Terug naar boven

Hilde Van Heuven

Oplossingsgericht therapeut

Deze therapeut kan momenteel niet gecontacteerd worden via VindeenTherapeut.be.

Vind een andere therapeut via onderstaande linken:

Vind een therapeutVind een therapeut in WuustwezelVind een Oplossingsgericht therapeut

Introductie

Wegens ziekte tijdelijk geen aanmeldingen mogelijk.


De rode draad in mijn jarenlange werkervaring is het begeleiden van (jong)volwassenen. Ik hou ervan om met en voor mensen te werken. Het welzijn van de cliënt is de doelstelling. Samen zoeken naar oplossingen en dit op een zorgzame en wetenschappelijk onderbouwde manier.

Als ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in burn-out. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in de onderwerpen angst en zelfvertrouwen. (meer info op zie websitelink onderaan) Ik heb mijzelf bijgeschoold tot hartcoherentie-coach (ademtechniek) omdat deze techniek een stabiel emotioneel platform biedt voor bovenstaande onderwerpen, een extra hulpmiddel bij herstel. Natuurlijk ben je ook voor andere ongemakken welkom.

We komen allemaal ooit in moeilijke situaties terecht die de balans in ons leven verstoren. Meestal verwerk je dit op je eigen manier en kan je weer voort. Soms mis je de kracht of inzicht om een nieuw evenwicht te vinden en dan kan professionele ondersteuning welkom zijn. Therapeutische gesprekken geven je de mogelijkheid om op adem te komen, stil te staan bij wat moeilijk loopt, en te zoeken naar hoe je verder kan gaan op een manier die beter en rustiger aanvoelt.

Je problemen of zorgen delen, is niet gemakkelijk. Nochtans, praten helpt! Het aanvaarden van ondersteuning is alvast een eerste stap in de goede richting.

Ik werk volgens de Oplossingsgerichte, Cognitieve en Systemische Therapie, ook wel
Oplossingsgerichte Korte Therapie (Solution-Focused Brief Therapy) genoemd.
Oplossingsgerichte Therapie is een vorm van psychotherapeutische hulpverlening. De kern
hiervan is dat de focus ligt op de positieve verandering in plaats van het probleem. Een samenwerkingsrelatie tussen twee gelijkwaardige gesprekspartners. Samen kijken naar wat mogelijk is. Stapje voor stapje, op het tempo van de cliënt gaan ze op het beoogde doel af. Therapeut en
cliënt onderzoeken de talenten en vaardigheden die de cliënt al in huis heeft om zijn/haar probleem aan te pakken. Het uitgangspunt is dat de cliënt de capaciteiten heeft om zelf doelen te formuleren, oplossingen te bedenken en deze uit te voeren. Daardoor kan de cliënt in de verdere toekomst vaak zelf moeilijke situaties constructief en creatief aan. De therapeut versterkt daardoor de autonomie van de cliënt.

Op dinsdag en woensdag werk ik in het multidisciplinair therapeutisch centrum Osteoforce België te Gooreind/Wuustwezel. Op donderdag en vrijdag werk ik in de groepspraktijk psychotherapie Innerbalans te Merksem, Bredabaan 820.
Ook daar bent u welkom!


Lees verder

Therapievormen

Psychotherapie Oplossingsgerichte therapie Hartcoherentie therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Corona stress Corona angst Eenzaamheid Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie over het internet In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Op dinsdag en woensdag bij de multidisciplinaire praktijk Osteoforce te Wuustwezel.
Op donderdag en vrijdag bij de groepspraktijk psychotherapie Innerbalans te Merksem.

Wachtlijst

Nee

Prijs voor een consult

60

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

Master Solution-Focused Practitioner - Opleiding in de Oplossingsgerichte cognitieve Interventies en in de Systeemtherapie; Korzybski instituut te Brugge.
Hartcoherentie-coach; Louvanie Stressmanagement, hartcoherentie-training & opleidingen te Bornem.
Bachelor Gezinswetenschappen - Studierichting helpende gesprekken; Hoger instituut in de Gezinswetenschappen te Brussel.

Beroepsvereniging

VVDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching