Terug naar boven

Inès Formesyn

Multidisciplinaire praktijk "De Wegwijzer"

Therapeut

Kaarderijstraat 69

9000 Gent

Introductie

In onze multidisciplinaire praktijk te Gent kunnen kinderen en jongeren en volwassenen er onder andere terecht voor individuele begeleiding en talentencoaching.

Belangrijk: De juiste hulp kan snel opgestart worden.

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht:

Loop je als volwassene vast in je job en haal je er geen energie meer uit dan is het tijd voor verandering. Dat is niet evident. Samen kijken we wat er haalbaar is en hoe je je energie terug op peil kunt krijgen. Hiervoor gaan we op zoek naar jouw talenten en kijken we welke jobs passend zijn.

Weet je als jongere niet welke studierichting je uit wilt dan werkt een talentgesprek verhelderend. Zo leer je jezelf kennen en krijg je inzicht in wat voor jou belangrijk is en welke studierichtingen je het best zullen liggen.

Wil jouw kind/puber graag:

 • Meer zelfvertrouwen ontwikkelen?
 • Graag weten waar hij/zij goed in is?
 • Leren wat meer te durven?
 • Gemakkelijker vrienden leren maken?
 • Leren stop te zeggen?
 • Leren opkomen voor zijn/haar eigen mening?
 • Leren dat fouten maken best mag?
 • Leren rustig te reageren in moeilijke situaties?
 • ...

Kijken achter het gedrag:

Wanneer jongeren gedrag vertonen dat wij lastig of ongewoon vinden, dan is er vaak iets aan de hand, wat ze niet op een andere manier kunnen duidelijk maken. Als talentencoach is het dan belangrijk om áchter het gedrag te kijken in samenspraak met ouders, leerkrachten, begeleiders etc. Op onderzoek uitgaan naar datgene wat er werkelijk voor het kind op dat moment speelt is hier dan belangrijk.

 • Wat zie ik als ik achter het gedrag kijk?
 • Wat heb jij nodig?
 • Waarom vertoon jij dit gedrag?
 • Welke van de vier aandachtsgebieden: "talent, veiligheid, de kring, gevoelens" vraagt verandering voor jou?

Als gecertificeerd talentenfluisteraar en Leer-Kracht in het BUSO ( OV4 en OV2) heb ik al heel wat ervaring opgedaan. Op school begeleid ik jongeren met autisme, ADHD, faalangst, ADD, HSP in hun zoektocht naar een gezond evenwicht tussen hun "Authentieke zelf" en hun "Kwetsbare deel".

Ik vertrek vanuit de talenten van kinderen, pubers en jongvolwassenen en stimuleer hun eigen kracht, van binnenuit. Hierdoor worden ze veerkrachtiger en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld en een gezonde dosis zelfvertrouwen.

We gaan samen op zoek naar wat helpend is om met tegenslagen, verlies, rouw, verdriet, angsten, trauma's te leren omgaan. Soms lukt het niet meteen om wat er diep van binnen zit in woorden om te zetten. Door gebruik te maken van praktische laagdrempelige non-verbale vaardigheden leren jongeren om hun gevoelens op een constructieve manier te veruiterlijken.

Wees welkom voor een verkennend gesprek in onze multidisciplinaire praktijk "De Wegwijzer Gent". We zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, te voet, met de auto of de fiets.


Lees verder

Therapievormen

Therapie Coaching Begeleiding Meer ...

Ondersteuning bij

ADHD Angst Beroepskeuze Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Kinderen Jongeren Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Met parking Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk Therapie in de buitenlucht Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Gezinsbegeleiding Begeleiding in een bedrijf of vereniging Individuele therapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag -zaterdagvoormiddag
Woensdag van 14u-19u
Zaterdag van 10u-17u

Wachtlijst

Geen wachtlijst

Prijs voor een consult

65

Duur van de sessie

60

Opleiding

Bachelor lager secundair onderwijs Plastische Kunsten, contextueel werken, talentgedreven werken met kinderen, kindertalentenfluisteraar, talentgedreven kinderen coachen, vertrouwenspersoon, 333REFLEX, contextueel werken, systemisch werk door de talentenbril bekeken. Basismodule Verlies, rouw en emotionele pijn bij kinderen en jongeren

Terugbetaling

Geen terugbetaling mogelijk

Leeftijd

48 jaar

Neem contact op met Inès

Kaarderijstraat 69

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer Routebeschrijving