Terug naar boven

Hilde Van Heuven

Oplossingsgericht therapeut

Rochuslei 41, 1ste verdieping

2930 Brasschaat

Introductie

De rode draad in mijn jarenlange werkervaring is het begeleiden van volwassenen (vanaf +/-18j). Ik hou ervan om met en voor mensen te werken. Het welzijn van de cliënt is de doelstelling. Samen zoeken naar oplossingen en dit op een zorgzame en wetenschappelijk onderbouwde manier.

Psychologie is een wetenschap en daarmee ook steeds in ontwikkeling. In 2003 ontwikkelde David Grand Brainspotting vanuit zijn ervaring met EMDR. Brainspotting is een therapeutische methode om blokkades, trauma's en complexe symptomen te verwerken. Mijn cliënten ervaren een snellere en diepere heling. Zelf ben ik ook enorm enthousiast over de resultaten. In 2012 vond een gruwelijke schietpartij plaats in een school in Newtown-Sandy Hook, USA. Verschillende therapiemethodes zijn gebruikt om de slachtoffers en nabestaanden te ondersteunen. Statistieken wezen uit dat Brainspotting de meest effectieve therapie was. Voor meer info zie op mijn website zie websitelink onderaan

Als ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in burn-out. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in de onderwerpen angst en zelfvertrouwen. Ik heb mijzelf bijgeschoold tot hartcoherentie-coach (ademtechniek) omdat deze techniek een stabiel emotioneel platform biedt voor bovenstaande onderwerpen, een extra hulpmiddel bij herstel. Natuurlijk ben je ook voor andere ongemakken welkom. (meer info op zie websitelink onderaan)

We komen allemaal ooit in moeilijke situaties terecht die de balans in ons leven verstoren. Meestal verwerk je dit op je eigen manier en kan je weer voort. Soms mis je de kracht of inzicht om een nieuw evenwicht te vinden en dan kan professionele ondersteuning welkom zijn. Therapeutische gesprekken geven je de mogelijkheid om op adem te komen, stil te staan bij wat moeilijk loopt, en te zoeken naar hoe je verder kan gaan op een manier die beter en rustiger aanvoelt.

Je problemen of zorgen delen, is niet gemakkelijk. Nochtans, praten helpt! Het aanvaarden van ondersteuning is alvast een eerste stap in de goede richting.

Ik werk volgens de Oplossingsgerichte, Cognitieve en Systemische Therapie, ook wel
Oplossingsgerichte Korte Therapie (Solution-Focused Brief Therapy) genoemd.
Oplossingsgerichte Therapie is een vorm van psychotherapeutische hulpverlening. De kern
hiervan is dat de focus ligt op de positieve verandering in plaats van het probleem. Een samenwerkingsrelatie tussen twee gelijkwaardige gesprekspartners. Samen kijken naar wat mogelijk is. Stapje voor stapje, op het tempo van de cliënt gaan ze op het beoogde doel af. Therapeut en
cliënt onderzoeken de talenten en vaardigheden die de cliënt al in huis heeft om zijn/haar probleem aan te pakken. Het uitgangspunt is dat de cliënt de capaciteiten heeft om zelf doelen te formuleren, oplossingen te bedenken en deze uit te voeren. Daardoor kan de cliënt in de verdere toekomst vaak zelf moeilijke situaties constructief en creatief aan. De therapeut versterkt daardoor de autonomie van de cliënt.

Lees verder

Therapievormen

Psychotherapie Oplossingsgerichte therapie Brainspotting Meer ...

Ondersteuning bij

Corona stress Corona angst Eenzaamheid Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie

Talen

Nederlands

Wachtlijst

Nee

Prijs voor een consult

65

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

* Master Solution-Focused Practitioner - Opleiding in de Oplossingsgerichte cognitieve Interventies en in de Systeemtherapie; Korzybski instituut te Brugge.
* Brainspotting - Fase3; online opleiding van David Grand (ontdekking en ontwikkeling van de brainspotting-methode) Fase1 en fase2; Educatieve academie te Berchem.
* Hartcoherentie-coach; Louvanie Stressmanagement, hartcoherentie-training & opleidingen te Bornem.
* Bachelor Gezinswetenschappen - Studierichting helpende gesprekken; Hoger instituut in de Gezinswetenschappen te Brussel.

Terugbetaling

Ik werk samen met verschillende ziekenfondsen. De terugbetalingsregeling verschilt per ziekenfonds en verandert geregeld. U informeert hiervoor best zelf bij uw ziekenfonds.

Beroepsvereniging

VVDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching).

Neem contact op met Hilde

Rochuslei 41, 1ste verdieping

2930 Brasschaat

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.hildevanheuven.be

Routebeschrijving