Terug naar boven

Frank Delvaux

www.frankdelvaux.be

sofroloog

Dorpsstraat 25, Gelijkvloers

3020 Herent

Introductie

Sessies ook per Skype, Zoom, ....


Sofrologie

Sofrologie of ook Dynamische Relaxatie genoemd, is een Europese meditatie methode die je toelaat je mogelijkheden te ontplooien en je dagelijks leven te verbeteren.

15 tot 20 minuten per dag, meer heb je niet nodig om je stress af te bouwen en mentaal rustiger en emotioneel sterker te worden. Met eenvoudige technieken leer je beter ontspannen en beter ademen waardoor je meer energie krijgt en je positiviteit en enthousiasme terugkomen. Je wordt je ook meer bewust van jezelf en van je grenzen en ontdekt wat echt van belang is voor jou. Je komt meer in harmonie met jezelf en je omgeving, je krijgt meer zelfvertrouwen in je mogelijkheden en wordt zo meer oprimisctisch en hoopvol voor een betere toekomst.

Slaapcoach

Je begint slecht te slapen en ook al is de oorzaak niet meer aanwezig en heb je alles al geprobeerd, toch komt je gezonde natuurlijke slaap niet terug. Wellicht ben je dan in een vicieuze cirkel van slapeloosheid terechtgekomen. Maar met geduld en volhouden kan je hieraan ontsnappen door slaaptherapie. Ik combineer dit steeds met enkele basis oefeningen van Sofrologie en Hartcoherentie training, maar aangepast aan wat het beste bij je past.

Hartcoherentie-training

Een coherent hartritme wil eigenlijk zeggen, samenhangend, in harmonie met andere ritmes in je lichaam zoals hersengolven.

Wanneer je gespannen bent neemt de hartcoherentie af. Bij mensen die zeer angstig of gestresseerd zijn, zal de hartcoherentie zelfs geheel afwezig zijn. Een lage hartcoherentie geeft onbalans aan.

Een hogere hartcoherentie geeft een hoge flexibiliteit aan op fysieke, emotionele en mentale niveau. Mensen die dit een tijdje hebben geoefend, voelen zich gezonder, minder gestresseerd, dicht bij zichzelf en rustiger.

Hogere hartcoherentie bereik je door een ritmische ademhaling volgens een met biofeedback te bepalen ritme. Ieder heeft een eigen ideaal ritme.

Hartcoherentie is een begrip, dat de laatste decennia belangstelling begint te krijgen o. a. door psychiater. Dr. David Servan Schreiber, door zijn boek "Uw brein als medicijn" die de heilzame werking van hartcoherentie grote bekendheid heeft gegeven.

Om hartcoherentie te leren heb je slechts enkele sessies nodig gedurende een langere periode (enkele maanden). Het accent ligt op het zelf thuis oefenen gedurende 2 tot 3 maal 6 tot 10 minuten.

Lees verder

Specialisaties

Therapie via video call of telefoon Sofrologie Relaxatietherapie / relaxatietraining Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out Stress Zelfzorg Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Ouderen Personen met een fysieke beperking

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk Therapie aan huis Groepsbegeleiding in het bedrijf

Consulttype

Individuele therapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Frans Engels

Werkmomenten

Op afspraak

Wachtlijst

1 tot 2 weken

Prijs voor een consult

50€

Duur van de sessie

50'

Opleiding

Huisarts, Master in Caycediaanse Sofrologie (www.sofrocay.com), Slaapcoach (ICZO vzw), Hartcoherentie coach bij Louvanie

Beroepsvereniging

VVCS Vlaamse Vereniging van Caycediaanse Sofrologen

Neem contact op met Frank

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Dorpsstraat 25, Gelijkvloers

3020 Herent

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.frankdelvaux.be

Routebeschrijving