoals een (chronische) ziekte, hoogsensitiviteit, weinig zelfvertrouwen, een echtscheidingssituatie, intens verdriet na een overlijden van een geliefd persoon of huisdier, liefdesverdriet, angst voor honden, een verhuis, angst voor Corona,...

Als ouder is je kind het meest waardevolle in je leven. Je hebt het allerbeste met hem voor en je wil hem behoeden voor negatieve ervaringen. Het is als ouder dan ook hartverscheurend om te zien dat je kind ongelukkig of verdrietig is of worstelt met zichzelf.

Op deze momenten hoeven jullie er niet alleen voor te staan. Ik wandel graag met jullie mee en help bij het dragen van het rugzakje.

Binnen mijn begeleidingen vertrek ik steeds vanuit de Integratieve I.V.-psychotherapie en de Animal Assisted Therapy.

 • De laatste eeuw zijn er in de wereld van de psychotherapie verschillende 'stromingen' ontstaan. Zo heeft elke stroming zijn eigen manier van werken en een eigen idee over hoe de mens in elkaar zit (vb.: systeemtherapie, gedragstherapie, cliëntgerichte therapie, psychoanalyse…) Het bijzondere is dat I.V. al deze verschillende stromingen in interactie met elkaar brengt en integreert tot een nieuw werkingsmodel. Het grote voordeel hiervan is dat de therapeut/therapie zich aanpast aan de cliënt en niet andersom! Afhankelijk van de hulpvraag, doel en of je kind een doener, denker of voeler is, zal de juiste stroming en techniek gekozen worden.
 • Animal Assisted Therapy of ook wel therapie met dieren en therapie met honden genoemd, is een ervaringsgerichte methode waarin dieren een centrale rol spelen. Zelf heb ik de magie van dieren mogen ontdekken nadat ik door een medisch ongeval zwaar ziek werd en opnieuw diende te leren stappen. De helende werking die ik van dieren mocht ervaren was zo krachtig dat ik dit ook wens mee te geven aan je kind. Door mij meerdere jaren te verdiepen en bij te scholen, zowel in het binnenland als het buitenland, kan ik nu ook je kind de kans geven om de helende werking van dieren te laten ervaren.
  Daarenboven is het werken met dieren een geschenk voor als praten over gevoelens soms wat moeizamer verloopt. Want voor kinderen en jongeren is het niet altijd even gemakkelijk om onder woorden te brengen of taal te geven aan wat hen bezighoudt. Therapie met dieren vergemakkelijkt dit proces. Zo zal een hond bijvoorbeeld het gedrag of de emotie van je kind spiegelen. Hierdoor krijgt je kind op een laagdrempelige en veilige manier inzicht in zijn eigen gevoelens, gedachten en gedrag. De hond zal vervolgens je kind op een subtiele manier uitnodigen om zijn emoties, gedachten en/of gedrag te veranderen.
  En zo heeft therapie met dieren en therapie met honden nog meer voordelen:
  - dieren bieden geborgenheid en vertrouwen
  - ze creëren een veilig klimaat
  - ze werken stressreducerend
  - ze verhogen de motivatie
  - ...

Binnen mijn begeleidingen gebruik ik geen standaardprotocollen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen uniek is en dat elk verhaal anders is. Maatwerk vind ik dan ook heel belangrijk. Elke begeleiding is steeds afgestemd op de unieke noden van elk kind en zijn of haar omgeving. Binnen de begeleiding wordt er steeds vertrokken vanuit de sterktes van je kind die verder worden ontplooid. Zo krijgt je kind de kans om open te bloeien en te groeien waardoor hindernissen of moeilijkheden opnieuw omgeruild kunnen worden voor rust en geluk.

Daarnaast ben jij als een ouder een evenwaardige partner in heel het proces. Via oudergesprekken maar ook via mail of telefoon stemmen we steeds alles op elkaar af. Een begeleiding start ik steeds met een intakegesprek. Dit is het eerste belangrijke gesprek met jou als ouder waar de hulpvraag, zorgen, sterktes en wensen in kaart worden gebracht.

Samen zorgen we ervoor dat je kind én jijzelf als ouder opnieuw vol vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken. Ook als het nu wat minder gaat...

Ik ontmoet je graag,

Eveline


Wens je meer informatie, heb je vragen of ben je benieuwd naar mijn achtergrond, klik dan zeker eens op de websitelinks die je onderaan deze pagina vindt. En mocht je graag al een eerste afspraak willen inplannen dan kan ook dit via de website of door het invullen van het contactformulier onderaan deze pagina.

Lees verder

Specialisaties

Kindertherapie AAT - Therapie met assistentie van dieren Brainspotting Meer ...

Ondersteuning bij

HSP - Hoogsensitief Rouwverwerking Verlies Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Kinderen Jongeren Ouders Gezinnen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie over het internet Therapie via telefoon - gsm Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Maandag t.e.m. vrijdag en zaterdagvoormiddag op afspraak

Prijs voor een consult

Intakegesprek: 68,- Sessie: 60,-

Duur van de sessie

Het intakegesprek duurt tussen de 60 en 90 minuten. Een sessie duurt 55 minuten.

Opleiding

Toegepaste psychologie
4-jarig postgraduaat integratieve psychotherapie in de Interactionele Vormgeving i.o.
Specialisatiejaar kinder- en jeugdtherapie
Integratieve rouw- en verliesbegeleiding
Brainspotting fase 1 en fase 2
HSP-deskundige
Diverse opleidingen en cursussen binnen de Animal Assisted Therapy (psychotherapie met ondersteuning van therapiedieren)
Postgraduaat Autismespectrumstoornissen

Leeftijd

35 jaar

Beroepsvereniging

Lid van de beroepsvereniging BPC, aspirant lid van de beroepsvereniging V.V.T.I.V. en erkend als brainspotting therapeut door Brainspotting Belgium

Neem contact op met Eveline

Olieberg 58

8552 Moen

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://www.dierenkracht.be/

https://www.facebook.com/dierenkracht

Routebeschrijving