Terug naar boven

Gerda Vandemoortel

Beweging in Bewustzijn

Innerlijk kind therapeut

Bredeveldstraat 26

3271 Zichem

Introductie

Na mijn studies Orthopedagogie aan de K.U. Leuven, legde ik mij toe op emotioneel lichaamswerk en volgde ik de opleiding Neo-Hypno- en Ademtherapie.

Al meer dan 30 jaar begeleid ik volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar vanuit deze invalshoek.
Vooraleer je met mij een gesprek hebt, voel ik al in op jou en stem ik mij op jou af.

Ik begeleid je bij depressie, stress, hyperventilatie, psychosomatische klachten, niet goed in je vel zitten, (faal)angst, niet vertrouwen op je eigen aanvoelen, moeilijke opvoedingssituaties, verbetering van communicatie met jezelf en met je omgeving, je weg niet vinden, dwanggedachten, trauma, zelfmoordgedachten...
In mijn begeleiding ligt de focus op het hervinden van je eigen kracht.
Ik breng je in verbinding met je innerlijk kind, om zowel jouw aangeboren (verloren) blijheid en wijsheid terug te vinden, alsook om je kwetsuren te helen.

Innerlijk Kindtherapie
In de eerste plaats bied ik jou een plek om te komen met jouw verhaal, zonder oordeel, een plek waar je terecht kan met je, misschien verwarde gevoelens. Indien nodig breng ik je terug bij ervaringen uit je kindertijd, waarin je werd gekwetst. Ervaringen van het gekwetste kind in jezelf (en ook culturele overtuigingen) kunnen aan de basis liggen van beperkende overtuigingen, "hypnoses", waarvan je je misschien niet bewust bent, maar die wel een grote invloed kunnen hebben op je huidige denken, voelen en handelen. Ik bied je een kader aan waarin je je huidige en vroegere ervaringen kan plaatsen, zodat je weer in je eigen levensstroom terecht komt. Ik spoor je aan om vanuit het volwassen deel in jezelf, zorg te dragen voor je eigen behoeftes en groeipijnen. Zo leer je als het ware een bedding creëren waarin je je wonden kan helen. Ik nodig je uit om te ontdekken dat achter je "zwakte" ook je kracht zit. Ik stimuleer je om te zoeken naar de betekenis van situaties die zich in je leven voordoen als lessen waardoor je telkens weer de kans krijgt om te leren en te groeien!

Ademtherapie is nauw verweven met de noden van het innerlijke kind. Hyperventilatie wordt veroorzaakt door een oppervlakkige ademhaling. Deze ontstaat doordat er onvoldoende ruimte is voor de eigen behoeften en gevoelens. Het onderdrukken van de ademhaling is als het ware een overlevingsmechanisme om ongewenste behoeftes en gevoelens te negeren. In de ademtherapie word je uitgenodigd om via verbonden ademhaling voorzichtig weer je eigen ademstroom terug te vinden. Bij dit proces kunnen vastgezette emoties bovenkomen. In een veilig kader kan je door de hyperventilatie heen ademen en ruimte geven aan jezelf en aan deze emoties. Zo krijg je weer vertrouwen in je eigen ademhaling en je eigen gevoelens. Je krijgt begeleiding om hier beter mee om te gaan. Uiteindelijk voel je je sterker aanwezig en je wordt weerbaarder. Met een traject van 3 ademsessies kan je al heel wat vooruitgang boeken.

Opvoedingsondersteuning
Mijn benadering is bedoeld voor ouders, die meer voeling willen krijgen met zijn/haar kinderen. Het gebeurt dat je de greep op je kinderen verliest, het contact, de verbondenheid, of ze halen je wel eens het bloed onder de nagels... Het is belangrijk om ze niet los te laten. Ze hebben ons nodig. Maar de wijze waarop verandert voortdurend. Zij dagen ons uit om onszelf en onze normen in vraag te stellen.Onze kinderen kunnen onze beste leermeesteres zijn. Ze spiegelen vaak onze houding en de gedachten die we overbrengen. Bewustwording van je eigen gedrag kan leiden tot verandering en verbetering van de opvoedingsrelatie. De nadruk ligt zowel op het geven van concrete tips, als op het beter afstemmen op je eigen aanvoelen en op je kind.Ik maak hierbij gebruik van het gedachtengoed van de Innerlijke Kindtherapie, van Verbindende Communicatie en van Nieuwe Autoriteit.


Afhankelijk van de vraag van de cliënt, gebruik ik verschillende technieken zoals gesprek, ademhalingsoefeningen, relaxatie, geleide fantasie (naar onbewuste overtuigingen), regressietherapie, rollenspel, intuïtieve dialoog (ouder-kind-dialoog), Voice Dialogue, geweldloze communicatie, Bachbloesems, meditatieve oefeningen, fysieke aanraking, knuffels (indien gewenst en aangewezen).

Lees verder

Therapievormen

Innerlijk kind-therapie Ademtherapie Regressietherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Verwerking kinder- en jeugdtijd Ademhalingsproblemen Hyperventilatie Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Ouders Ouderen Mannen Gezinnen Zwangerschap

Bereikbaarheid

Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels Frans

Werkmomenten

weekdagen tussen 10 en 22u

Wachtlijst

1 à 2 weken

Prijs voor een consult

60 per u, 80 euro per 1,5u (sociaal tarief mogelijk), Koppels : 90 euro per uur, 120 euro per 1,5u

Duur van de sessie

1u of 1,5u

Opleiding

Master in de Pedagogische Wetenschappen
Neo-Hypno- en Ademtherapie

Leeftijd

58 jaar

Neem contact op met Gerda

Bredeveldstraat 26

3271 Zichem

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.BewegingInBewustzijn.be

Routebeschrijving