Terug naar boven

Isabelle Verbeken

Praktijk voor relaties: systemisch-eft counselor

Counselor

Rustheuvel 9

1761 Borchtlombeek

Introductie

Als systemisch counselor wil ik samen met jou zoeken waar je nood aan hebt.

Iedereen is wel even de weg kwijt, verliest wel eens het pad dat er wordt bewandeld. Ieder van ons ervaart wel eens een moeilijk moment. Negeren we dit moeilijk moment, negeren we onszelf, dan zullen we verder van onze kern worden verwijderd. Accepteren we ons verhaal en voelen we mildheid dan zal de vrijheid een plaats krijgen en zullen we kiezen wie we willen zijn. Vandaaruit zal de groei kunnen ontstaan.

Vanuit deze visie vertrekken we in de begeleiding. Neem jezelf serieus.
Voel je blokkades? Pieker je veel? Ervaar je veel stress? Blijf je twijfelen om stappen te ondernemen? Geraak je niet uit conflicten met vrienden, familie, je partner, kinderen, collega's en dergelijke meer? Heb je vragen omtrent diagnose, beperking, handicap?
Kortom, blijf je met allerlei vragen zitten en geven deze jou een belemmering? Probeer deze te delen om samen op verkenning te gaan.

Individuele counseling
Iedereen heeft een eigen verhaal. Dat verhaal werd gevormd door ervaringen, gebeurtenissen, trauma’s en leidt er soms toe dat verbindingen worden verbroken met ouders, kinderen of partner. Dit kan ervoor zorgen dat we van ons eigen spoor zijn afgedwaald en de weg zijn kwijt geraakt. Jouw geschiedenis kan ervoor zorgen dat het leven nu niet zo gemakkelijk loopt en er persoonlijke blokkades of conflicten zijn gecreëerd. Het is belangrijk om niet enkel over je problemen te praten maar om op zoek te gaan naar verandering. We kijken samen naar je leven en bekijken hoe je hier verantwoordelijkheid kan opnemen. We streven naar wat jij wil en hoe je kan overgaan tot actie.
Er wordt geluisterd naar jouw emoties zodat je leert om deze bespreekbaar te maken. Op deze manier kan je dichter bij jezelf komen en kan je krachten terugvinden die je kwijt was geraakt door pijnlijke gebeurtenissen. We bekijken samen op welke manier je verder kan met je leven en wat je hierin nodig hebt.

Relatie counseling
Over het algemeen kunnen partnerrelaties verstoord worden door allerlei problemen en gebeurtenissen en er kan een neerwaartse spiraal ontstaan. De relatie zit dan soms vast en de partners krijgen het niet meer onderling hersteld. Hulp van buitenaf kan er in dat geval voor zorgen dat er opnieuw communicatie kan ontstaan en dat er naar eenieders belangen en behoeften kan worden geluisterd.
Relatiebegeleiding kan helpen om ook in de toekomst met elkaar te leren omgaan tijdens moeilijke gebeurtenissen.
Er wordt gekeken naar de gedrags- en communicatiepatronen binnen de relatie.
Er wordt eveneens gezocht naar de emotionele diepgang en de verbinding binnen het koppel. We bouwen aan een veilige basis zodat moeilijke dingen kunnen worden besproken.

Counseling in de natuur
Geniet je van wandelen en van de natuur, ondervind je innerlijke rust in de natuur? Dan kan een begeleiding in de natuur jou misschien ook aanspreken.
De natuur kan helpen om je hoofd leeg te maken en om je dichter bij jezelf te brengen.
Leer om je ritme terug te vinden door het ritme van de natuur te ontdekken. Natuurlijke elementen kunnen je nieuwe inzichten geven en kunnen je verder helpen om een nieuwe weg te bewandelen.
De natuur zet je zowel fysiek als mentaal in beweging.
De wandelingen kunnen plaatsvinden in Roosdaal of op een andere locatie.
Indien wandelen niet mogelijk is, is een begeleiding in mijn tuin ook mogelijk

Ouderschap en extra ondersteuning
Opvoeden is een zoektocht die zorgt voor uitdaging en creativiteit. Het ouderschap kan twijfels en onzekerheden teweeg brengen. Kinderen kunnen moeilijkheden ondervinden in het bespreekbaar maken van bepaalde thema's. Spanningen kunnen binnen het gezin ontstaan wanneer we niet de juiste taal vinden om onze emoties te verwoorden. Ik ondersteun jullie als gezin om elkaar te leren begrijpen, om met elkaar af te stemmen en opnieuw verbinding te creëren. Het doel is niet om het gedrag van jouw kind te verbeteren, wel om de veilige verbinding met je kind te herstellen.
Daarnaast is extra ondersteuning mogelijk. Heb jij of je gezinslid onlangs een diagnose gekregen en heb je nood aan extra ondersteuning? Stel je je vragen bij jezelf of bij je kind omtrent autisme, adhd, een beperking of andere? Geven scholen advies naar verder onderzoek voor je kind? Heeft je kind nood aan een aangepaste school, ben je op zoek naar een aangepast aanbod voor je kind.
Ik kan jou hierin verder ondersteunen. Samen met jou zoek ik welke reguliere diensten jou verder kunnen helpen met jezelf, je kind of een ander familielid.
Zorgen voor een kind met een beperking of leven met een beperking heeft een invloed op je leven, je relaties, je carrière en dergelijke meer. Eigen lenservaring en jarenlange werkervaring in de sector maken dat ik kan ondersteunen in het leren omgaan met dergelijke situaties.

Lees verder

Therapievormen

Relatietherapie Contextuele therapie Verbindende communicatie Meer ...

Ondersteuning bij

Communicatieproblemen Bindingsangst Schoolmoe Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Gezinnen Ouders Koppels Volwassenen

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT Therapie in de buitenlucht Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie Gezinsbegeleiding Relatietherapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

maandag- en donderdagavond tussen 18u30 en 21u30
woensdag en vrijdag tussen 09u en 17u
zaterdagvoormiddag tussen 09u en 12u30

Opleiding

Bachelor Gezinswetenschappen Hubrussel
Systemisch counselor , counselor in de gezins- en contexbegeleiding (VSPW Balans) en supervisietraject (Leren over leven)
Jaaropleiding 'Loyaal gehecht' (Leren over leven)
Basisopleiding EFT-counselor (EFT-belgium)

Beroepsvereniging

BVRGS Belgische Vereniging voor Relatie- en gezinstherapie en systemische counseling

Neem contact op met Isabelle

Rustheuvel 9

1761 Borchtlombeek

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.systeemcounselor.be

http://www.artsenteam.be

Routebeschrijving