Terug naar boven

Katleen Alen

Vuurvlinder

Psychotherapeut

Kwikstraat 39A

3078 Everberg

Introductie

Je bent van harte welkom bij Vuurvlinder, praktijk voor psychotherapie.

"Als je niet gelooft in verandering, dan zouden er geen vlinders zijn"

Ik sta in voor professionele begeleiding en therapie. Als je je zorgen maakt over iets persoonlijks of relationeel, kan je bij me terecht. Ik ontvang je graag individuee of samen met je partner of een gezinslid. Ervaren ben ik in het werken met jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Bovendien heb ik affiniteit met thema's als begin en einde van het leven, rouw en verlies, perinatale thema's, dilemma's, geheimen en dader- en slachtofferschap. Ruimer ben ik geboeid door volgende therapievormen, waarin ik samen met jou gemotiveerd aan de slag ga:

  • Bij individuele therapie kom je in je eentje praten over wat je persoonlijk bezig houdt (verlieservaringen, zingevingsvragen, omgang met dubbele gevoelens en/of verwarrende gedachten, ...).
  • Bij koppeltherapie kom je samen met je partner praten over je relatiemoeilijkheden (hevige conflicten of beeld zonder klank, gemis aan verbondenheid, ontrouw, overweging van relatiebreuk, ...).
  • Ik verdiep me specifiek in rouwtherapie rond verlieservaringen in de brede zin van het woord (verlies van een toekomstdroom, gezondheid, werk, (een stuk van) jezelf, ... naast verlies van een zwangerschap, kind, ouder, partner, vriend(in), ...). Dit kan individueel of samen met een naaste.

Of ik kom naar jou toe. Huisbezoeken zijn mogelijk in de omringende gemeenten van Kortenberg. En ik doe desgewenst ook videogesprekken of wandelgesprekken.

Voel je je aangesproken, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als het 'klikt', engageren we ons samen om je veranderingswens te onderzoeken en te realiseren in de mate van het mogelijke.

Meer info vind je op zie websitelink onderaan. Ik ben coƶrdinator van deze multidisciplinaire groepspraktijk voor therapie en welzijn in opbouw. Naast therapie is er ook een counselings- en lichaamsgericht aanbod.

Bovendien maak ik deel uit van de lerende Community van rouwtherapeuten van Verbinding in Verlies en voor ouders die een kind verliezen werk ik samen met Vimolah vzw (terugbetaling van max. 5 sessies/ouder).

Lees verder

Therapievormen

Therapie via video call of telefoon Therapie aan huis Relatietherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Vruchtbaarheidsproblemen Zelfmoordgedachte Ziekte, omgaan met Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Ouders Zwangerschap Ouderen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte Met parking Dicht bij trein station

Plaats

In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT Groepspraktijk In de therapiepraktijk Therapie aan huis Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm

Consulttype

Relatietherapie Individuele therapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Woensdag- of vrijdagvoormiddag
Dinsdagavond

Wachtlijst

Ja

Prijs voor een consult

55-65 euro

Duur van de sessie

50 min

Opleiding

Externship EFT voor koppels (4-daagse basistraining Emotionally Focused Couples Therapy) bij EFT Belgium
Jaaropleiding therapeutisch werken rond rouw en verlies vanuit systemisch perspectief bij Context UPC Leuven
4-jarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie bij Rapunzel vzw

Leeftijd

47 jaar

Beroepsvereniging

BVP Belgische Vereniging voor Psychotherapie vzw

Neem contact op met Katleen

Kwikstraat 39A

3078 Everberg

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.vuurvlinder.be

Routebeschrijving